Friday, October 8, 2010

Cupcakes με γάλα καρύδας και λευκή σοκολάτα / Cupcakes with coconut milk and white chocolate

 

Ντίαρ Ντάιαρι,

είχα υποσχεθεί πως θα περιγράψω τα cupcakes που έφτιαξα την ημέρα που είχε γενέθλια ο Νεκτάριος αλλά ξεχάστηκα! Επειδή σε λίγο καιρό θα έχουμε και άλλα γενέθλια και δε λέει να στριμωχτούνε όλα μαζί, νομίζω πως ήρθε η ώρα!

Συνταγή συγκεκριμένη για τα cupcakes δεν υπάρχει! Γιατί?
Μα γιατί χρησιμοποιούμε την αγαπημένη μας συνταγή για κέικ! Κέικ βανίλιας, κέικ σοκολάτας, κεικ αμυγδάλου, ό,τι κέικ ξέρουμε να φτιάχνουμε! Η διαφορά είναι ότι αντί για μια μεγάλη φόρμα χρησιμοποιούμε μικρά χάρτινα ατομικά φορμάκια και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί-φόρμα για cupcakes (δείτε φωτο).

Όταν ψηθούν τα στολίζουμε με ό,τι θέλουμε, με buttercream frosting (το φτιάχνουμε ή το παίρνουμε έτοιμο), με cream cheese γέμιση ή με ό,τι άλλο μας επιτρέπει η φαντασία μας!

Η δική μου έμπνευση εκείνη την ημέρα επέβαλε ένα κλασικό κέικ στο οποίο αντικατέστησα το γάλα με γάλα καρύδας, και από πάνω λιωμένη λευκή σοκολάτα!

Για το κεικ τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν:
  • αυγά
  • γάλα καρύδας
  • αλεύρι
  • baking powder
  • λάδι
  • ζάχαρη
Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα cupcakes θέλει να φτιάξει κανείς. Ξέχασα να αναφέρω ότι η μαμά μου φτιάχνει ένα ωραίο κεικ με λάδι αντί για βούτυρο και έτσι είπα να κάνω κι εγώ.
Επίσης, τα cupcakes λόγω αυγών και baking powder θα φουσκώσουν, οπότε καλό είναι να μην γεμίζει κανείς τις φόρμες μέχρι επάνω (το έχω πάθει και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό!).

Αφού ψήθηκαν τα cupcakes έλιωσα τη λευκή σοκολάτα και με ένα μικρό μαχαιράκι για το βούτυρο (ναι, έχω και απ'αυτό!) την άπλωσα πάνω από τα cupcakes. Η σοκολάτα κρυώνει και κάνει μια τραγανή γλυκιά κρούστα που με το αφράτο κεκάκι πηγαίνει τέλεια! Τόσο απλά ήταν! Ένα κεικ που μου βγήκε πιο φουσκωτό απ'όλα το έκοψα στη μέση, έβαλα μαρμελάδα φράουλα και ένα κεράκι και έγινε η μίνι τουρτίτσα που είδατε παλιότερα. Επειδή cupcakes φτιάχω πολύ συχνά θα βάζω διάφορες παραλλαγές που μου έρχονται!

Τα cupcakes τα είχα δει σε αμερικάνικες σειρές, αλλά τα πρωτο-δοκίμασα όταν ήρθα στη Νέα Υόρκη στο Magnolia Bakery. Μάλιστα θυμάμαι όταν πήγα, στην είσοδο του ζαχαροπλαστείου είχε κάποιον να μας βάζει μέσα λίγους λίγους και η ουρά απ'έξω έκανε το γύρο του block! Είναι πολύ φημισμένο βλέπετε, το πρώτο που άνοιξε (στην Bleecker st.) έπαιξε στη σειρά The Sex and the City, και έδειχνε την Κάρι και τη Μιράντα να τρώνε cupcakes απ'έξω. Από τότε η γειτονιά καταστράφηκε, έχει γεμίσει τουρίστες!

Πρόσφατα δοκίμασα cupcakes στο Crumbs, μια άλλη αλυσίδα bakeries με πολύ καλύτερα cupcakes και τεράστια ποικιλία και συνδυασμούς γεύσεων: espresso, peanut butter, καραμέλα, oreo cookies, cupcakes brownies και πολλά άλλα που δε θυμάμαι!

Μ'αυτά που σας λέω κάθε φορά, νομίζω πως αν κανείς σας επισκεφτεί ΝΥ ξέρει ήδη πού να πάει :)

Γιορς

6 comments:

  1. περιμενω με ανυπομονησια τις παραλλαγες σου..

    ReplyDelete
  2. πωπωπωωωωωωωω γιατί τα βλέπω όλα τέτοια ώρα?????
    Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν διανυκτερεύοντα ζαχαροπλαστεία χεχεχε
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  3. Έγινε ze me, επιφυλάσσομαι!

    Άστα Asteri, εγώ έχω αρχίσει να βλέπω το Top Chef-Just Desserts και έχω ξελιγωθεί νυχτιάτικα με τα γλυκά που φτιάχνουν!

    ReplyDelete
  4. Τέλειο ως παρουσίαση!

    Συμβουλή: μην βλέπεις τηλεοπτικές εκπομές μαγειρικής την ώρα που πεινάς...γιατι έτσι δεν θα γλυτώσεις μερικά παραπανήσια κιλάκια :-)))

    ReplyDelete
  5. Έχω μεγάλη αδυναμία στα cupcakes. Με το γάλα καρύδας φαντάζομαι θα έχουν πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη γεύση! To top chef just desserts το βλέπω κι εγώ. Άσε αμαρτία σκέτη!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  6. Πολύ καλή επιλογή υλικών!!!
    Πιστεύω οτι είναι και φαίνονται πεντανόστιμα!!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...