Ντίαρ Ντάιρι,
νομίζω έχετε καταλάβει ποιό είναι το αγαπημένο μου γεύμα! Για να σας βοηθήσω, είναι σαββατοκύριακο, μόλις έχεις ξυπνήσει (αργά) και έχεις μια λιγουρίτσα από το χτεσινό ξενύχτι (από δουλειά, έξοδο, ταινία, διάβασμα, οτιδήποτε) που δεν ικανοποιείται με ένα απλό γάλα με δημητριακά ή φρυγανιές με μαρμελάδα/μέλι. Θές κάτι παραπάνω, που όμως δε θα σε βαρύνει και δε θα σε ξαναστείλει στο κρεβάτι για siesta. Τι είναι? Brunch!
Μια ωραία ιδέα για brunch πήρα από το εξώφυλλο ενός βιβλίου της Gale Gand (πασίγνωστη αμερικανίδα σεφ, συγγραφέας, με εκπομπές στην τηλεόραση). Δεν είχα τη συνταγή γιατί το βιβλίο το πέτυχα online, αλλά λίγη πείνα, φαντασία και δημιουργικότητα φέρανε ένα πολύ κοντινό οπτικό αποτέλεσμα! Αλλά και από γεύση είχε μεγάλη επιτυχία!
Αυτό που έφτιαξα λοιπόν είναι φωλιές από ζαμπόν, με ψητά αυγά στο φούρνο, ντοματίνια και κασέρι. Χρησιμοποίησα τη φόρμα για τα cupcakes για να πάρουν σχήμα τα ζαμπον. Έτσι μοιάζουν με αλμυρά cupcakes! Ham cakes! Ή Ham cups!
Αυτό που έφτιαξα λοιπόν είναι φωλιές από ζαμπόν, με ψητά αυγά στο φούρνο, ντοματίνια και κασέρι. Χρησιμοποίησα τη φόρμα για τα cupcakes για να πάρουν σχήμα τα ζαμπον. Έτσι μοιάζουν με αλμυρά cupcakes! Ham cakes! Ή Ham cups!
Τι χρησιμοποίησα:
Το ζαμπον θα διπλωθεί στα τοιχώματα αλλά δεν μας πειράζει, αρκεί στη μέση να έχει φτιαχτεί μια φωλιά από το ζαμπόν. Εκεί στη μέση σπάμε ένα αυγό. Πάνω στο αυγό (όχι στον κρόκο, αλλά στο ασπράδι) βάζουμε 1-2 ντοματίνια και όσα κομμάτια κασέρι θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Εγώ για την ακρίβεια έριξα μόνο πιπέρι γιατί το κασέρι ήταν αλμυρό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο τυρί, όπως regato, swiss, κλπ. Ίσως και φέτα γιατί όχι? Έψησα 2-3 ελληνικές πίτες (από αυτές που φτιάχνουμε τα σουβλάκια), λίγη ketchup στο πιάτο (μου αρέσει πολύ με το αυγό) και έτοιμο το brunch! Γρήγορο, γευστικότατο, καθόλου βαρύ και άκρως εμφανίσιμο! Κατάλληλο για να κάνεις έκπληξη στους αγαπημένους σου, που εκτιμούν το χρόνο που περνάς στην κουζίνα!
Γιορς
- φέτες ζαμπόν (αν μπορείτε ψάξτε να βρείτε Black Forest Ham, είναι γερμανικό και έχει πολύ ωραία γεύση - credits στον George που μου το πρότεινε)
- κασέρι κομμένο σε κύβους
- ντοματίνια
- αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Γιορς
Καλημέρα!!σημειώνω τα υλικά και μιας και απέκτησα επιτέλους φόρμα το πρωί της Κυριακής θα το δοκιμάσω!!
ReplyDeleteΠολύ όμορφες φωτογραφίες.. είναι και ό,τι πρεπει για βραδακι βεβαια... αμα δεν θελουμε να φαμε κατι πολύ βαρυ!
ReplyDeleteΦιλια
Σούπερ πρωϊνό !!
ReplyDeleteΠολύ ωραία παρουσίαση και φωτο
νομιζω πως ξαναπεινασαααααααααα.... φανταστικοοοοο...
ReplyDeleteΤέλεια ιδέα και υπέροχη παρουσίαση!!!
ReplyDeleteΜπράβο σου!!!
Να έρθω σπίτι σου για brunch? Super Ιδέα και εμφάνιση!
ReplyDeleteΤι όμορφη και πρακτική ιδέα να συνοδεύσουμε το brunch κάποιου κυριακάτικου, ηλιόλουστου πρωινού!
ReplyDeleteΕξαιρετικό!
Πολυ ωραια ιδεα και εκπληκτικη παρουσιαση!!!!
ReplyDeleteThank you κορίτσια για τα καλά σας λόγια!
ReplyDeleteΝομίζω θα είναι το Κυριακάτικο μας πρωινό!!! is it Sunday yet???
ReplyDeleteπολύ όμορφες φωτογραφίες!! Ταιριάζει με ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό
ReplyDeletepolu gourme prwino, mprabo!
ReplyDeleteΜΜΜ... τελειο!
ReplyDeleteφιλακια!!
Καταπληκτική ιδέα! θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Καλό Σ/Κ!
ReplyDeleteΤο έφτιαξα σήμερα αλλά σαν μεσημεριανό με συνοδεία σαλάτας. Δεν τρελαίνομαι για τα αυγά αλλά μου άρεσαν πάρα πολύ και του άντρα μου επίσης. Μια φωτό του πως έγιναν http://twitpic.com/7c2obm
ReplyDeleteΜπράβο Gio! Πολύ χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα!
ReplyDelete