Sunday, October 3, 2010

Ριγκατόνι με chorizo / Rigatoni with chorizo


Ντίαρ Ντάιαρι,

το chorizo (προφέρεται κανονικά τσορίθο) είναι το ισπανικό λουκάνικο και χρησιμοποιείται πολύ ειδικά στους ισπανικούς μεζέδες (tapas).
Βγαίνει σε διαβαθμίσεις "καψίματος", ήπιο ή καυτερό. Εγώ πήρα από το freshdirect το ήπιο, έτσι για να δοκιμάσουμε πρώτα...


Μου ήρθε η ιδέα να το συνδυάσω με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας, γιατί ναι μεν λέει ήπιο απέξω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Καθώς το έκοβα παρατήρησα πως ήταν πολύ μαλακό, σαν ζυμωμένος κιμάς τυλιγμένος σε μεμβράνη. Και τελικά μπορώ να πω πως περισσότερο έμοιαζαν με μικρά κεφτεδάκια παρά με το λουκάνικο που έχουμε συνηθίσει.


Έριξα τα κομματάκια από το chorizo μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι για να πάρουν χρώμα και ωραία μυρωδιά η κουζίνα. Στη συνέχεια τα έβγαλα ώστε να ετοιμάσω τη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι και να μείνει η μυρωδιά από τα λουκάνικα.

Χρησιμοποίησα:
  • σάλτσα ντομάτας
  • βούτυρο
  • γάλα
  • αλάτι, θυμάρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • ένα ξύλο κανέλας

Όταν η σάλτσα ήταν έτοιμη πρόσθεσα και τα λουκάνικα και τα ανακάτεψα καλά. Τελικά καλά έκανα και δεν βάρυνα τη σάλτσα με πιπέρια, κρεμμύδια και λοιπά γιατί ήταν λίγο καυτερό το chorizo.

Έβρασα τα μακαρόνια και τα σέρβιρα με τη σάλτσα... Τι να σας λέω, λουκούμι βγήκαν! Μου έχει μείνει κι άλλο chorizo στην κατάψυξη, για πείτε καμιά ιδέα τι να το κάνω? Λέτε να φτιάξω tapas?

Γιορς

17 comments:

  1. πολύ ωραίος συνδιασμός υλικών!

    ReplyDelete
  2. Super!!! Extra pontous gia tin kanela!

    ReplyDelete
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΑΚΙ!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα... Πολύ ωραίο φαίνεται...

    ReplyDelete
  5. Η αλήθεια είναι οτι το chorizo εκτός από τα tapas το είχα φάει μόνο και σαν ωμό αλλαντικό κομμένο σε λεπτές φέτες σαν το σαλάμι...όταν είχα φέρει από την Ισπανία στον αδελφό μου δεν άντεξε ότι 2 μέρες στο ψυγείο. Αλλά και αυτή του η εκδοχή μ'αρέσει εξίσου πολύ!!! είμαι και μακαρονού!!! τι να κάνουμε!! :-)

    ReplyDelete
  6. Χαίρομαι που σας αρέσει, ήταν πράγματι πολύ καλό αν και λίγο πικάντικο, δοκιμάστε το!

    ReplyDelete
  7. Ωραίος συνδιασμός!!!
    Που θα το βρω το chorizo όμως???
    Φιλιά!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  8. eva δεν έχω ιδέα, υποθέτω σε μεγάλα σουπερ μάρκετ
    Το ξέρω ότι τώρα το χοντραίνω λίγο, αλλά μπορείς πάντα και να φτιάξεις :) Δες εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/salamia-apo-ton-howard.html

    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Πολύ ωραίο πιάτο!!!!!!

    ReplyDelete
  10. Εξαιρετική πρόταση, πρωτότυπη, διαφορετική και νόθτιμη :)
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ReplyDelete
  11. Τώρα εγώ που δεν το έχω φάει το chorizo πού να ξέρω πώς είναι??!!Αλλά φαίνεται νόστιμη μέσα από την οθόνη του υπολογιστή!!

    ReplyDelete
  12. Αν ψάξετε να το βρείτε (ίσως σε κάποιο super με μεσογειακά προιόντα?) να ξέρετε πως υπάρχουν 2 εκδοχές chorizo, η μία είναι σα σαλάμι που το κόβεις λεπτές φέτες όπως είπε η Arti και η άλλη σαν λουκάνικο, το κόβεις πιο χοντρά κομμάτια, το ψήνεις το βάζεις σε ομελέτες κλπ. Εγώ χρησιμοποίησα το 2ο.

    xoxo

    ReplyDelete
  13. Οι φωτογραφίες σου "μιλάνε' από μόνες τους!
    Υπέροχο πιάτο, ειδικά για μας που είμαστε και του "πικάντικου"
    Καλή βδομάδα εύχομαι!!

    ReplyDelete
  14. Εγώ θα πρότεινα να προσθέσεις και λίγο κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ την επόμενη φορά στη σάλτσα! Νομίζω ότι πάει πολύ!

    ReplyDelete
  15. Γιατί μου ανοίγεις την όρεξη βραδιάτικα???

    ReplyDelete
  16. Το ξέρεις οτι εκτός απο το γεγονός οτι είμαι η μεγαλύτερη φαν (όχι σε ηλικία....) των U2 είμαι και η μεγαλύτερη φαν του Τσορίθο ε;... Φάτε μάτια τσορίθο..... (σλουυυυυρπ)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...