Tuesday, October 26, 2010

Τούρτα μεξικάνα / Mexican birthday cake


Ντίαρ Ντάιαρι,

έχω να δηλώσω πως πρίν λίγα λεπτά η τούρτα που βλέπετε εξαφανίστηκε! Επίσης πως είναι η πιο εύκολη και γρήγορη τούρτα που μπορεί να φτιάξει κανείς.
Αν σας αρέσει η όψη ή έχετε περιέργεια, ορίστε τα υλικά:
  • τορτίγιες από αλεύρι (8-12 ανάλογα πόσο "ψηλή θέλουμε την τούρτα")
  • μους σοκολάτας
  • σοκολάτα bitter (κουβερτούρα)
  • kalhua
  • σαντιγί
  • κακάο ή σοκολάτα ρόφημα σε σκόνη
Τόνισα το τορτίγιες από αλεύρι επειδή υπάρχουν και τορτίγιες από καλαμπόκι. Από τις δεύτερες φτιάχνονται τα tacos και δεν μας κάνουν για γλυκό (εκτός βέβαια αν έχεις super φαντασία).
 
Όπως καταλάβατε το όνομα "μεξικάνα" δικαιολογείται από τις τορτίγιες και από το kalhua. Το γλυκό το δοκίμασα πριν πολύ καιρό σε ένα multi-ethnic μαγαζί στην Αθήνα, έψαξα αλλά δεν βρήκα συνταγή, οπότε είπα να το προσπαθήσω μόνη μου. Όπως βλέπετε δεν βγαίνει και άσχημο! Στη γεύση είναι ελαφρύ, σοκολατένιο και δροσερό!

Και να πώς φτιάχνεται:

1. Βουτάμε μια μια κάθε τορτίγια στο καλούα, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς και να αρωματιστεί. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι τις πρώτες φορες που έφτιαχνα το γλυκό δεν "έβρεχα" τις τορτίγιες με τίποτα αλλά τις χρησιμοποιούσα απευθείας. Την ιδέα για το μούλιασμα στο ποτό μου την έδωσε ο φίλος μου ο Στέλιος ο οποίος το γεύτηκε μια φορά στο σπίτι μου, του άρεσε και μάλιστα όταν το έφτιαξε μόνος του το εξέλιξε κιόλας! Και όντως είχε δίκιο, βγαίνει πολύ καλύτερο έτσι... Νομίζω πως μου είχε πε ότι τις είχε βουτήξει και σε γάλα, αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί πάει καιρός.
2. Ετοιμάζουμε μια ελαφριά μους σοκολάτας ή παίρνουμε έτοιμη (Γιώτης?).
3. Λιώνουμε στο μπεν μαρί τη σοκολάτα bitter.
4. Στρώνουμε τα επίπεδα της τούρτας ως εξής: τορτίγια, μους, σοκολάτα, τορτίγια, μους, σοκολάτα κλπ. Τελειώνουμε με τορτίγια. Μια φορά την είχα φτιάξει με μους σοκολάτα και βανίλια (πάλι Γιώτης νομίζω), ήταν επίσης νόστιμη. Αλλά αυτή που είχα πρωτοδοκιμάσει στο μαγαζί εκείνο είχε σίγουρα μια στρώση με σοκολάτα bitter.


(Ο λόγος που η δική μου μους σοκολάτας μοιάζει περισσότερο με κιμά είναι επειδή πήρα τη light έκδοση της έτοιμης μους η οποία όπως αποδείχτηκε δεν διαλυόταν καλά στο γάλα. Γκρρρ... Δεν θα πάρω μίξερ? Θα πάρω...).
5. Στρώνουμε/στολίζουμε την τελευταία τορτίγια με σαντιγί (light και όχι πολύ γλυκιά) και το κακάο.
6. Παίρνουμε πηρούνι και μαχαίρι (παρότι μουλιασμένες, οι τορτίγιες δεν κόβονται όπως το μαλακό παντεσπάνι ή κέικ), κόβουμε ένα γενναίο κομμάτι και απολαμβάνουμε. Στο μεταξύ μπορεί να προηγηθούν κεράκια, τραγουδάκια, χρόνια πολλά και λοιπά εορταστικά...

Δοκιμάστε την! Είναι εύκολη αλλά νόστιμη!


Γιορς

πσ. Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες και στη Δήμητρες! Έχω αρκετούς, μάλλον πρέπει να αρχίσω να στέλνω μηνύματα...



6 comments:

  1. Κάτι σε "μιλφέϊγ" μεξικάνικο μου κάνει τούτη η τουρτίτσα σου :-))

    ReplyDelete
  2. Πολύ πρωτότυπη η ιδεα!
    Φιλια

    ReplyDelete
  3. Ιδιαιτερη συνταγη, πολυ ωραιο φαινεται!!

    ReplyDelete
  4. Kαταπλητική η ιδέα σου..και απο νοστιμιά σίγουρα δεν πάει πίσω..Μια εύκολη λύση και η τούρτα έτοιμη.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...