Sunday, March 3, 2013

Cinnamon Rolls



Ντίαρ Ντάιαρι,

δεν μου αρέσει καθόλου να μην ανεβάζω φωτογραφίες που δείχνουν τα στάδια του μαγειρέματος. Το καταλαβαίνω πως δεν είναι αρκετά επεξηγηματικό το ποστ, μιας κι εγώ το απολαμβάνω περισσότερο σε άλλα blogs να βλέπω μια συνταγή βήμα βήμα...

Όμως... όταν πρωτοέφτιαξα τα cinnamon rolls της φωτογραφίας δεν ήξερα αν θα μου πετύχουν και επικεντρώθηκα στη συνταγή και όχι στη φωτογράφιση. Όμως πέτυχαν!
Επίσης χτες μου τέλειωσε η μαύρη ζάχαρη, άρα θα τα ξαναφτιάξω μόλις αγοράσω ζάχαρη. Άρα φωτογραφίες βήμα-βήμα θα αργήσουν....

Οπότε γράφω σήμερα τα υλικά και τη συνταγή, και θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες της παρασκευής με την πρώτη ευκαιρία!


Υλικά (για 20 μεσαίου μεγέθους cinnamon rools)
2 φακελάκια μαγιά
λίγο χλιαρό νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπας γάλα χλιαρό
1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
λίγο αλάτι
όσο αλεύρι πάρει για να γίνει μια ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια (μου πήρε περίπου 5 κούπες αλεύρι)

Για τη  γέμιση
λιωμένο βούτυρο για άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 κούπες ζάχαρη καστανή

Για το γλάσο
άχνη ζάχαρη
λίγο νερό


  1. Στο χλιαρό νερό προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε λίγο να ενεργοποιηθεί.
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό, και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι (με το αλάτι), ανακατεύουμε τα υλικά και προσπαθούμε να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος (σκεπασμένη) για περίπου μία ώρα.
  5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 1,5 εκατοστό.
  6. Με ένα πινέλο αλείφουμε την ανοιγμένη σε χοντρό φύλλο ζύμη με το λιωμένο βούτυρο.
  7. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα της μαύρης ζάχαρης και της κανέλας.
  8. Από τη μια μεριά του φύλλου αρχίζουμε να το τυλίγουμε σαν ρολό.
  9. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 2-3 εκατοστών, εξαρτάται πόσο μεγάλα θέλουμε να κάνουμε τα rools.
  10. Μεταφέρουμε τα rolls σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο (αφήνoντας μικρή απόσταση μεταξύ τους). Τα αφήνουμε για 1 ώρα (ή λιγότερο) να φουσκώσουν και να ακουμπήσουν το ένα το άλλο (θέλουμε να ενωθούν με τα διπλανά τους).
  11. Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά. Προσέχουμε να μην μας αρπάξουν - με το που αρχίσουν να παίρνουν χρώμα εγώ τα βγάζω από το φούρνο.
  12. Ετοιμάζουμε ένα απλό γλάσο με ζάχαρη άχνη και νερό και περιχύνουμε τα rolls μόλις κρυώσουν!
Η κανέλλα μυρίζει και η ψημένη ζάχαρη καραμελώνει και γεμίζει την κουζίνα και το πρωινό με μια καραμελένια γλύκα!

Enjoy!

Γιορς,
Τζενούλα


40 comments:

  1. Μια χαρά είναι το ποστ και χωρίς στάδια! Με ξελίγωσες και τι θα κάνω τώρα δεν ξέρω! Τα λατρεύουμε οικογενειακώς τα κανελορολάκια! Φιλιά Τζενάκο και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Εφούλα μου, και σε σένα καλή εβδομάδα!

      Delete
  2. Πάλι μας ξελίγωσες Τζενούλα!!!!!!!!!θέλω,θέλω,θέλω!!!!!!!!!!για στείλε πακετάκι!

    ReplyDelete
  3. Τι να τα κάνουμε τα στάδια??
    Ενώ τα cinnamon rolls μια χαρά θα ξέραμε τι να τα κάνουμε;-)
    Φιλιά Τζενάκι, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα, κι εγώ μια χρά τα τακτοποίησα, μη συζητάς! Φιλάκια πολλά!

      Delete
  4. Αγαπημένα cinnamon rolls!!!!μια χαρά είναι η ανάρτηση σου και χώρις στάδια αν και βρίσκομαι σε δίαιτα (μιά απο αυτές που αρχίζουν και δεν τελειώνουν ποτέ :P)θα τα δοκιμάσω γιατί ποιός μπορέι να αντιστάθει σε αυτά τα τέλεια ρολλάκια?Ευχαριστώ για αυτή την τέλεια συνταγή!!Φιλια!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Έφη μου! Πολλά φιλιά κι από εμένα!

      Delete
  5. Κι ύστερα λες πως δεν είσαι των γλυκών;;; Έλεος!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα, ε δεν είμαι τόσο "προχώ" σαν κι εσένα, τα κουτσοκαταφέρνω.... :)

      Delete
  6. Γαργαλιστικά Τζενούλα.
    Και που να ξυπνά κανείς πρωί-πρωί με την μυρωδιά τους καθώς θα ψήνονται!
    Θα βλέπει "χίλια όνειρα" :-)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άστα Πηνελόπη μου, μη συζητάς! Σου σπάνε τη μύτη τα άτιμα!

      Delete
  7. Ακόμη και να είχες βάλει τις φωτογραφίες με τα στάδια, εγώ θα επικεντρωνόμουν στο τελικό αποτέλεσμα, που φαίνεται απίστευτο! Σε κάνει να θέλεις να μπεις αμέσως στην κουζίνα και να τα φτιάξεις! Αχ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Αναστασία μου!

      Delete
  8. Μαγικά τα ρολά σου Τζένυ!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Χρυσαυγούλα!

      Delete
  9. Κόλαση τα ρολά Τζένη μου, εγώ απολαμβάνω ιδιαίτερα τις φωτογραφίες της διαδικασίας αλλα σε καταλαβαίνω κ εγώ δεν προλαβαίνω πάντα.
    Φιλάκια πολλά πολλά, καταπληκτικές και οι φωτογραφίες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Εράκι!

      Delete
  10. Τρελαίνομαι για ρολάκια κανέλας!
    Είναι πολύ αρωματικά και ταιριάζουν φανταστικά με τον αγαπημένο μου ελληνικό καφέ!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη που πέρασες!

      Delete
  11. Φαίνονται πραγματικά υπέροχα. Αγαπημένη γεύση και σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τη δοκιμάσεις Νίκη και να μας πεις εντυπώσεις! Σε φιλώ!

      Delete
  12. Υπέροχα! Φτάσανε μέχρι εδώ οι μυρωδιές!!!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Νοτούλα!

      Delete
  13. στειλε μια δωδεκαδα κ απο εδω!!! ανακαλυψα προσφατα το blog σου και πραγματικα εχω ξετρελαθει. προσφατα εφτιαξα και το κοτοπουλακι στην γαστρα κ απλα............ θεικο

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Αναστασία μου! Πολύ χαίρομαι όταν αναπαράγονται οι συνταγές!

      Delete
  14. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου!!! Τα δοκίμασα κι είναι εξαιρετικά! Κι εμφάνισή τους είναι...λαχταριστή!!!
    Καλή εβδομάδα!!!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά! Φιλάκια!

      Delete
  15. αγαπημένη λιχουδιά, φαίνονται τέλεια!!!

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. They were yummy too! Thanks for stopping by! :)

      Delete
  17. Πάνω που σκεφτόμουν μετά την πίτσα τι γλυκό να φάω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα! Είδες, σου χω τη λύση! Φιλιά!

      Delete
  18. Κρατάω την συνταγή γιατί φαινονται λαχταριστά! Ελπίζω να την κάνω σύντομα! Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τα δοκιμάσεις, θα σου φτιάξουν την ημέρα! Φιλάκια!

      Delete
  19. 'Ηταν φανταστικά... ενώ φοβόμουν να τα φτιάξω επειδή νόμιζα πως θα είναι δύσκολα... τελικά ήταν εύκολα και ΝΟΣΤΙΜΑ. Οι δικοί μου θέλουν και επανάληψη χιχι!! σ'ευχαριστώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Μελίνα μου! Κι εμάς μας ξετρέλαναν!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...