Thursday, January 5, 2012

Halibut με κρούστα από σουσάμι και θυμάρι / Halibut with sesame and thyme crust




Ντίαρι Ντάιαρι,

το halibut στα ελληνικά μεταφράζεται "ιππόγλωσσος". Οπότε δεν έχω ιδέα ποιό ψάρι είναι. Ίσως φιλέτο γλώσσας.

Πάντως το halibut είναι από τα ακριβότερα φιλέτα ψάρια εδώ.

Έψαξα και βρήκα μια συνταγή με σουσάμι και θυμάρι. Είναι πανεύκολη και φτιάχνεις ένα νόστιμο φαγάκι.

Για περίπου μισό κιλό ψάρι, χρειαζόμαστε:

  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι άσπρο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας θυμάρι (ξερό)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλάτι

1. Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.

2. Ανακατεύουμε το λεμόνι. το λάδι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο. Ρίχνουμε το ψάρι και το γυρίζουμε για να καλυφτεί από το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 10-15 λεπτά.

3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το σουσάμι με το θυμάρι.

4. Βγάζουμε το ψάρι από το ψυγείο, το αλατίζουμε (αν θέλουμε), και καλύπτουμε όλες τις μεριές του (και τα πλαϊνά) με το μείγμα σουσάμι-θυμάρι.
Επειδή το ψάρι θα έχει περάσει πρώτα από το υγρό μείγμα του λεμονιού, το σουσάμι και το θυμάρι θα κολλήσουν και θα φτιάξουν μια κρούστα.

5. Βάζουμε το ψάρι στη λαδόκολλα, και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C για 10-15 λεπτά (μέχρι να έχει ψηθεί στο κέντρο).

Αυτά από εμένα!
Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!

Γιορς






4 comments:

  1. Φαίνεται υπέροχο με το σουσάμι!
    Δεν ξέρω ποιο ψάρι είναι, αλλά φαντάζομαι ότι οποιοδήποτε νόστιμο φιλέτο ψαριού θα κάνει.
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  2. Ωραίο το ψαράκι σου Τζενούλα!και η κρούστα του θα είναι υπέροχη!Μπράβο!έτσι να μας δίνεις ιδέες!πάντως την μουστάρδα που έφερες την τιμάμε!!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  3. καλημέρα! αν θέλεις πέρνα από το μπλόγκ μου για μία πρόσκληση σε μπλογκοπαιχνίδι!

    ReplyDelete
  4. Ναι ΕΛΕΝΑ, θα συμφωνήσω. Οποιοδήποτε φιλέτο μπορεί να πάρει τη θέση του halibut.

    Φιλάκια πολλά labrini μου! Χαίρομαι που σας αρέσει η μουστάρδα!

    Σε ευχαριστώ peps!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...