Saturday, January 28, 2012

Cake pops: the new cupcake



Ντίαρ Ντάιαρι,

μιας και με έχετε εδώ στην αμερική, είναι χρέος μου να σας μεταφέρω τη νέα μόδα που επικρατεί! Όταν λοιπόν σε μερικά χρόνια θα εμφανιστούν για τα καλά και στην ελλάδα, να με θυμηθείτε!
Τα cake pops είναι τα νέα cupcakes.

Τα cake pops, είναι κέικ σε μέγεθος όπως το μπαλάκι του γκολφ, πάνω σε ένα ξυλάκι ή stick. Απ'έξω καλύπτονται με σοκολάτα, και από πάνω με τρούφες, χρωματιστή ζάχαρη, και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Νομίζω πως τα έκανε γνωστά στο blog της η Bakerella. Και από τότε υπάρχουν παντού!

Τα πρωτοείδα στα Starbucks, και μου άρεσε που ήταν τόσο μικρά και μπορούσα να δοκιμάσω ένα χωρίς ιδιαίτερες τύψεις.

Μετά, τα είδα σε πολλά ξένα blogs... Χαμός! Τα έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα μια πανεύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται το ειδικό σκεύος. Γιατί, ω ναι, υπάρχει και ειδικό σκεύος...


1. Φτιάχνουμε ένα κέικ. Ό,τι θέλουμε! Σοκολάτα, red velvet, βανίλια...  Το ψήνουμε στη φόρμα του κέικ, ή στη φόρμα για τα muffins.

2. Μόλις κρυώσει, παίρνουμε ένα πηρούνι και...ορμάμε! Δεν το τρώμε.... το διαλύουμε!
Το κάνουμε τρίμματα σε ένα μπολ, ακόμα και με τα χέρια.

3. Παίρνουμε μια έτοιμη συσκευασία βουτυρόκρεμα (σίγουρα υπάρχει εκεί, έχει βρει και η μαμά μου). Ανάλογα με την ποσότητα του κεικ, προσθέτουμε στο μπολ βουτυρόκρεμα. Τόση, ώστε να πλάσουμε τα τρίμματα με την κρέμα και να γίνει μια μαλακιά και ενιαία ζύμη.

4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Πρέπει να προσέξουμε να μην σπάνε, και να μην διαλύονται. Αν συμβαίνει αυτό, ίσως χρειαζόμαστε περισσότερη βουτυρόκρεμα.
Βάζουμε τα μπαλάκια στο ψυγείο για λίγη ώρα (15-30 λεπτά).

5. Σε μπεν μαρί λιώνουμε αρκετή σοκολάτα. Λευκή ή γάλακτος, ό,τι θέλουμε.
Βγάζουμε τα cake pops από το ψυγείο. Βουτάμε ένα stick στη σοκολάτα και το καρφώνουμε σε ένα cake pop. Στη συνέχεια πιάνουμε το κάθε cake pop από το stick και τα βουτάμε στη σοκολάτα, μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα ή μέχρι τη μέση.

6. Αμέσως μετά τα ακουμπάμε σε sprinkles, τρούφες, ζαχαρωτά...


Τι να σας πω? Είναι πεντανόστιμες γλυκιές μπουκίτσες...
Όταν τα ξαναφτιάξω θα σας δείξω φωτογραφίες από την παρασκευή τους.
Νομιζω πως αν έχετε παιδάκια, θα τους αρέσουν πολύ, ειδικά αν βάλετε τη φαντασία σας εν δράσει, και φτιάξετε μαγικά cake pops με ωραία χρώματα και ζαχαρωτά!


Σας εύχομαι μια όμορφη Κυριακή!

Γιορς


31 comments:

  1. Tα έχω δει κι εγώ και τα έχω λιγουρευτεί!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi sizitas! Ki egw ta ligoureutika sta Starbucks tin prwti fora kai xtipisa ena...

      Delete
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geia sou foufoula! Kali evdomada kai se sena!

      Delete
  3. Φαίνονται πολύ νόστιμα και εντυπωσιακά!Πολύ καλή ιδέα!Μπράβο!

    ReplyDelete
  4. Τα κάνω κι εγώ στα πάρτυ των παιδιών μου. Εγώ βάζω τυρί κρέμα στο μείγμα του κεικ και λίγο λικέρ για άρωμα. Γίνονται απίθανα και τρώγονται στο λεπτό.
    Τα δικά σου τα έχεις στολίσει πολύ ωραία.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polu kali idea to cream cheese! Trwgontai polu grigora, se ksegelaei to mikro tous megethos!

      Delete
  5. Πρέπει να είναι πιο νόστιμα από ότι φαίνεται. Γιαμ!

    ReplyDelete
  6. Νομίζω είναι η τελευταία λέξη της μόδας στα ξένα food blogs, τα βλέπω παντού!
    Θέλω να δοκιμάσω να τα κάνω με μασκαρπόνε.
    Πάντως είναι πολύ όμορφα στην εμφάνιση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nai re sy elena, ginetai xamos sta blogs! Gia na ta ksekiname ki emeis siga siga .... ;)
      Filia!

      Delete
  7. Τα εχω δει και εγω στη bakerella ... πρεπει να αποφασίσω να τα κάνω κιόλας !!

    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dokimase ta! Vale kai fantasia gia ti diakosmisi kai tha ginoun teleia! Filakia!

      Delete
  8. Πρεπει να είναι νέα μόδα αλλά δεν τα εχω δει, παρά μονο σε σένα!! Καλώς σε βρήκα Τζένη!! Μου αρέσει το μπλογκ σου αλλά και ο τρόπος που γράφεις στις αναρτήσεις!! Είσαι απίθανη!! Εγινα φίλη σου για να μπορώ να τα λέμε!! Πολλά φιλιά από την Ελλάδα!!
    Ξέχασα να σου πω, μου αρέσει που έχεις και ξένη κουζίνα!!

    ReplyDelete
  9. Kalwsirthes Mania! Euxaristw gia ta omorfa logia, na eisai kala! Tha ta leme sigoura! Filia!

    ReplyDelete
  10. Είναι υπέροχα!! Έχω ήδη δοκιμάσει από μία φίλη που τα έχει φτιάξει!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geia sou Arti mou! Ma den einai peirasmos?

      Delete
  11. Τελεια φαινονται και οντως εχει περιθωρια για πολυ φαντασια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta Elpiiki, an deis ti ftiaxnei i Bakerella, pathaineis plaka!

      Delete
  12. Καλημέρα! Πραγματικά έχει αρχίσει να γίνεται χαμός τώρα τελευταία με τα συγκεκριμένα γλυκάκια! Εκμεταλλεύονται πολύ όμορφα τη φιλοσοφία του δεν πετάμε τίποτα! Νομίζω ότι θα είναι πολύ όμορφα για παιδικά πάρτι! Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermioni mou exw tin entipwsi pws i filosofia twn cake pops kryvetai allou: "einai toso mikra, den peirazei na faw 1-2"!

      Delete
  13. Μμμμμμμμ!!!!!!!!τέλεια φαίνονται!και τα τρως χωρίς τύψεις!μόλις μου δοθεί η ευκαιρία θα τα φτιάξω!Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ftiakse ena keik, kai oso perrisepsei meta apo 2-3 meres, dialuse to, xwse buttercream kai apolause to! Filakia!

      Delete
  14. Πραγματικά η "νέα μόδα" στο design της ζαχαροπλαστικής, αλλά Jenny μου, αν κάτσω να τα φτιάξω θα πρέπει να τα κάνω μαύρα μεσάνυχτα (και που κουράγια...) για να κοιμάται το παιδάκι μου! Αλλιώς έτσι όμορφούλικα και λαχταριστά σαν "φλιτσούρια" που είναι, δεν θα τα προλαβαίνω :-))
    Πολύ όμορφα πραγματικά.
    Να χαίρεσαι τον πατερούλη σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penelope mou mia wraia idea einai na valeis to mikro sou na dialusei me ta xerakia tou to keik kai na plasei ta mpalakia. Eimai sigouri pws tha vgoun akoma pio nostima! Na'sai kala!

      Delete
  15. fainontai uperoxa kai einai ontws zhleuta, eidika otan ta blepeis sta starbucks kai les, na gemisw thn koilia mou me 8ermides, h den a3eizei ? epeidh omws pisteuw oti a3izei(!) mias kai mageireuw oso pio suxna mporw apofasisa na ta kanw...exw mia aporia omws! ti esti bouturokrema? to bouturo pou aleifoume sto pswmi as poume ? kai anti gi auto mporoume na baloume cream cheese ? :)
    P.S den xortainw na ftiaxnw to kotopoulo me thn karuda !! einai isws ap ta pio geustika piata pou exw faei...akomh kai o mpampas mou pou den trwei perierga pragmata(dhladh protimaei thn ellhnikh kouzina ;) ) to kateuxaristh8hke! thn allh ebdomada(en opsei ag.balentinou) lew na to ftia3w kai ston kalo mou...we'll see gt k autos periergos einai :P polla filia!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Kalws tin Lydia (ma i wraio onoma)! Buttercream esti krema vouturou, pou ftiaxnetai xtipwntas kala voutyro, margarini, zaxari axni kai gala. Na pw tin alitheia mou, den exw ftiaksei pote giati prosfata pira mixer. Uparxei kai etoimi sta super market, legetai voutyrokrema. Vevaiws kai tha mporouses na valeis kai cream cheese, arkei to keik na itan ligo pio gluko.
    Polu xairomai gia to kotopoulaki! Einai ki emena to agapimeno mou! To eftiaxna apo polu palia!
    Filia polla!

    ReplyDelete
  17. Fainontai polu oraia...
    eftiaxa kai ego prin polu kairo kapoia kai vgikan polu omorfa (san diakosmitika), alla i geusi tous den itan kai polu kali ... kathoti to cake itan me entoni geusi lemoni kai mazi me tin voutirokrema kai tin sokolata... oups.. itan apotyxia! para tayta, gia arketo kairo stolizan to trapezi tis kouzinas me epituxia!

    polu kalo to blog sou.., to episkeptomai suxna kai apolamvano tis suntages sou.

    xxx
    m

    ReplyDelete
  18. με το τυρί κρέμα δεν θα ξινίζουν λιγάκι;;; Αν βάλω τυρί τύπου φιλαδέλφεια,πρέπει να βάλω και ζάχαρη άχνη στο μίγμα; Η βουτυρόκρεμα που λες,ποιας μάρκας είναι; Ετοιμάζομαι για την 1η δοκιμαστική μου εμπειρία.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Μαριλένα! Όχι δεν θα ξινίζουν, γιατί το κεικ σου θα είναι ήδη γλυκό! Μην βάλεις και ζάχαρη άχνη, πιστεύω θα βρουν πολύ λιγωτικά! Δεν θυμάμαι μάρκα για βουτυρόκρεμα, είναι όμως σε ένα κόκκινο κουτί. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές μάρκες έτσι κι αλλιώς. Καλή επιτυχία!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...