Saturday, February 4, 2012

Αγκινάρες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά και φέτα / Artichokes filled with red pepper and feta cheese




Ντίαρ Ντάιαρι,

εν όψει της ερωτικής γιορτής του μήνα (στην οποία φυσικά και δεν πιστεύω), σας έχω συνταγή επίκαιρη!

Καρδιά αγκινάρα!

Μια συνταγή-πρόταση για ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Καρδιές αγκινάρας, γεμιστές με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, τριμμένη φέτα, και λίγο τριμμένο καρύδι.

Τόσο απλό όσο ακούγεται. Δείτε πόσο εύκολα τις έφτιαξα...

Υλικά
--------

  • 6-7 καρδιές αγκινάρας (από τη συσκευασία του Μπάρμπα-Στάθη)
  • 1/2-1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 50 γραμμάρια φέτα
  • λίγα καρύδια
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι
  • τριμμένη φρυγανιά
  1. Περνάμε τις αγκινάρες από το τηγάνι, ρίχνοντας λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Τις γυρίζουμε και από τις 2 μεριές. Σε περίπου 15 λεπτά, πρέπει να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. 
  2. Ψήνουμε τις πιπεριές που έχουμε πρώτα κόψει σε λωρίδες, σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο. Δεν χρησιμοποιούμε λάδι. Σκοπός είναι οι πιπεριές να "μαραθούν".
  3. Βάζουμε τις πιπεριές που έχουν μαλακώσει στο multi, μαζί με τη φέτα, το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλέθουμε όλα τα υλικά, και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λαδάκι.
  4. Γεμίζουμε τις αγγινάρες με τη γέμιση, και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω πασπαλίζουμε με τρίμματα φρυγανιάς.
  5. Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο, μέχρι οι αγκινάρες να γίνουν πολύ μαλακές.

Είχαν μεγάλη επιτυχία οι αγκιναρούλες που βλέπετε. Ο συνδυασμός κόκκινης πιπεριάς και φέτας ήταν φανταστικός, με ενθουσίασε και θα τον δοκιμάσω και αλλού (π.χ. γέμιση σε ραβιόλι? Λέω εγώ τώρα μια ιδέα...)

Ας θυμόμαστε να δείχνουμε την αγάπη μας κάθε μέρα...Όχι μόνο σε κάτι τέτοιες χαζογιορτές. Με ουσιαστικούς τρόπους και όχι τα τυποποιημένα λουλούδια και αρκουδάκια...

Αυτά για σήμερα. Την επόμενη φορά θα σας έχω κάτι πολύ.... sexy!

Τα φιλιά μου σε όσους έχουν "καρδιά-αγκινάρα"!

Γιορς



12 comments:

  1. Ωραία ιδέα!! Καλημέρα.

    ReplyDelete
  2. Ωραία πρόταση για ορεκτικό και ευκαιρία για όσους δεν συμπαθούν την αγγινάρα να την δοκιμάσουν!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ναι, φαντάσου μέχρι κι εμένα μου άρεσε!

      Delete
  3. Ωραία συνταγή και δείχνει πολύ νόστιμη!Μου αρέσει και το λογοπαίγνιο!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα Τζενάκι και καλή εβδομάδα! Πολύ ωραίες οι αγκινάρες! Ωραία γεύση και ωραία χρώματα! Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου, να'σαι καλά!

      Delete
  5. Πάντα οι αγγινάρες προσφέρονται για ωραίες δημιουργίες, άσε που προσωπικά μου αρέσει πολύ και οι γεύσεις τους, αλλά εδώ μου άρεσε που έβαλες "ελληνικό" τυρί Τζένη. Πρέπει να αρχίσουμε να τους δίνουμε τη σωστή τους διάσταση και να τα υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο πια!
    Καλή σου μέρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πηνελόπη μου, κάνω ό,τι μπορώ. Γιατί εδώ που είμαι βρίσκω τη φετούλα μας 14 δολάρια το μισό κιλό, εκτός κι αν πάω Αστόρια που τη βρίσκω γύρω στα 6 (το μισό κιλό πάντα)... Πάντως η γεύση του πάει πολύ! Τις έφαγα τις αγκιναρούλες και τις ευχαριστήθηκα! Φιλάκια!

      Delete
  6. Πολύ ωραίες οι αγκινάρες σου και νόστιμες.
    Και γι αυτούς που έχουν ''καρδιά αγκινάρα'' και γι αυτούς που δεν έχουν :)) χιχι

    Καλή εβδομάδα Τζένυ :)

    ReplyDelete
  7. Γιατί όχι, για όλους! Πολλά φιλιά Marion!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...