Ντίαρ Ντάιρι,
το αγαπημένο μου σκεύος/αντικείμενο στην κουζίνα είναι ο ξύλινος πάγκος που κόβουμε τα λαχανικά, τα φρούτα, τα τυριά, τα κρέατα κλπ. Νομίζω πως μου δίνει my kitchen super-power!
Θυμάστε τα ham cups? Στο ίδιο κλίμα ακριβώς έφτιαξα μια ωραία μέρα αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία: ψητά αυγά στο φούρνο με πέστο και ντοματίνια, σε φύλλο κρούστας!
Έχω μεγάλη αδυναμία στο φύλλο και στις πίτες με φύλλο, οπότε αυτό το πιάτο μπήκε στα αγαπημένα μου!
Η συνταγή:
- 1 φύλλο κρούστας για κάθε μια φωλιά, διπλωμένο 3 φορές στη μέση
- αυγά
- ντοματίνια
- πέστο
- τυρί Gruyère
Διπλώνουμε λοιπόν το φύλλο και το τοποθετούμε σε μια θήκη στη φόρμα. Στον πάτο ρίχνουμε μια κουταλιά pesto, στη συνέχεια από πάνω σπάμε το αυγό, και στο ασπράδι του αυγού σφηνώνουμε κυβάκια από το τυρί και ένα ντοματίνι (δεν χωράνε περισσότερα πράγματα, το δοκίμασα). Ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά από το pesto, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, όχι σε πολλή δυνατή θερμοκρασία (~170). Αν τα αφήσουμε περισσότερο το αυγό θα γίνει σαν βραστό.
Αφήνουμε λίιιγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Μιαμμμμ... Με έπιασε μια λιγούρα τώρα!
Γιορς
Ekpliktika kalaisthito kai euparousiasto! Bravo Tzennoula!
ReplyDeleteThank you φιλενάδα για τα καλά σου λόγια :)
ReplyDeleteMissed you!
Τέλεια για πρωινό! Το αυγό δείχνει πολύ λαχταριστό!
ReplyDeleteΝαι katerina είναι ιδανικά για breakfast! :)
ReplyDeleteKali xronia!!!! Tis kaliteres euxes mou gia tin pio nostimi xronia ever sou euxomai!!! H syntagi sou einai me link sto Donkey!
ReplyDeleteΌλα ωραία αλλά το τυρί Gruyère που μπορώ να το βρω.ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
ReplyDeleteΣάκη, βάλε γραβιέρα!
ReplyDelete