Ντίαρ Ντάιαρι,
Καλό μήνα! Και μιας και μπήκε ο μήνας των Χριστουγέννων ας κεράσω ένα γλυκάκι!
Η ιδέα για το bailyes μας προέκυψε ελλείψει βανίλιας! Πώς μας ήρθε μη ρωτάτε!
Ήταν μέσα στην κουζίνα το τραπεζάκι με τα ποτά, είδαμε το μπουκάλι με το λικερ, δεν είχαμε και βανίλια που έλεγε η συνταγή, γεύση θα δώσει λέμε, και να τη η δημιουργία!
Για τη βάση θέλουμε:
- μπισκότα τύπου digestive
- βούτυρο
Αφήστε που εξαρτάται και από το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσει κανείς.
Σπάμε λοιπόν τα μπισκότα με τα χέρια ή στο multi και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να "δέσουν" τα μπισκότα και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού ταψιού (ή φόρμας για cheesecake).
Για τη γέμιση χρειαστήκαμε:
- 3 πακέτα creame cheese
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα Bailyes
- 3 αυγά
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να "στέκεται" η γέμιση και να μην είναι νερουλή. Σαν να μην έφταναν όλες οι θερμίδες που θα παίρναμε, στο τέλος προσθέσαμε και σιρόπι καραμέλας...
Τώρα που το θυμάμαι, τι κόλαση!
Γιορς
panw apo 100 areskw! :P
ReplyDeleteKai to tsagiero tis mamas ti sou leei? :)
ReplyDeleteYummy cheese cake.
ReplyDeleteΈνα κομματάκι μπορώ να έχω???
ReplyDeleteΤέλειο και αρωματικό....
Φιλιά
Γιάμιιιιι και μου αρέσει πολύ το baileys
ReplyDeleteΦιλιά
Aχ αχ καταπληκτικό γλυκό.Θέλω οπωσδήποτε και 1 και 2 και 3 κομμάτια
ReplyDeleteσα να λέμε american cheesecake!
ReplyDeleteYummy indeed Pushpa!
ReplyDeleteΒεβαίως ΝΑΤΑΣΑ, και ένα και δύο! Φιλιά!
Thank you Asteri μου, φιλιά κι απο μένα!
nadia κεράσου ελεύθερα :)
Ακριβώς cook ;)
To tsagero tis mamas mporei na argise, alla zei megales stigmes :))
ReplyDeleteΠολύ λαχταριστό! Και το bailyes το κάνει ακόμη πιο γιορτινό! Μπράβο στην παρέα:)
ReplyDeleteΕυχαριστούμε big mama! :)
ReplyDelete