Wednesday, November 14, 2012

Artisanal bistro, NY (Η χώρα του τυριού! / The "fromage" land!)




Ντίαρ Ντάιρι,

σήμερα θα πάμε μια βόλτα για brunch σε ένα γαλλικό bistro στην Park Avenue. Στο Artisanal bistro.

Brunch είναι, εντάξει ας πάρουμε τα κλασικά γαλλικά μας...

ένα Eggs Benedict...


κι ένα Steak tartar για τον πιο ρωμαλέο της παρέας


Ωραία ήταν, μα δεν θα σταθώ σε αυτά καθόλου.

Διότι το bistro αυτό είναι γνωστό κυρίως για την τεράαααααστια ποικιλία τυριών που διαθέτει.

Φανταστείτε τι έπαθα εγώ που έχω ΤΗΝ αδυναμία στα τυριά!

Ενδεικτικά δείτε πόσα έχει ο κατάλογος!
Και τι περιγραφές κάτω από το κάθε τυράκι!
Κόλαση σας λέω!



Έπαθα το αναμενόμενο αμοκ, μια ώρα να κοιτάζω τον κατάλογο, ο σερβιτόρος να'ρχεται και να ξανάρχεται γιατί ναι μεν είχα αποφασίσει τα Eggs Benedict ως κυρίως, αλλά δεν ήταν δυνατόν να μην δοκιμάσω κάτι σε τυράκι!!!

Κοίταζα ξανακοίταζα και απόφαση δεν έπαιρνα!

Το ζηλιάρικο μάτι μου έπεσε στο διπλανό τραπέζι και σε ένα....

...fondue τυριών!


Μου 'κλεισε το μάτι και το παραγγείλαμε!

Τα συνοδευτικά ήταν μπουκίτσες ψωμάκι, μίνι πατατούλες fingerling και λουκάνικο kielbasa (φοβερό λουκάνικο από την Ανατολική Ευρώπη - Πολωνία, Ουκρανία κυρίως).

Έτοιμα για μπλουμ....!


...και μπλουμ και μετά μαμ, και ξέχασα τα λόγια μου και όλο μούγκριζα!



Τα λιωμένα τυράκια μέσα στο fondue ήταν Gouda και Stout, ενώ προχτές που ξαναπήγαμε πήραμε fondue με Gruyere και ήταν ά-π-α-ι-χ-τ-ο!

Το αποκορύφωμα στο μαγαζί ήταν ένα δωματιάκι γεμάτο με τυριά...

Μόλις το εντόπισα χώθηκα μέσα κι άρχισα να φωτογραφίζω.








Ενώ ξέχασα να πώ πως στο Artisanal μπορείς να κάνεις και τα τυρο-ψώνια σου για το σπίτι.


Αλλά πείτε μου εσείς, τι να πρωτοδιαλέξεις?


Αγχώθηκα με την τόση ποκιλία και δεν πήρα τίποτα για το σπίτι!

Σας τυρο-χαιρετώ!

Γιορς
Τζενούλα

πσ. Ο μπαμπάς μου με λέει "τυρού"! Πραγματικά, απορώ πώς του'ρθε....

13 comments:

  1. Λογικό είναι να χαθείς εκεί μέσα ρε Τζενούλα! Μ' έκανες να θέλω να πάω κι εγώ! Και δεν πάω;;;Δίπλα είναι! Αμ πώς!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να πας κι αν χρειαστείς βοήθεια - κάποιον να'ρθει να σε βγάλει βρε αδερφέ - βάλε μια φωνή!
      Χεχε, φιλάκια see you soon!

      Delete
  2. θα μπορούσα να ζω εκεί μέσα στην κυριολεξία! Μέσα σε αυτό το δωματιάκι με τα ψυγεία!!! Τέλεια η τυροβόλτα σου :)

    ReplyDelete
  3. Μα τι υπέροχο μαγαζί.
    Τα έχει όλα. Και απόλαυση εκεί, και απόλαυστη για το μάτι στο δωμάτιο των τυριών και πακετάκι για το σπίτι.

    Τι ευτυχία. Σε καταλαβαίνω που έπαθες αμόκ. Και εγώ κάτι ανάλογο έπαθα.

    Οι φωτογραφίες σου δε, πολύ καλές. Μας ταξίδεψες εκεί.

    Φιλιά Τζενούλα!

    ReplyDelete
  4. Παράδεισος!
    Θα έπεφτα με τα μούτρα μέσα στο fondue και θα γινόμουν ρεζίλι.
    Τυχερή!!!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  5. Δεν σε αδικώ που δεν μπορούσες να αποφασίσεις...
    Εγώ δεν θα έφευγα από κει μέσα ακόμη κι αν με τραβάγανε!

    ReplyDelete
  6. Πω πωωω Τζενάκι, το ίδιο σοκ θα πάθαινα κι εγώ με τόσα λαχταριστά τυράκια.
    Αποκλείεται όμως να έφευγα χωρίς να σηκώσω το μισό μαγαζί χα χα χααα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  7. Βρε κοριτσια περιμεντε κι εμενα, ερχομαι!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Ευγενία, εσύ μπορεί να έπαθες ένα σοκ, αλλά δοκίμασες κιόλας! Εμείς που τα βλέπουμε και δεν μπορούμε να φάμε έστω μια μπουκίτσα, οι καημενούληδες οι τυροφάγοι;; Πόσα σοκ παθαίνουμε εμείς;; Χαχαχά! Φοβερό μπιστρό, να ξαναπάτε παιδιά, η ποικιλία είναι ατελείωτη, αν κρίνω από τις εικόνες!! Ένα από τα καλά της Ν. Υόρκης.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  9. Τι λες τώρα!!! Χορταίνει το μάτι σου με τόσα καλούδια! Κανά ελληνικό έπαιζε ή μπα...???? Η βούτα με την πατατούλα ήταν ...θάνατος! ;-) Φιλιά! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  10. Καταπληκτικό το μαγαζάκι Τζενούλα μου, το ειδα το ποστ και νωρίτερα, κ εκεί να με πας!

    ReplyDelete
  11. Πολύ ωραίο! Τι να πρωτοδιαλέξεις!

    ReplyDelete
  12. Τζενούλα .. Τζενούλα ... σημείωσε ... εκεί θα με πας οπωσκαιδήποτε όταν έρθω.

    Φιλιά

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...