Thursday, May 10, 2012

Φρέσκα ραβιόλι με μυρωδάτη σάλτσα μαρινάρα / Fresh ravioli with aromatic marinara sauce




Ντίαρ Ντάιαρι,

αν μπορείτε να βρείτε φρέσκα ζυμαρικά, κάντε το! Είναι χίλιες φορές πιο νόστιμα από αυτά που βρίσκετε σε κανονικές συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ.

Αν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, ακόμη καλύτερα!

Στο παρελθόν έχω φτιάξει ραβιόλι μόνη μου και δεν είναι δύσκολο, αλλά για μεγαλύτερη ποικιλία ζυμαρικών χρειάζεται κανείς την ειδική μηχανή με το χεράκι στο πλάι, που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες μας για να φτιάξουν χυλοπίτες.

Ίσως στο μέλλον επενδύσω σε μια, αλλά όχι ακόμη.
Έχω πολύ δρόμο μέχρι να μάθω πιο βασικά πράγματα μες στην κουζίνα μου!

Στο μεταξύ, προμηθεύομαι φρέσκα ζυμαρικά από το Eataly ή από το online σούπερ μάρκετ μου, και είναι καταπληκτικά.

Τα ραβιόλι που βλέπετε είναι Ravioli Quadrati.

Square-shaped ravioli filled with top ingredients from our Salumi & Formaggi counter, prosciutto crudo, mortadella di Bologna and Parmigiano Reggiano.

H γεύση τους είναι δυνατή λόγω των αλλαντικών, όμως θεωρώ πως μια ελαφριά αλλά μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα είναι απαραίτητη.


Υλικά

  • 3 μεγάλες ζουμερές ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή στο multi
  • 1 κούπα ντοματοχυμό (pummaro)
  • (προεραιτικά) μισό κρεμμύδι τριμμένο
  • (προεραιτικά) 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • (προεραιτικά) λίγη ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • φρέσκο βασιλικό
  • πολύ φρέσκο βασιλικό! Όλη η νοστιμιά της σάλτσας βασίζεται στη μυρωδιά του βασιλικού...
(Για την πιο ελαφριά έκδοση της σάλτσας, δεν βάζουμε κρεμμύδι/σκόρδο.)


  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
  2. Αν βάλουμε κρεμμύδι/σκόρδο, τα σωτάρουμε για λίγη ώρα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας μην μας καούν.
  3. Προσθέτουμε στο σκεύος την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοχυμό, τη ρίγανη και τον βασιλικό. Κρατάμε λίγο από τον βασιλικό για να στολίσουμε και να αρωματίσουμε το πιάτο μας στο σερβίρισμα.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
  5. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα, ενώ ανακατεύουμε συχνά.


Αυτά τα απλά για σήμερα :)

Σας φιλώ!

Γιορς,
Τζενούλα

28 comments:

  1. Απλά αλλά πολύ νόστιμα Τζένη μου!
    Φρέσκα ζυμαρικά δεν έχω φτιάξει ακόμα, ίσως κάποια στιγμή να το τολμήσω!
    Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι από τις πολύ αγαπημένες μου! Ελαφριά, καλοκαιρινή, υπέροχη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελαφριά και καλοκαιρινή! Πόσο δίκιο έχεις! Σε ευχαριστώ Ερμιόνη!

      Delete
  2. Τζένη, καλησπέρα. Λίγοι είναι αυτοί που δεν αγαπάνε τα ζυμαρικά. Αν όμως δουν και δοκιμάσουν το σημερινό σου φαγάκι, σίγουρα θα αλλάξουν γνώμη. Θα τα ζητούν κάθε μέρα. Φρέσκα ζυμαρικά βρίσκω και εδώ εύκολα και η σάλτσα σου, λαχταριστή, να τη δοκιμάσω. Τη μηχανή των ζυμαρικών την έχω, εδώ και κάτι χρόνια, αλλά....αχρησιμοποίητη.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μήπως ήρθε η ώρα να την ξεσκονίσεις...? Λέω εγώ τώρα... Φιλιά!

      Delete
  3. Πολύ νόστιμο! Σκέφτομαι συνέχεια να φτιάξομαι ζυμαρικά αλλά πάντα κολλάω. Πάντως η συνταγή είναι πολύ εύκολη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εύκολη και νόστιμη! Πού χρόνος για δύσκολες συνταγές?
      Φιλιά Βάσω!

      Delete
  4. Τζενάκι η σαλτσούλα σου με φρέσκο βασιλικό είναι σούπερ, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους!
    Φρέσκα ζυμαρικά ευτυχώς βρίσκω σε μεγάλα σούπερ μάρκετς, έχουν πραγματικά διαφορά και μου αρέσουν πολύ!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ Έλενα! Φιλιά!

      Delete
  5. Τζενούλα μια εικόνα σου είναι χίλιες λέξεις! Ιδιαίτερα τούτες οι εικόνες πολύ φλύαρες δείχνουν!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χεχε, σ'ευχαριστώ Αγγελικούλα!

      Delete
  6. Πάρα πολύ ωραίο!!!Και η εικόνα λαχταριστή!!!

    ReplyDelete
  7. Θέλω να τα φτιάξω ΜΟΝΗ ΜΟΥ!!! Βέβαια απο το θέλω μέχρι να συμβεί υπάρχει μια απόσταση... Φαινονται πολύ ωραία Τζένη, φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Έρη μου!

      Delete
  8. Απλή συνταγή και πεντανόστιμη φαίνεται...αχ να είχα ένα πιάτο από αυτά τα υπέροχα μακαρόνια σου!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ κι εγώ τώρα που τα βλέπω τα ξαναλιγουρεύτηκα Νάντια!

      Delete
  9. Μα δείχνει τόσο λαχταριστό το πιάτο, βουτιά στην οθόνη πρωί πρωί έκανα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Λίλα μου!

      Delete
  10. Replies
    1. Να είσαι καλά Ειρήνη!

      Delete
  11. Φρέσκια και καλοκαιρινή, πολύ όμορφη!

    ReplyDelete
  12. Εγώ πάλι είχα κληρονομήσει μια τέτοια μηχανή, που είχε η μανούλα μου, αλλά την χάρησα μιας και έλεγα πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω και να φτιάξω ζυμαρικά μόνη μου.
    Θέλουν αρκετό χρόνο και προσπάθεια και σίγουρα είναι μια διαδικασία που θέλει καλή παρέα μέσα στην κουζίνα :-)) οπότε μάλλον θα αρκεστούμε στα φρέσκα που μας "προσφέρονται" έτοιμα Τζένη μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την χάρισες!??? Πλάκα κάνεις! Αν και θα συμφωνήσω μαζί σου πως θέλει χρόνο και απ'αυτό δεν έχουμε πολύ...
      Φιλάκια Πηνελόπη!

      Delete
  13. καλέ πως μου ξέφυγες τόσες μέρες???????πεθαίνω για ραβιόλια!! ευτυχώς βρίσκω φρέσκα στο σούπερ μάρκετ!!!σλούρπ!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα! Να'σαι καλά peps!

      Delete
  14. Υπέροχο το πιάτο σου και σήμερα Τζενούλα.

    Φιλιά

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...