Ντίαρ Ντάιαρι,
δεν ακούγεται σαν γιαπωνέζικο όνομα? Yakitori. Hitsumabushi. Santiramisu.
Καμία σχέση.
Είναι ένα από αυτά τα γρήγορα βραδινά γλυκά που με έχει πιάσει να φτιάχνω μέσα σε μικρά ποτήρια.
Ατομικά, μικρά, γλυκά.
Σαν tiramisu, σαν cheesecake.
Βάση (για κάθε ποτήρι)
2-3 μπισκότα oreo τριμμένα
Κρέμα (για κάθε ποτήρι)
2 γεμάτες κουταλιές fat-free cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια)
2-3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού καφέ (χρησιμοποίησα καφέ φίλτρου, νομίζω πως μπορείτε να δοκιμάσετε και espresso)
Στρώνουμε τα τριμμένα μπισκότα στον πάτο κάθε ποτηριού.
Δεν χρειαζόμαστε καθόλου βούτυρο.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη. Καθώς ανακατεύουμε το μείγμα γίνεται όλο και πιο απαλό. Στο τέλος προσθέτουμε και τον καφέ και ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Για να συμπληρώσουμε την εικόνα και να τελειοποιήσουμε τη γεύση, προσθέτουμε από πάνω τριμμένη σοκολάτα.
Ένα γλυκό... να το πιεις στο ποτήρι!
Καλό μήνα!
Γιορς,
Τζενούλα
Το τιραμισού είναι το αγαπημένο μου γλυκό, το santiramisu θα γίνει το αγαπημένο μου γλυκό!!!
ReplyDeleteΚαλώς τη Λίλα! Χαίρομαι που σου αρέσει! Να το φτιάξεις και να μας πεις εντυπώσεις!
DeleteΚαλό μήνα!
Kalimera! Kalo mina! Efkolo kai nostimo!!!!
ReplyDeleteΔυστυχώς είναι πολύ εύκολο! Τόσο που σε ξεγελά να το φτιάχνεις συνέχεια! Καλό μήνα peps!
DeleteΚαλημέρα!Καλό μήνα!!!Πολύ ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΚαλημέρα cinemarion! Σ'ευχαριστώ!
DeleteΑυτό το santiramisu είναι sansketospeirasmos;-)
ReplyDeleteΦιλιά Τζένη μου, ελπίζω να πέρασες όμορφη Πρωτομαγιά!!
Αν είναι πειρασμός! Δεν λες τίποτα!
DeleteΤην Πρωτομαγιά την πέρασα δουλεύοντας σαν καλό κορίτσι! Δυστυχώς εδώ δεν την γιορτάζουν...
Καλημέρα Τζένη και καλό μήνα!!
ReplyDeleteΑυτά τα γρήγορα γλυκάκια είναι σωτήρια και εθιστικά!
Ωραία και εύκολη παραλλαγή ενός αγαπημένου γλυκού!
Φιλιά!
Καλό μήνα Ερμιόνη μου! Σε ευχαριστώ!
DeleteΤζενούλα
ReplyDeleteΜΑΣ ΕΚΑΨΕΣ!!!
Αυτό μόνο σου λέω, κι όχι τίποτ άλλο άρχισαν και τα μπάνια στη θάλασσα!
Αντε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και το κρίμα στο λαιμό σου...δε μπορώ ν αντισταθώώώ.
Καλώς την χαρά! Καλό μήνα!
DeleteΑπλό και τέλειο Τζένη ότι πρέπει για τον αντρα μου που τρελαινεται για γλυκά με καφέ!
ReplyDeleteΚαι να φανταστείς Έρη πως είμαι από αυτούς που δεν τρελαίνονται! Χιχι!
DeleteΜπορεί να ακούγεται γιαπωνέζικο, αλλά έχει ιταλική καρδιά. Ωραία και εύκολη η συνταγή του γλυκού, ωραία και η παρουσίασή του. Καλοφάγωτο.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ευχαριστούμε Ειρήνη! Καλό σου βράδυ!
DeleteΕύκολο & γρήγορο Τζένυ.
ReplyDeleteΠολύ μου άρεσε που μπορεί να μπει και καφες φίλτρου
Φιλιά :)
Ε μα γιατί όχι? Φαντασία να υπάρχει και όλα τα συνδυάζει κανείς!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μετά από τις 4 φορές που έχω φτιάξει αυτό το γλυκό, για διαφορετικές παρέες κάθε φορά και έχοντας λάβει τα καλύτερα σχόλια κάθε φορά, είπα να σου πω ένα ευχαριστώ για την τόσο νόστιμη και τόσο εύκολη συνταγή!
ReplyDeleteΝα'σαι καλά Ματίνα μου! Πολύ χαίρομαι που άρεσε σε σένα και στους φίλους σου!
DeleteΦιλιά πολλά!
Καλησπερα,μαλλον Καληνυχτα και απο μενα!
ReplyDeleteΕπειδη σκοπευω να το φτιαξω αυριο και ειμαι αρκετα ασχετη με τη ζαχαροπλαστικη...σχετικα με τον καφε,εννοεις καφε ωμο ή ετσι οπως το πινουμε?και κατι αλλο μπορω να βαλω νες ή καποιο καφε λικερ?