Ντίαρι Ντάιαρι,
τη συνταγή για αυτήν την tarte au citron τη βρήκα σε ένα βιβλίο μαγειρικής γαλλικής κουζίνας που πήρα δώρο στη μαμά μου.
Τα υλικά για τη βάση:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
Αυτή η ζύμη τάρτας διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιήσα στην τάρτα με αχλάδια και στην τάρτα με μήλα. Αντί για νερό βάζουμε αυγό, και δεν χρειάζεται να την βάλουμε για λίγο στο ψυγείο.
Τελικά νομίζω πως έγινε νοστιμότερη και μάλλον θα την κάνω σε κάθε γλυκιά τάρτα. Κάτι ξέρουν οι γάλλοι :)
Τα υλικά για τη γέμιση:
- χυμός από 3-4 λεμόνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- μισή κούπα βούτυρο λιωμένο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
Περιχύνουμε το μείγμα στην ψημένη βάση και ψήνουμε ξανά για 25 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει και να παίρνει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Για όποιον συμπαθεί τις ξινούλες γεύσεις, θα του αρέσει πολύ!
Γιορς
<3 Plirofories anaferoun oti to eklekto touto edesma ksesikwnei gnwsto Vostoneziko kounavi..
ReplyDeleteΠεθαίνω για τα λεμονοειδή γλυκά!
ReplyDeleteotidhpote periexei esperidoeidh kai kurows lemonia kai portokalia me trelanoun!!eimai kainourgia edw kai elpizw na timhsete deontws to blog mou!xoxo
ReplyDeleteΦανταστική τάρτα θα τη δοκιμάσω σίγουρα.Να είσαι καλά με τις καταπληκτικές συνταγές σου
ReplyDeleteΑυτό ειναι γλυκό για μένα, δεν το συζητάω!!!
ReplyDeleteΥπέροχη φαίνεται!!!
Mina, tote na to etoimasw gia tin epomeni evdomada ;) Filakia agapimeni!
ReplyDeleteGeia sou Popi! Tote na to dokimaseis tha sou aresei! Filia!
ReplyDeleteKalws ta diatrofikamystika! Kali arxi sou euxomai!
ReplyDeletenadia ki esy na'sai kala! S'euxaristw gia ta wraia sou logia kathe fora!
ReplyDeleteGeia sou ELENA! Go for it ;) Na pw tin amartia mou, se ena kommati evala kai ligi santigi epanw ;) Mourlia itan!
ReplyDeleteΥπέροχη η τάρτα σου Jenny!!
ReplyDeleteΠολύ όμορφη περιγραφή και καταπληκτικές λήψεις :) Έχω ήδη την αίσθηση της γεύσης της στο στόμα :)))
Καλή σου μέρα
Καλημέρα! Υπέροχη πραγματικά η τάρτα λεμονιού , από τα αγαπημένα μου γλυκά. Λατρεύω τα εσπεριδοειδή και γενικά το ξινό στα γλυκά , όπως αρέσει και στον Βαγγέλη που είχε τα γενέθλια του! Χρόνια του Πολλά!
ReplyDeleteΠεθαίνω για λεμονογλυκά!!!!!
ReplyDeleteNa sai kala George! Kali mera na exeis!
ReplyDeleteKalws tin crispy! Kalimera!
ReplyDeleteGeia sou lila! Tote tha sou aresei i tarta... Filia!
ReplyDeleteΛεμονάκι μοσχομυριστό. Πολύ ωραία είναι, περίμενα πως και πως να την ανεβάσεις
ReplyDeleteNa'sai kala manousina mou! Filia polla!
ReplyDeleteΠολύ μ αρεσει το λεμονι στα γλυκα!
ReplyDeleteΣας περιμένω στο διαγωνισμό που έχω διοργανώσει στον Ψαρότοπο !!!
ReplyDeleteΊσως το Νο1 αγαπημένο μου γλυκό!!πολύ ωραία συνταγή θα τη δοκιμάσω το συντομότερο!
ReplyDeleteΈνα από τα αγαπημένα γλυκά!Πολύ ωραία συνταγή και πολύ ωραία η δουλειά που έχεις κάνει στο blog σου!
ReplyDeleteΕυχαριστώ cinemarion! Καλώς μας ήρθες!
ReplyDeleteΤζένυ έκανα τη βάση της τάρτας για μια ροδακινοπιτα.
ReplyDeleteΠραγματικά πολύ πολυ ωραία κι εύκολη. Δεν την έψησα πρώτα, αλλά την έβαλα μαζί με τη γέμιση από τα ροδάκινα.
Εγινε πολύ νόστιμη και τραγανή.
Θα την κάνω συχνά.
Νασαι καλά
Φιλιά
Αλήθεια? Πολύ χαίρομαι Marion! Να'σαι καλά! Περιμένουμε να δούμε τη ροδακινόπιτά σου με ανυπομονησία!
DeleteΕρωτησούλα! Δοκίμασα την τάρτα και είχα ένα προβληματάκι: η γέμιση μου χύθηκε από την τάρτα στο φούρνο!!! Και στο εσωτερικό της φόρμας έμεινε ελάχιστη :-( Σε τι ταψάκι/φόρμα το κάνετε; Εγώ το δοκίμασα σε αυτό με την αποσπώμενη βάση. Λέτε να φταίει αυτό; Ή οι τρυπούλες που άνοιξα με το πιρουνάκι;
ReplyDeleteΓειά σου Ματίνα! Αν θυμάμαι καλά (γιατί πάει καιρός) το είχα φτιάξει σε ένα στρογγυλό πυρέξ. Έλα ρε συ, πώς χύθηκε? Οι τρυπούλες με το πηρούνι δεν νομίζω πως είναι αρκετές για να χυθεί από εκεί το μείγμα. Και σε αυτό με την αποσπώμενη βάση, πάντα τις τάρτες τις κάνουμε υπερυψωμένες στα πλάγια, οπότε από πού χύθηκε???
DeleteΕιλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί έγινε! Πάντως χύθηκε αρκετή ποσότητα και μετά λίγο μέσα στον φούρνο! Τέσπα, έστω και με ελάχιστη γεμιση ήταν πεντανόστιμη. Θα την ξαναδοκιμάσω το επόμενο ΣΚ σε πυρεξ αυτή τη φορά!!! Ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία!
Delete