Tuesday, September 28, 2010

Cobb salad

 

Ντίαρ Ντάιαρι, 

κάθε μεσημέρι στο lunch break μου παίρνω μια σαλάτα. Διαλέγω διάφορα υλικά κάθε φορά και δοκιμάζω νέους συνδυασμούς. Τώρα τελευταία έχω καταλήξει στο συνδυασμό: σπανάκι, blue cheese, μπέικον, ντομάτα, βραστό αυγό, κοτόπουλο και κρουτον. Βγαίνει πολύ δυναμική η σαλάτα και μπορεί να με κρατήσει όλη μέρα! 
Εκεί που περίμενα να μου την ετοιμάσουν μια μέρα παρατήρησα τα υλικά για την Cobb salad: ντομάτα, βραστό αυγό, κοτόπουλο, μπέικον, μαρούλι και αβοκάντο, όλα κομμένα σε κυβάκια. Μικρή η διαφορά στα υλικά από τη σαλάτα που παρήγγελνα.

Ένα βράδυ δοκίμασα να τη φτιάξω αφού είχα προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα. 'Εκοψα σε κύβους τη ντομάτα και το αβοκάντο. Το αβοκάντο δεν το είχα χρησιμοποιήσει ξανά και μου άρεσε πολύ η μαλακή υφή του. Νομίζω πώς μπορεί κανείς να φτιάξει ωραία dips για κρακεράκια με το αβοκάντο. Λέω να πειραματιστώ κάποια στιγμή. Έκανα θρύμματα το blue cheese (gorgonzola συγκεκριμένα που μου αρέσει πολύ), έβρασα και ψιλόκοψα τα αυγά. Έψησα το κοτόπουλο και το μπέικον και τα έκοψα και αυτά σε κύβους. Τέλος αντί για μαρούλι που δεν είχα στο σπίτι, έβαλα φύλλα από σπανάκι για σαλάτα.

Τι έμεινε? Η συναρμολόγηση!! Το food styling είναι η αγαπημένη μου στιγμή μετά το μαγείρεμα και πριν το φαγητό! Και η cobb salab ενδείκνυται για αυτό! Βλέπεις το πιάτο σαν ένα άδειο χαρτί, παίρνεις τα γεμάτα έντονα χρώματα υλικά και συνδυάζεις! Ο τρόπος που σερβίρουν την cobb salad είναι βάζοντας το ένα υλικό δίπλα στο άλλο και όχι ανακατεμένα όπως σε όλες τις σαλάτες.
Από πάνω έριξα ένα μείγμα από ελαιόλαδο και μπαλσάμικο και ταίριαζε πάρα πολύ με όλα!



Η ιστορία της cobb salad μετράει πολλά χρόνια (από το '30) και ξεκίνησε από το Hollywood. Η celebrity λεπτομέρεια που έχω να σας δώσω είναι πως cobb salad τρώγανε καθημερινά η Courtney Cox, η Jennifer Aniston και η Lisa Kudrow (Μόνικα, Ρέιτσελ και Φοίβη) κατά τα γυρίσματα του σήριαλ FRIENDS. Και μάλιστα καθημέρινά για 10 ολόκληρα χρόνια! Τυχαίο που είναι 50 κιλά με το κρεβάτι τους? Δεν νομίζω!
Άντε μήπως δούμε κι εμείς μια άσπρη μέρα!

Γιορς

5 comments:

  1. Καλη μου τι σαλατα....αυτο ειναι υπερπαραγωγη γευσης!!!!....πραγματικα υπεροχη φαινετε!

    ReplyDelete
  2. Υπέροχη η σαλάτα! πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων ελπίζω.Μπράβο για την ωραία συνταγή που μας έβαλες!κάθε φορά κάνεις την φαντασία μας να καλπάζει σε γαστρονομικά μονοπάτια και τον ουρανίσκο μας να περιμένει με λαχτάρα τις νέες γεύσεις.

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραία χρώματα! Και έχει και τα αγαπημένα μου υλικά! Πάντως εγώ σαν τις κοπέλες από τα φιλαράκια δε θα γίνω, όσες σαλάτες και να φάω, τι big θα ήμουνα άλλωστε;-)

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραία σαλάτα!!! τέλεια χρώματα!
    Λες αν την τρώω κι εγώ καθημερινά; :)
    Καλημέρα

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...