Wednesday, September 8, 2010

Σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά και η νόστιμη ομελέτα του Βαγγέλη / Scrambed eggs with vegetables


Ντίαρ Ντάιρι,

οι φετινές διακοπές ήταν οι καλύτερες διακοπές με φίλους που έχουμε κάνει ποτέ! 8-ωρo λιώσιμο στην παραλία, cocktails δίπλα στο κύμα, πρωινό στο ποτάμι, καλοκαιρινές νυχτερινές βόλτες, ξενύχτια στη βεράντα... Δεν μας έλειψε και το πολύ καλό φαγητό όμως :)
Μια μέρα την αφιερώσαμε -παραδοσιακά όπως κάθε φορά- σε BBQ. Πήραμε μπριζόλες, σουβλάκια, πανσέτες κλπ κλπ... Για συνοδευτικό στα ατελείωτα ψητά ετοίμασα στα γρήγορα σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά.


Η παρασκευή ήταν πανεύκολη: περνάμε σε ένα σουβλάκι ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι εναλλάξ με κομμάτια χαλούμι. Ψήνουμε στα κάρβουνα (ή και στο φούρνο γιατί όχι? - απλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) και γίνονται ένα λουκούμι ορεκτικό!

Όταν τελείωσε σχεδόν όλο το χαλούμι είδαμε πως μας περίσσεψαν λαχανικά. Οπότε ο φίλος μου ο Βαγγέλης που περνούσε από την κουζίνα και είδε τα απομεινάρια έφτιαξε μια γρήγορη και πεντανόστιμη ομελέτα που μας έκανε όλους να φύγουμε πάνω από την ψησταριά -και δε μιλάμε για λίγους, αλλά 8 άτομα!- και να ακολουθούμε τη μυρωδιά με ένα πηρούνι στο χέρι!
Πρώτα σωτάρισε ελαφριά τα λαχανικά, και όσο χαλούμι απέμεινε, στο τηγάνι με λίγο λάδι και ύστερα έριξε χτυπημένα τα αυγά. Ανακάτευε συνέχεια με ένα πηρούνι κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα για να λέμε την αλήθεια έμοιαζε περισσότερο με τα αγγλικά scrambled eggs, παρότι δε βάλαμε γάλα, παρά με την παραδοσιακή ομελέτα (είμαστε κοσμογυρισμένη και ταξιδιάρικη παρέα!). Ούτε καν θυμάμαι εάν βάλαμε αλάτι και πιπέρι με τόση τρέλα που επικρατούσε! Το θέμα είναι πως η ομελέτα όχι μόνο εξαφανίστηκε αλλά μας άνοιξε απίστευτα την όρεξη για όσα ψήνονταν εκείνη τη στιγμή (credits για τα ψητά στον Θοδωρή και τον Βασίλη!). Πολύ καλή η ιδέα να αξιοποιούμε ό,τι λαχανικό, τυρί, ή αλλαντικό περισσεύει από το φαγητό που ετοιμάζουμε, φτιάχνοντας μια γρήγορη ομελέτα, right?

Και του χρόνου guys στη βίλα "του Κώστα και της Ρίκας"!

Γιορς

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...