Ντίαρ Ντάιαρι,
όταν ήμουν ακόμη στην Αθήνα φτιάξαμε με τη μαμά ένα γρήγορο cheesecake και το πήγαμε το βράδυ στο τραπέζι που είμασταν καλεσμένοι (στο οποίο φτιάξαμε την καταπληκτική αστακομακαρονάδα - δες προηγούμενο post και φωτογραφίες!). Δεν είναι το κλασικό ΝΥ cheesecake που θέλει ψήσιμο στο φούρνο, αρκούν 1-2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεί.
Για τη βάση χρησιμοποιήσαμε:
- μπισκότα digestive (κλασικά για το γλυκό αυτό)
- τριμμένα και "ενωμένα" με βούτυρο
- δύο πακέτα creme cheese philadelphia
- μια κρέμα γάλακτος
- ζάχαρη τόση ώστε να αρχίζει να γλυκίζει
Επειδή είχα όρεξη για δημιουργία, έφτιαξα ένα ατομικό cheesecake σε σχήμα καρδιάς με ένα κουπ πατ (αυτό για τους κουραμπιέδες). Έπεσε από πάνω μια μαρμελάδα με 4 φρούτα (υπερίσχυε όμως η φράουλα), το στόλισα και με ένα κλωναράκι δυόσμο και έτοιμο! Σαν φράουλα δεν είναι? Ήταν πολύ δροσιστικό! Να'χα ένα τώρα...
Γιορς
No comments:
Post a Comment