Thursday, September 23, 2010

Λιγκουίνι με καπνιστό σολωμό, άνιθο και βότκα / Linguini with smoked salmon, vodka and dill


Ντίαρ Ντάιαρι,

ήταν σάββατο μεσημέρι και δεν είχα βγάλει τίποτα από την κατάψυξη... Οπότε έψαχνα να βρω τι συνδυασμό διαθέσιμων υλικών θα κάνω για να μαγειρέψω! Μου έδωσαν τη λύση οι φέτες καπνιστού σολωμού που είχα στο ψυγείο! Έφτιαξα λοιπόν μια πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή. Και πάνω απ'όλα χορταστική (για ποιόν χτυπάει η καμπάνα?)

Χρειαζόμαστε:
  • φέτες καπνιστού σολωμού
  • ένα πακέτο λιγκουίνι
  • κρέμα γάλακτος
  • λίγο βούτυρο
  • παρμεζάνα
  • άνιθο
  • βότκα

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον σολωμό που πρώτα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια (περίπου 3-4 εκατοστά). Ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθεί ο σολωμός και σβήνουμε με βότκα - όχι πολύ, ένα σφηνάκι! Παλιότερα το είχα δοκιμάσει και με κρασί. Νομίζω όμως πως με τη βότκα πήρε πιο ωραία γεύση και άρωμα! Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος (μισό ή ένα ποτηράκι του κρασιού) και άνιθο και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Αν είναι αραιή τότε δένουμε με 1-2 κουταλάκια κορν φλαουρ.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια... Σουρώνουμε, τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα τους και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε! Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και άνιθο. Εγγυώμαι ότι είναι τέλεια!

Γιορς


πσ. Στα μισά θυμήθηκα πως δεν είχα κρέμα γάλακτος! Μπήκα ιντερνετ και βρήκα μια συνταγή για εύκολη κρέμα γάλακτος στην οποία πρώτα ζεσταίνεις γάλα και βούτυρο. Δεν θυμάμαι αναλογίες που έλεγαν, εγώ έκανα πάλι τα δικά μου και έβαλα γάλα 1% (περίπου 1 ποτήρι) και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Μετά το χτυπάς στο μιξερ ή στο μπλέντερ, ό,τι έχει ο καθένας, συνεχόμενα για 3-4 λεπτά. Το βάζεις αμέσως ψυγείο για να σφίξει για λίγη ώρα και μετά το χρησιμοποιείς όπου θες! Εντάξει δε χτυπάς και σαντιγί με αυτό, μοιάζει περισότερο όμως με αυτό που εδώ λένε half-and-half milk και το βάζουν στον καφέ.

 

11 comments:

  1. O kapnistos solwmos einai apo tis pio prosfates gastronomikes mou emmones!
    Poso xaroumeni me kaneis na kseres, an kai to timing sas madam mas exei tsakisei ta nevra!
    Post sto rimado-diary 15 lepta prin to lunch break?

    Se filw :)

    ReplyDelete
  2. Minaki! Welcome to the blog! Kala lunch-break apo tis 12? Nomizw exeis amerikanopoihthei entelws! Desmeuomai na sou ftiaksw mia molis anevw :)
    Filia!

    ReplyDelete
  3. Μμμ...!! Πολύ νόστιμο!!!!
    φιλιά

    ReplyDelete
  4. Ήταν όντως πολύ! :)
    Thanks for visiting georgia και καλώς ήρθες!

    ReplyDelete
  5. Το αγαπώ τόσο πολύ αυτό το φαγητο. !!!! Εχω αναρτήσει και εγω την συνταγή διότι ειναι απο τις αγαπημένες μου!!!Στην κατάψυξη μου (ναι εκει φυλάω το σολωμο) υπάρχουν πάντα πακέτα σολομού για.. ωρα ανάγκης.
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  6. Καλώς τη RIRI! Τώρα μόλις έψαξα στο blog σου και τη βρήκα! Είναι και πρόσφατη κιόλας! Ξέρεις τι λένε για τα μεγάλα πνεύματα ε? Κι εμένα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!

    ReplyDelete
  7. H adunamia mou sto kapnisto solwmo einai gnwsth! :)

    Apo epaggelmatikh diastrodh tha proteina to exhs: na dokimaseis sth sauce anti gia krema galaktos, low fat cream cheese (pou tha liwsei).

    H geush einai gnwsto oti paei sto solwmo kai glitwneis kai ta kaka lipara!:)

    Yours in health! :)

    ReplyDelete
  8. Γειά σου Μαράκι! Καλή η ιδέα σου θα δοκιμαστεί την αμέσως επόμενη φορά! Τι την έχουμε ολόκληρη διατροφολόγο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  9. Σ' αυτήν την έκδοχή, είναι ίσως και η καλύτερη που προσωπικά τρώω τον σολομό. Γιατί ως φιλέτο ψαριού μου φαίνεται πολύ λιπαρό.

    ReplyDelete
  10. εξαιρετικό δέσιμο υλικών..σολωμός με άνιθο και βότκα...
    καλησπέρες και καλώς βρεθήκαμε..-:))

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...