Saturday, October 29, 2011

Halloween!


Ντίαρ ντάιαρι,

μια παροιμία λέει, when in Rome, do as the Romans do.
Έτσι λοιπόν, αφού έχουμε Halloween τη Δευτέρα, είπαμε φέτος να κάνουμε carve κολοκύθες! Δηλαδή να φτιάξουμε Jack-o'-lantern!

H μετάφραση του carve είναι χαράζω, οπότε για να σας εξηγήσω, το έθιμο λέει πως ανοίγεις και καθαρίζεις μια κολοκύθα, χαράζεις στη μια μεριά της μια τρομακτική φιγούρα, και βάζεις μέσα ένα κερί για να φωτίζει.

Την περίοδο του Halloween, τα περισσότερα σπίτια στολίζουν τις εισόδους τους με πολύχρωμες κολοκύθες. Περπατάς στο δρόμο και θαυμάζεις το στόλισμα που κάνει κάθε νοικοκυριό. Θυμηθείτε πώς στόλισαν την είσοδο της πολυκατοικίας μας πέρυσι.
Φέτος είναι ακόμα πιο ωραίο και spooky (ανατριχιαστικό όπως συνηθίζεται στο Halloween), αλλά δεν το έχω βγάλει ακόμα φωτογραφία να σας το δείξω.

Αντί αυτού όμως θα σας δείξω μερικές φωτογραφίες από τις στολισμένες εισόδους σπιτιών στα προάστια του Columbus στο Ohio που είχα επισκεφτεί τέτοια περίοδο πριν μερικά χρόνια...




Τότε έπεφταν και οι προεδρικές εκλογές, και η στήριξη στον Ομπάμα ήταν διάχυτη...



Χτες λοιπόν, για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα, πήραμε μια μεγάλη κολοκύθα (pumpkin), και ένα πιο μικρό κολοκύθι (squash).

Κάναμε εξάσκηση πρώτα στο μικρό και μετά μεγαλουργήσαμε στο μεγάλο!
Να πώς το κάναμε:

Πρώτα ανοίγουμε στο πάνω μέρος μια τρύπα, αρκετή για να χωρέσει ένα κουτάλι, αλλά και ένα κερί (αργότερα). Το καπάκι δεν το πετάμε, το φυλάμε γιατί το χρησιμοποιούμε στο τέλος. Ανοίγουμε την κολοκύθα, και με το κουτάλι την καθαρίζουμε καλά ώστε να αδειάσει.


Μετά σχεδιάζουμε με ένα μαρκαδόρο το σχέδιο που θέλουμε.


Με ένα μαχαίρι, ακολουθούμε τις γραμμές και με προσοχή κόβουμε την κολοκύθα.


Της φοράμε και το καπάκι και ιδού! Έτοιμος ο Jack!


Μετά περάσαμε στο βαρύ πυροβολικό.


Ακολουθήσαμε την ίδια διαδικασία...



Έτοιμα και τα 2, και spooooooky!
Όσο τις ετοιμάζαμε στο background ακούγαμε ghostbusters και άλλα τέτοια halloween-y από youtube playlists.
Για να πω την αλήθεια, στο τέλος μου'ρθε να δω και έναν Hitchcock -που λατρεύω-... (Δεν είδα τελικά, είχε πάει 2!)

Ανάψαμε ρεσώ και τις φωτίσαμε, σβήσαμε όλα τα φώτα και τις απολαύσαμε!


Διάβασα πως για να διατηρηθούν και να μην χαλάσουν μέχρι να τις εμφανίσουμε σε γιορτή-πάρτυ κλπ, πρέπει να τις τυλίξουμε με μεμβράνη ώστε να διατηρηθεί η υγρασία τους και να τις αφήσουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.


Α, και κάτι τελευταίο! Τα σπόρια που βγάλαμε από τις κολοκύθες δεν τα πέταξα! Τα φύλαξα και με την πρώτη ευκαιρία θα τα ψήσω στο φούρνο με αλατάκι και καυτερό πιπέρι (βρήκα συνταγή καλέ!).

"Τρομακτικά" φιλιά!
Boooooo!

Γιορς

6 comments:

  1. Τζενούλα μου γλυκειά υπέροχες οι φωτογραφίες,όσο για τον Τζάκ δεν έχω λόγια.Να είσαι καλά και να προσέχεις εκεί στα ξένα...

    ReplyDelete
  2. Να'σαι καλά nadia μου! Κάθε φορά με τα γλυκά comments σου με συγκινείς πολύ! Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  3. HAPPY HALLOWEEN JENNY!

    Για να μην χαλάει η κολοκύθα από την μούχλα, σωστά διάβασες για την διατήρηση τους στο ψυγείο. Έφτιαξα κι εγώ, όμως χρησιμοποιώ το ιδικό σπρέι για αυτόν τον λόγο, το λένε "PUMPKIN FRESH".

    Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα! Και του χρόνου!

    ReplyDelete
  4. Μππρρρρ... ανατρίχιασα!!! χα χα χααα!
    Και του χρόνου, Happy Halloween!!

    ReplyDelete
  5. Kai tou xronou filenada mou! Kai na perasete fantastika stin tromeri partara sas!!!

    Epanalamvanw....i mikri kolokitha, einai fantastiko palikari!!!
    Filakia polla kai OOooOOoo!!!

    ReplyDelete
  6. Χαίρομαι που σε βρήκα! Πολύ όμορφες οι κολοκύθες . . . τρομαχτικές και οι φωτογραφίες καταπληκτικές!
    Happy Halloween και του χρόνου!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...