Friday, October 21, 2011

Τάρτα σοκολάτας / Chocolate tart

 

Ντίαρ Ντάιαρι,

είμαστε ένα μπλογκ που:
(α) αφουκράζεται τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού. 
(β) ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του γευστικού κάλυκα.
(γ) Και που βαφτίζει υπογλυκαιμία την παθολογική μανία για τα γλυκά! (θυμήσου και παλιότερα).

Έχουμε sweet tooth ρε παιδιά, τι να κάνουμε?

Ήρθε λοιπόν η ώρα (aka ξεκουνήθηκα επιτέλους) να σας πω για το γλυκό που είδατε στο μενού των 5 πιάτων! Ένα γλυκό απίστευτα απλό και εύκολο, που μπορεί να γίνει αμέσως το αγαπημένο σας!

Υλικά (για ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ, διαμέτρου περίπου 15-20 εκ.)
-----------------

  • 1 κουτί μπισκότα Digestive (+ 2-3 μπισκότα από νέο κουτί)
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
Προαιρετικά (για το σερβίρισμα)
  • σαντιγύ
  • φράουλες

1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi ή με το χέρι. 
Λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Το μείγμα το στρώνουμε καλά πατώντας το με τα χέρια σαν βάση στο πυρέξ. Ο,τι ακριβώς κάνουμε και για να φτιάξουμε ένα cheesecake.

2. Αν, λέμε αν, υπάρχει μια δυσκολία στην εκτέλεση, τότε αυτή είναι η μετατροπή του ζαχαρούχου γάλακτος σε καραμέλα. 
Είναι πλεον κοινό μυστικό πώς γίνεται αυτό, αλλά ας το επαναλάβω και εδώ: παίρνουμε το κουτί με το γάλα και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το αφήνουμε να βράσει για 3-4 ώρες. Κατά τη διάρκεια, προσέχουμε το νερό να καλύπτει πάντα το κουτί. Για ευκολία, βράστε ταυτόχρονα 3-4 κουτιά για να έχετε. Η ίδια καραμέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά γλυκά, ή κρέπες. Για παράδειγμα στο banoffee!

Το αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα, και όταν ανοίγουμε το κουτί να τι βλέπουμε....


(Ααααα!)

3. Σε ένα τηγάνι, βαθύ σκεύος ή μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει και καεί.


4. Προσθέτουμε την καραμέλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθεί με τη σοκολάτα.


5. Στο τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
(Και καλά) για να δοκιμάσουμε, βουτάμε και λίγο δαχτυλάκι.
Το μικρό, που δείχνει και εμπειρία chef :)



6. Ρίχνουμε το σοκολατο-καραμελο μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και βάζουμε το πυρεξ στο ψυγείο (για όσες ώρες αντέχουμε).


7. Βγάζουμε από το ψυγείο, τσιμπάμε κουταλάκι, χτυπάμε γλυκάκι.


Αν θέλουμε σερβίρουμε με σαντιγύ και φραουλίτσες, του πάνε πολύ και τα δύο.
Ειδικά φράουλες+σοκολάτα, είναι συνδυασμός που με τρελαίνει!

Άσχετο, αλλά οι άλλοι δύο αχτύπητοι συνδυασμοί μου είναι:
τσουρέκι+γάλα και σαλάμι+φέτα! Οι δικοί σας?

Γιορς

πσ. Δεν είναι πολύ αγαπούλικη η κουτάλα μου?



12 comments:

  1. Τι καταπληκτικό γλυκο ειναι αυτο? Τοση σοκολατα με αυτην την τελεια καραμελα... πεθαινω!

    ReplyDelete
  2. Εχω κολλήσει την μούρη μου στην οθόνη και δεν λέω να την ξεκολλήσω χα χα χααα!!!
    Είναι υπέροχο!!!
    Κάνω ένα παρόμοιο με πτι μπερ, αλλά και με digestives μου φαίνεται ακόμα καλύτερο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Παναγία μου, αυτο δεν είναι τάρτα!!! Ενα κομμάτι, ένα κομμάτι να γίνει χαμός!!!!

    ReplyDelete
  4. Οκ, μη φρικάρεις αλλά οι αγαπημένοι μου συνδιασμοί είναι... κέικ με φέτα, μπέικον με μερέντα (σε κρέπα)και cream cheese με cranberries. See a pattern there?

    Δώσε τάρτα choc-offee στο(ν υπογλυκαιμικό) λαο! :):):)

    ReplyDelete
  5. Εχω πάθος με την σοκολάτα.

    Νομίζω ότι αυτή η συνταγή θα γίνει και μένα η αγαπημένη μου.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  6. Αυτή η τάρτα θα δοκιμαστεί! Και θα καθιερωθεί!!!

    Μπισκότα με μερέντα!

    ReplyDelete
  7. Επιτέλους την ανέβασες τη συνταγή!!! Η ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ είναι βασική (μη σου θυμίσω τι πάθαμε όταν φτιάξαμε την τάρτα χωρίς αυτή)..
    Συνδυασμός μοτσαρέλλα με προσιούτο (αν είναι κρύα η μοτσαρέλλα) ή μπέικον (αν είναι ζεστή).. Και τσιπς με σοκολάτα για κρέπα..

    ReplyDelete
  8. Tζενούλα καλησπέρα,επιτέλους την έβαλες την ταρτούλα.Θα τη δοκιμάσω σύντομα φαίνεται ΤΕΛΕΙΑ σ ευχαριστούμε.Καλό σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  9. Τι είναι τούτο βραδιάτικα!!!!

    ReplyDelete
  10. Αυτό ήταν!
    Θα σε καταγγείλω!
    Είμαι στο γραφείο κι αιστάνθηκα τα σάλια της συναδέλφου μου να πέφτουν πάνω στον ώμο μου!
    Και τα δικά μου στο πάτωμα!
    Βοήθεια!

    ReplyDelete
  11. Αχ Τζένη!!! <3 έχω να πω: 1)η συνταγή φαίνεται κ πρέπει να είναι τέλεια! 2)οι αγαπημένοι σου συνδιασμοί είναι κ δικοί μου!!τα λέω εγώ, παιδί μου, στη γιάννα ότι έπρεπε να ΄σαι αδερφή μου,αλλά δε σε δίνει :D !!!

    ReplyDelete
  12. Εγώ και η τάρτα μου σας ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφά σας λόγια! Ελπινίκη, Έλενα, Έρι, Conna, Αγγελική, nadia, manousina, Artemis, σας στέλνω τα φιλιά μου!

    Sophia παιδί μου, τι συνδυασμοί είναι αυτοί? Το χεις κοιτάξει περαιτέρω (ψυχολογικά εννοώ)? Αν το παθες τώρα πρόσφατα, ψάξου μήπως έχουμε τίποτα on the way (if you know what I mean) ;) Φιλάκια πολλά!

    Γιαννάκη μου θυμάμαι! Κούτσουρο η τάρτα! Το καλεμάκι της το'θελε! Τώρα το'χουμε! Λες να τη φτιάξουμε Thanksgiving?

    Θαλίτσα μου!!! Πώς και δεν έχεις γευτεί το γλυκό αυτό από χέρια μαμάς Μπούλας? Το φτιάχνει συχνά. Όσο για τους συνδυασμούς, άνιωθο το αδέρφι από τέτοια. χεχε. Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...