Ντίαρ Ντάιρι,
το θέμα μας είναι η συνταγή, δε λέω. Αλλά δε γίνεται να παραλείψω να σας πω για τα χιόνια της Νέας Υόρκης!
Παράπονο δεν έχουμε, χιονίζει συνέχεια και πάνω που λιώνει και λες θα ξεμυτίσει πάλι λίγο γρασίδι, να σου πάλι 40 πόντοι χιόνι.
Έφυγε και η μαμά και δεν έχουμε κάποιον να το χαρεί τόοοοοσο πολύ: να ξημεροβραδιάζεται κυριολεκτικά στη τζαμαρία κοιτάζοντας τις νιφάδες, να κατενθουσιάζεται όταν της λες πως αύριο θα χιονίσει (ενώ εσύ σκέφτεσαι τι ακροβατικά θα κάνεις πάλι για να πας στη δουλειά χωρίς να βουτηχτείς στα χιόνια) και να χοροπηδάει σαν παιδάκι στο πάρκο πάνω στο απάτητο χιόνι!
Η αλήθεια είναι πως είναι ωραία που μπορούμε και ζούμε το χειμώνα με τα όλα του. Τόσα χρόνια στην Αθήνα 1-2 φορές θυμάμαι να έχει χιονίσει και να το έχει στρώσει ελάχιστα. Τόσο που την άλλη μέρα γίνεται αμέσως αυτή η εκνευριστική γλίτσα.
Άσε που έτσι και χιονίσει στην Αθήνα νεκρώνουν τα πάντα. Λες και ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να δουλεύει και να κινείται επειδή χιόνισε. Εδώ, και πιστεύω παντού στο εξωτερικό, τα πάντα συνεχίζουν τα κυλάνε στους ρυθμούς τους. Οι δρόμοι ανοίγουν, ο κόσμος πάει στη δουλειά του (ναι! πηγαίνει και δεν βαριέται!), τα παιδάκια κυλιούνται στο χιόνι... Άντε να αφήσει η ελληνίδα μάνα (που λέει και η φίλη μου η Μίνα) να κυλιστεί το μονάκριβό της στο χιόνι... Όλο μη και μη θα είναι...
Τέλος πάντων, ας μη συνεχίσω, για το χιονάκι ήθελα να σας πω που μας αρέσει πολύ και που εδώ οι άνθρωποι το ζούνε!
Άντε, ας πάμε και στη συνταγή.
Pork chops τρώμε πολύ συχνά γιατί τα βάζεις στο τηγάνι για τα ψητά και σε 10 λεπτάκια είναι έτοιμα!
Αυτή τη φορά τα συνοδεύσαμε με μια γλυκιά σως που θυμίζει αρκετά την Jack-Daniels sauce των TGI Friday's, και με βραστό καλαμποκάκι που μας αρέσει πολύ!
Για τη sauce χρησιμοποίησα:
- μισή κούπα βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- λίγο λάδι
- σουσάμι
- 1 κούπα Bourbon
Όταν ψήσουμε τα pork chops, τα βουτάμε στην sauce και τα σερβίρουμε αμέσως.
Η σαλάτα που βλέπετε είναι ρόκα-ντοματίνια-παρμεζάνα με λίγο λαδάκι. Απλή και νόστιμη.
Το καλαμπόκι το βράζουμε για 10 λεπτά, το βουτυρώνουμε και το αλατίζουμε.
Είναι ένα γρήγορο γεύμα που έχει απ'όλα!
Γιορς
wow...beautiful and delicious
ReplyDeleteThank you dear Soumya! Have a beautiful day!
ReplyDeleteΤι νόστιμο πιάτο!!!
ReplyDeleteΑντέγραψα την σαλτσούλα που φαίνεται ε-ξαι-ρε-τι-κή!!!
Τα χιονάκια σας πολύ τα ζήλεψα πάντως!
Τι ωραίες εικόνες χιονιού!!
ReplyDeleteΌπως λες όμως αν αυτό συμβεί στη Αθήνα χαθήκαμε!!
Πολύ μου άρεσε η σάλτσα σου.
Να'σαι καλά ΕΛΕΝΑ! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΣ'ευχαριστώ Ξανθή! Να'χεις μια όμορφη μέρα!
ReplyDeleteΚαλησπερα jenny και καλως σε βρηκα..μολις γραφτηκα στο μπλογκ σου...οντως η σαλτσουλα σου ειναι πολυ ζηλευτη...μπραβο σου...καλο βραδυ να εχεις,και καλη εβδομαδα!!!
ReplyDeleteΜ αρεσει πολύ η σαλτσα αυτη αλλα ακομα δεν την εχω πετυχει οπως θελω... θα δοκιμασω και τη δικη σου που μου φαινεται πολύ ευκολη!
ReplyDeleteΓειά σου gwgoula και καλώς όρισες!
ReplyDeleteΚι εγώ μόλις γράφτηκα στο δικό σου! :)
Γειά σου Ελπινίκη μου! Να την δοκιμάσεις, είναι πολύ εύκολη και νόστιμη!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Περιττό να πω ότι ζηλεύουμε πολύ που σας έχουν ενσκήψει τόσα χιόνια και ναι το παραδεχόμαστε θα κάναμε κι εμείς σαν μικρά παιδιά βλέποντας το!
ReplyDeleteΝαι , όντως με 10 εκ. χιόνι που λιώνει την επόμενη μέρα, τα πάντα παραλύουν εδώ!
Η σάλτσα μπέρμπον είναι σούπερ και για μένα που λατρεύω τα γλυκόξινα είναι ιδανική!
η σαλτσουλα σου ειναι πολυ ενδιαφερουσα θα τη δοκιμασω στα σίγουρα!!
ReplyDeleteΥπέροχες,ονειρεμένες,απίστευτες οι φωτογραφίες με τα χιόνια! άντε και το φαγάκι με την σαλτσούλα καλό φαίνεται.
ReplyDeleteΓειά σου crispy! Εμείς εδώ κοντεύουμε να τα βαρεθούμε πάντως! Έχει ασπρίσει το μάτι μας τόσο καιρό πια!
ReplyDeleteΓειά σου maria! Να την δοκιμάσεις και να μας πεις! Φιλάκια!
ReplyDeleteΚαλά labrini, από εσένα δεν περίμενα τίποτα άλλο! Σιγά μην ασχοληθείς με το φαγητό, εδώ μιλάμε για χιόοοοοοονια! Μουτς μουτς!
ReplyDeleteSuper photo !
ReplyDeleteΑλλά και το φαγάκι δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, λέω να δοκιμάσω από όλα.
Υπέροχες χιονισμένες φωτογραφίες και το φαγητάκι σου βέβαια δεν πάει πίσω!!!!
ReplyDeleteΕκπληκτική η συνταγή σου σε παρακολουθώ ανελιπώς,είσαι φοβερήηηηη αχ πόσο σε ζηλεύω που ζεις στη Νέα Υόρκη.Είναι από τα αγαπημένα μέρα.Εκεί τουλάχιστον βλέπεις και μία άσπρη μέρα και δύο.....ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα άστα. Τελοσπάντων είσαι καταπληκτική μπράβο
ReplyDeleteΕυχαρίστως Taste Advisor, να κεραστείς απ'όλα! Φιλιά!
ReplyDeleteThank you manousina! Να είσαι καλά!
ReplyDeletenadia είσαι πολύ γλυκιά, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά! Φιλάκια!
ReplyDeleteΠέρασα Τζένη μου να σου πω μια καλησπερα και να σε ευχαριστησω για το ωραιο σχολιο που μου αφησες.
ReplyDeleteΑπόψε περιμένουμε μια σοβαρή χιονοθύελλα που θα συνεχιστεί κι αύριο. Κι εσύ τα γνωριζεις καλά όλα αυτά!!! Καλό μήνα, σε ευχαριστώ και σε φιλώ!
Καλό μήνα evie κι από εδώ! Να περνάς υπέροχα! Θα τα λέμε τώρα που βρεθήκαμε :) Φιλιά!
ReplyDeleteΑυτή η μελωμένη σως, πολύ με άγγιξε!
ReplyDeleteΚαι ναι, έχεις δίκιο! Στην Αθήνα όχι μόνο δεν είμαστε συνηθισμένοι με το χιόνι αλλά δεν ξέρουμε και πως να το χειριστούμε και χαρούμε όταν αυτό συμβαίνει μια φορά στο τόσο -δηλαδή σπάνια!
Χμμμ... Αυτό το ποστ έπρεπε να το έχω δει ΠΡΙΝ πάω στο σουπερ μάρκετ. (Και πριν αυτά κλείσουν, τώρα είναι one hour too late).
ReplyDeleteΠολύ ομορφο το blog σου... Μου έστειλε η αδερφή μου το link χθες και σήμερα το έχω ρουφήξει κυριολεκτικά! Υπέροχα και νόστιμα! :)
Καλώς όρισες Sophia και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ReplyDelete