Ντίαρ Ντάιαρι,
Τι να πω για τη Βοστόνη? Νόμιζα πως έχοντας ζήσει στη Νέα Υόρκη και έχοντας κατενθουσιαστεί με αυτήν την πόλη δεν υπάρχει χώρος να μου αρέσει τόσο πολύ κάποιο άλλο μέρος. Κι όμως... Η Βοστόνη είναι καθαρή (όποιος ζει στη ΝΥ το εκτιμάει αυτό), αρκετά πιο ήσυχη, ο κόσμος πιο ήρεμος, το τοπίο πιο ομοιόμορφο και η πόλη φιλόξενη. Τα αρνητικά? Κρύο, κρύο και κρύο. Και επιπλέον με ενοχλεί να βλέπω κάθε 3 και λίγο εβραϊκές συναγωγές (εντάξει το καταλάβαμε υπάρχει μεγάλο lobby εδώ - έλεος πια).
Υπήρχε μεγαλόπνοο σχέδιο για το μενού του Thankgiving όπως σας είπα. Και πραγματοποιήθηκε. Με απώλειες. Έσπασε ένα πυρέξ (που να του σπάσει όλο το πορσελάνινο σερβίτσιο αυτού που μας μάτιασε), και πετάχτηκαν γυαλάκια σε ό,τι κατσαρόλα/τηγάνι υπήρχε κοντά. Οπότε μεμιάς, μετρήσαμε -3 πιάτα που θα στόλιζαν το τραπέζι μας: γέμιση με κιμά και κουκουνάρι, cranberry sauce και πουρέ πατάτας με τυριά και μπέικον. Τζάμπα η όρεξη (αν και εγώ είχα ήδη ορμήξει και στα 3 με κουτάλι και είχα δοκιμάσει).
Οπότε τι μας απέμεινε? Η γαλοπούλα (βγήκε τέλεια, θα σας πω πιο μετά), οι γλυκοπατάτες, μια έτοιμη γέμιση γαλοπούλας με ψωμί, μια σαλάτα με cranberries, αμύδγαλα και αβοκάντο, και ένα cheesecake με γεύση baileys και καραμέλα.
Πάμε λοιπόν στις γλυκοπατάτες που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Αργότερα θα επανέλθω με τη σαλάτα μας, το πώς ψήνουμε τη γαλοπούλα και το γλυκό!
Τα υλικά της γέμισης:
- 5 γλυκοπατάτες
- 1 κούπα ζάχαρη
- αρκετό αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 αυγά
- μισή κούπα γάλα (προαιρετικά)
- μισή κούπα αλεύρι
- μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
- καρύδια
- βούτυρο
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και στρώνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε κομματάκια από το βούτυρο και τα καρύδια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα (δε θυμόμαστε ακριβώς την ώρα). Ήταν πολύυυ νόστιμο!
Γιορς
wow...delicious and very tempting sweet potato desert.
ReplyDeleteIndeed delicious Soumya!
ReplyDeleteΤρελλαίνομαι για γλυκοπατάτα :) κι αυτό το πυρεξάκι μοιάζει λαχταριστό.
ReplyDeleteΔυο ερωτησούλες: Δεν είναι πολύ γλυκό ε? Συνόδευσε το φαγητό ή το φάγατε για επιδόρπιο ?
Φιλιά
Ήταν γλυκό αλλά ταίριαζε με τη γαλοπουλα (σκέψου πως τη συνοδεύουν και με cranberries sauce που είναι γλυκιά). Τρώγεται άνετα και ως γλυκο ομως
ReplyDeleteΓιάμιιιιιιιιιιιιι πολύ γιάμι!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
τι μου θύμισες τώρα, μια από τις πιο αγαπημένες μου γιορτές είναι η ημέρα των Ευχαριστιών και γιατί μαζεύεται όλη η οικογένεια από όλα τα μέρη της ηπείρου και για το νόημά της αλλά και για τα καλούδια της.
ReplyDeleteΟι γλυκοπατάτες δεν με ξετρελαίνουν αλλά έτσι πρέπει να ήταν τέλειες.
Όσο για την Βοστόνη, πιστεύω ότι μαζί με την Νέα Ορλεάνη είναι οι μοναδικές πόλεις της Αμερικής με χαρακτήρα.\Φιλιά
Taste Advisor θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου. Κι εμένα δεν με τρελαίνουν οι γλυκοπατάτες αλλά έτσι ήταν αχτύπητες!
ReplyDeleteΓια τη Βοστόνη ναι έχει χαρακτήρα και αποπνέει την ιστορία της, κάτι που δεν έχει έντονα η πολυ-πολυτισμική ΝΥ. Όσο για τη Νέα Ορλεάνη μου έχουν πει πως είναι μια must-see πόλη, δεν έχω πάει αλλά από τον ενθουσιασμό που άκουσα θέλω να την επισκεφτώ!
Hi
ReplyDeletean award for you...
http://traditional-indian-cooking.blogspot.com/p/awards.html
Τι κρίμα!
ReplyDeleteΜου έχει τύχει να πετάξω φαγητό από γυαλάκια που εκσφενδονίστηκαν παντού!!!
Θα πρέπει να ήταν όμορφα όμως! Ε; Και μόνο η γιορτινή ατμόσφαιρα σε αποζημιώνει από όλα!
Το επιδόρπιο θα ήταν νοστιμότατο όπως συμπεραίνω από τις φωτογραφίες!
Περιμένουμε και τα υπόλοιπα.
Φιλιά
Ζ.
Thank you Soumya! It's my very first one!
ReplyDelete