Saturday, August 7, 2010

Pork chops με καραμελωμένα κρεμμύδια / Pork chops with caramelized onions


Ντίαρ Ντάιαρι,

το μενού σήμερα περιελάμβανε κυρίως πρωτεϊνη. Οπότε ξεπάγωσα τα καθιερωμένα pork chops που παίρνω από το αγαπημένο μου πλέον freshdirect, πετάχτηκα στον μανάβη να πάρω κρεμμύδια και ντοματίνια και άρχισα...
Τα pork chops τα κάνουμε εύκολα σε ένα τηγάνι για ψητά, αφού πρώτα τα αλατο-πιπερο-ριγανώσουμε. Καμία τέχνη ως εδώ, είναι πανεύκολο.
Τη σως με τα καραμελωμένα κρεμμύδια την φτιάχνουμε ως εξής: Κόβουμε τα κρεμμύδια όπως για σαλάτα χωριάτικη, δηλαδή μακρόστενα (χρησιμοποίησα 1,5 κρεμμύδι μεγάλο). Τα βάζουμε με λίγο λαδάκι μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε:
1. βαλσάμικο (υπολογίζω πως συνολικά έριξα 4 κουταλιές της σούπας)
2. ζάχαρη (2 κουταλιές) και
3. κόκκινο κρασί.
Και τα αφήνουμε να σιγο-βράζουν. Δοκιμάζουμε πού κ πού και όταν αρχίζουν να μην ειναι τραγανά, είναι έτοιμα!
Ετοίμασα στα γρήγορα έναν έτοιμο πουρέ (απαραιτήτως ρίχνω μέσα και λίγο τριμμένο τυρί, το κάνει πολύ πιο νόστιμο) και έτοιμο το μεσημεριανό!
Ή μάλλον σχεδόν έτοιμο... Λείπει η σαλάτα! Σήμερα δοκίμασα μια πολύ απλή και μικρή σαλάτα με μπρόκολο, ντοματίνια και μπέικον. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο σωτάρισμα στο τηγάνι για να ροδίσουν. Δεν έριξα ούτε λάδι, ούτε τίποτα, ήταν νόστιμα ούτως η άλλως, μάλλον επειδή είχαν πάρει γεύση από το μπέικον!
Αυτά για σήμερα!

Γιορς




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...