Saturday, December 8, 2012

Χριστουγεννιάτικα στεφάνια/Holly wreaths



Ντίαρ Nτάιαρι,

Μετράμε τις μέρες για τα Χριστούγεννα!
Και στο μεταξύ φτιάχνω χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για να στολίσουν τον πάγκο, να μυρίσει το σπίτι, να γίνουν δώρο, να γλυκάνουν τους αγαπημένους!

Η συνταγή είναι ξανά από το βιβλίο μου με τα cookies, Taste of Home, αλλά θα τη βρείτε και online εδώ.

Πρόκειται για μαλακά μπισκοτάκια, ή κουλουράκια αν προτιμάτε μιας και έχουν την τρύπα στη μέση, αρωματικά και στολισμένα με χριστουγεννιάτικα χρώματα! 


Υλικά (για 15-18 κομμάτια)
---------
  • 1 κούπα βούτυρο (εκτός ψυγείου να μαλακώσει)
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα (~220 γραμμάρια - διόρθωση από τη συνταγή που λέει 3 oz ενώ θα έπρεπε να είναι 8oz)
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτ άρωμα βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι
και η δική μου προσθήκη που τα έκανε πολύυυυ αρωματικά.....
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι


Εκτέλεση
---------------
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο και το τυρί κρέμα.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.

3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε καλά τα υλικά.

4. Παίρνουμε ένα κορνέ που διακοσμούμε τις τούρτες μας και χρησιμοποιούμε τη μύτη-αστέρι (καλύτερα το μεγάλο αστέρι με τις πολλές γωνίες).



Το γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Παράλληλα σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.

5. Με το κορνέ σχηματίζουμε στρογγυλά στεφανάκια.

6. Ψήνουμε στους 190C (375F) όχι για περισσότερο από 10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε cooling racks για να κρυώσουν.

7. Με τη βοήθεια μιας στρογγυλής μύτης του κορνέ έκοψα μικρά στρογγυλά από κεράσια για στόλισμα - όχι φρέσκα, αλλά αυτά που διακοσμούμε τις τούρτες και τα βύθισα μέσα στα σχηματισμένα στεφανάκια μετά το ψήσιμο.

8. Για το υπόλοιπο στόλισμα φτιάχνουμε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη, λίγο νερό και πράσινο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Χρησιμοποιούμε πάλι το κορνέ με μια λεπτή στρογγυλή μύτη και σχηματίζουμε πράσινα φυλλαράκια δίπλα στο κερασάκι, και έναν όμορφο φιόγκο στο σημείο που ενώσαμε τη ζύμη.

Η αλήθεια είναι πως ο φιόγκος έπρεπε να είναι κόκκινος και όχι πράσινος σαν τα φύλλα αλλά βαρέθηκα πολύ να ξαναπλύνω το κορνέ και να φτιάξω νέο κόκκινο γλάσο... τη λέω την αμαρτία μου!

Για να το στολίσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομματάκια από κάποιο πράσινο γλυκό του κουταλιού, ή μικρά ζαχαρωτά.



Είναι μαλακά και το πορτοκάλι τους δίνει απίστευτη γεύση!

Μα μου είχε φανεί πολύ μονότονη η γεύση της ζύμης όταν έβαλα όλα τα υλικά της συνταγής - ίσως η βανίλια δεν είχε δυνατή γεύση... Έτσι είδα τα πορτοκάλια μέσα στη φρουτιέρα και το ένα μου έκλεισε το μάτι!

Όταν ψήνονταν μοσχοβόλισαν και η πολύ ελαφριά πορτοκαλογεύση όταν τα δοκιμάσαμε τους ταίριαζε πάρα πολύ!


Έγιναν καταπληκτικό πρωινό και δωράκι house-warming για τον φίλο μας Γιώργο που μετακόμισε στο νέο του σπίτι.

Την επόμενη φορά σας έχω δώρα και θα σας ήθελα εδώ!
Στο μεταξύ κεραστείτε ένα μπισκοτο-στεφανάκι!

Γιορς,
Τζενούλα



19 comments:

  1. Υπέροχα και η διακόσμηση σούπερ!!
    Καλές γιορτές.

    ReplyDelete
  2. Μπράβο Τζενούλα μου, φανταστικά !!!! και από γεύση πρέπει να σκίζουν !!!! Καλές γιορτές !!!!

    ReplyDelete
  3. Πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακά!!!
    Θα τα δοκιμάσω και εγω!!!
    Καλές γιορτές!!

    ReplyDelete
  4. Αχ, βρε Τζένη!! Τι όμορφα που τα έκανες!! Πραγματικά όμορφα και πολύ χαρούμενα. Το ξύσμα σίγουρα θα ταιριάζει πολύ και θα δίνει έξτρα άρωμα...

    Πολύ χαρούμενα!!! Μπράβο!

    ReplyDelete
  5. Τζένη, μας έβαλες για τα καλά στο πνεύμα των εορτών με τα μπισκοτα σου. Τα πράσινα φιογκάκια μου αρέσουν. Κάνουν ωραία, χρωματική αντίθεση με τα μπισκότα. Το ξύσμα πορτοκαλιού οπωσδήποτε όπου προστεθεί, δίνει πολύ ωραίο άρωμα. Θα μου άρεσαν τα μπισκοτάκια αυτά και σαν στολίδια, τυλιγμένα σε ζελατίνες, για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Όμως λόγω του τυριού, διατηρούνται εκτός ψυγείου και για πόσο;
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  6. Και το ξύσμα λεμονιού ταιριάζει καταπληκτικά!
    Την επόμενη φορά δοκίμασε τα έτσι!

    ReplyDelete
  7. Πολύ όμορφη η παρουσίαση! Έγιναν εκπληκτικά!
    kathy by anthomeli

    ReplyDelete
  8. Είναι πάρα πολύ εμφανίσιμα μπισκοτάκια!
    Τέλεια ιδέα για βρώσιμο δωράκι!
    Φιλιά πολλά Τζένη!

    ReplyDelete
  9. Τέλεια .. τέλεια ... τέλεια τα μπισκοτοκουλουράκια σου Τζενάκι.

    Η διακόσμηση υπέροχη ... τόσο Χριστουγεννιάτικη !!

    Γεια στα χέρια σου φιλενάδα.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  10. Mmmm! Kales giortes, Tzenaki!

    ReplyDelete
  11. Είναι υπέροχα! Πανέμορφα! Και σίγουρα πολύ γευστικά! Καλές γιορτές!:)

    ReplyDelete
  12. Πολύ όμορφα! Γεια στα χέρια σου και του χρόνου!

    ReplyDelete
  13. Πολύ ωραία τα στεφανο-μπισκοτάκια Τζένυ.
    Γιορτινά και μοσχομυριστά.
    Ωραία η προσθήκη του ξύσματος.
    Και ο φιόγκος μια χαρά είναι πράσινος :)

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  14. Συγχαρητήρια για όλες τις συνταγές σου... Πραγματικά είναι πολύ όμορφες και φαίνονται νόστιμες επίσης... Τα κουλουράκια σου θα τα φτιάξω οπωσδήποτε γιατί είναι εύκολη συνταγή και πολύ χριστουγεννιάτικη... Καλές Γιορτές σε όλους!

    ReplyDelete
  15. Τι ωραία τα μπισκοτάκια σου! Τι ωραίο δωράκι!
    Θα τα δοκιμάσω!
    Καλές γιορτές εύχομαι!!!

    ReplyDelete
  16. Τζενούλα μου μπράβο σου, είναι φανταστικά!Η διακόσμηση με τρέλανε!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  17. Εύγε Τζένη πανέμορφα και πολύ χαρούμενα. Εμένα μου αρέσουν και με τον πράσινο φιόγκο, γιατί "δένει" με τα φυλλαράκια σε ισορροπία.
    Και του χρόνου καλή μου!

    ReplyDelete
  18. Εύκολα και πανέμορφα!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...