Friday, March 30, 2012

Gauthier Soho (London UK)



Ντιαρ Ντάιαρι,

στο Λονδινάκι επισκεφτήκαμε το εστιατόριο Gauthier Soho, που έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin, μαζί με τα γκουρμέ φιλαράκια μας ασφαλώς.

Από τις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μια γεύση (ή μάλλον πολλές) από την εμπειρία μας...

Η καλή αρχή έγινε με μια έκπληξη! 
Φέρνοντας στο τραπέζι μας 2 ελληνικά λάδια! Ενθουσιαστήκαμε και περηφανευτήκαμε. Μπράβο τους που εκτίμησαν το ελληνικό κρητικό ελαιόλαδο και το προτίμησαν για το εστιατόριό τους.


Ακολούθησαν τρία μίνι ορεκτικά, τα οποία θυμάμαι όπως όπως:

1. τραγανό ψωμάκι με λάδι και λιαστή ντομάτα
2. πατέ (δε θυμάμαι τίνος) με τρούφα και παπαρουνόσπορο
3. μίνι μπριος (νομίζω με τόνο)


Και τα βουτυράκια, εκ των οποίων το ροζ με το ωραίο σχέδιο μου άρεσε πιο πολύ, αν και ανάλατο.



Ξεκινήσαμε με ένα amuse bouche σε σούπα, που είχε σαν κύριο συστατικό το ψάρι. Δυστυχώς δεν είναι στο μενού, οπότε και δεν θυμάμαι ακριβώς να σας πω τι ήταν.

Για να είμαι και λίγο αυστηρή θα πω πως δεν ήταν και ό,τι καλύτερο αρμόζει σε amuse bouche. Γευστικό ναι, αλλά όχι τόσο ώστε να σε τρελάνει και να σε καλωσορίσει με ενθουσιασμό. Επίσης δε μου άρεσε ότι το σέρβιραν σε ένα τεράστιο μπολ. Ένα όμορφο κουτάλι θα ήταν αρκετό.


Tα πρώτα πιάτα μας:

Scottish Scallops
Jerusalem arichoke & crispy pear crustacean veloute
Σκωτσέζικα χτένια, με αγγινάρα και βελουτέ από αχλάδι και καβούρι


Foie Gras, Apple & Crisp Artichokes
Red shallots & sweet vinegar, Port reduction
Φουά γκρα, μήλο και τραγανή αγγινάρα


Black Moscato Truffle Risotto
Brown butter & Jus de Roti
Αρωματικό ριζότο με τρούφα, μαύρο βούτυρο και Jus de Roti.

Εδώ να σταθώ μια στιγμή στο Jus de Roti, το οποίο είναι το ζουμάκι από το κρέας, μαγειρεμένο με κρασί ή ζωμό. Νόοοοστιμοοοο......

Το πιάτο ήταν πολύ καλό, με αρκετά έντονη γεύση λόγω της τρούφας.


Fondant spiced Celeriac & Prawn Jelly
Leek veloute roasted black sesame seeds
Σούπα βελουτέ με πράσο, και ψητό μαυροκούκι


Τα δεύτερα και κυρίως πιάτα μας:

Red Mullet & Langoustine
Fennel, Confit tomato & Meyer Lemon Jalapeno-Lime jus
Μπαρμπούνι και αστακουδάκι, με μαραθόριζα, ντομάτα κονφί και χυμό πιπεριάς χαλαπένιο και μοσχολέμονου


Yuzu & Miso Curd
Crustancean Fricassee, Smoked broth
Σούπα με μίσο, καβούρι, και καπνιστό ζωμό



Pot Roasted Guinea Fowl
Fricassee of winter root vegetables truffle & guinea Fowl veloute
Ψητός φασιανός με εποχιακά λαχανικά και τρούφα

Υπέροχο πιάτο! Φανταστικό! Το καλύτερο όλων, αν και outsider!


Welsh Lamb & Thyme
Braised Shoulder & Pink Cannon, Scottish Chanterelle & Braised Swiss Chard
Pommes Fondantes & Lemon-Thyme jus
Αρνάκι με θυμάρι



Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ζευγάρι γλυκών, κάτι σαν πρώτο πιάτο και κυρίως. Η πρώτη επιλογή σοκολάτα...

Pre-dessert: ένα σοκολατένιο γλυκό, νόστιμο και μικρό.

Θεωρώ όμως ότι δεν ήταν σωστή η τοποθέτησή του σαν pre-dessert, γιατί ναι μεν έδιωχνε τη γεύση του προηγούμενου πιάτου από το στόμα, αλλά άφηνε έντονη τη γεύση σοκολάτας.
Ενώ κανονικά το pre-dessert πρέπει καθαρίζει τη γεύση. Ένα δροσιστικό σορμπέ για παράδειγμα θα ήταν πιο κατάλληλο.


Και τo κανονικό γλυκό:
Golden Louis XV
Dark Chocolate & Praline Soufflé
Σουφλέ πραλίνας
Θύμιζε ζουμερή καριόκα. Όχι το καλύτερο γλυκό ever, αλλά πολύ καλό.


Η δεύτερη επιλογή, πιο δροσιστική....

Pre-dessert:

Κάτι σορμπέ ήταν αλλά θα σας γελάσω, δε θυμάμαι λεπτομέρειες... Ίσως βοηθήσει η Λίνα...


Και το κυρίως γλυκό...

Sorbet & Ices
Himalayan Frozen Salt Tablet with Mango,
Lime & Blood Orange, Choclate & Vanilla Ice
Ένα παγωμένο πρωτότυπο γλυκό με μάνγκο, μοσχολέμονο, σανγουίνι, σοκολάτα και βανίλια...


Πολύ καλή εμπειρία, πολύ όμορφο το περιβάλλον αλλά και το σέρβις.

Σε καμία περίπτωση όμως σαν την εμπειρία στο Βouley πριν ένα χρόνο. Εκείνη έπαιρνε 9.5/10, και στο Gauthier θα έβαζα 8 με 8.5.

Σαν να έγινα αυστηρή μου φαίνεται...

Γιορς

4 comments:

  1. 'Οταν έχεις πάει σε πολλά γκουρμέ εστιατόρια λογικό είναι να αποκτάς αυστηρότητα γιατί ψάχνεις για το τέλειο γευστικά!δεν ξέρω αν θα μου άρεσε αυτό το ανακάτωμα υλικών και γεύσεων,σίγουρα όμως θα δοκίμαζα όλα τα γλυκάκια!αδυναμίες είναι αυτές!!φιλάκια Τζενούλα!!

    ReplyDelete
  2. Βλέπω το post κ θυμάμαι πόσο ωραία περάσαμε! Αχ πόσο μας λείπετε! Χωρίς εσάς πεινάμε!!

    ReplyDelete
  3. Αχ, θυμήθηκα! Το sorbet ήτανε τζίντζερ με αχλάδι :)

    ReplyDelete
  4. Αν πω ότι ζηλέυω αυτές τις γαστριμαργικές σας εξορμήσεις στο απίθανο Λονδίνο, θα είναι understatement! Αλλά θα το πω. ΖΗΛΕΥΩ!!
    Τί πιάτα υπέροχα είναι αυτά;; Ξεσηκώθηκα βραδιάτικα!
    Φιλιά Τζένη!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...