Ντίαρ Ντάιαρι,
last post from Pittsburgh I promise!
Και που λέτε μπαίνουμε στο σπίτι του Νεκ και της Jill!
Και έρχεται από την κουζίνα μια μυρωδιά... Είμασταν και ξελιγωμένοι από το ταξίδι βέβαια, αλλά μια μυρωδιά... Μας ήρθε να χωθούμε στο wok!
Respect στη Jill και 1000 thanks που με την κοιλιά στο στόμα (3 μέρες μετά γέννησε) μας μαγείρευε για να μας περιποιηθεί!
Η συνταγή έχει ανατολίτικες επιρροές (από Ταϊλάνδη κυρίως), και λίγο από Ιταλία. Και πολύ από την εμπειρία και το ένστικτο της Jill :)
Σας την λέω όπως μου την είπε. Κρατήστε τα βασικά, βάλτε και λίγη έμπνευση και θα βγει μούρλια! Το δοκίμασα όταν γυρίσαμε και ήταν φανταστικό!
1. Μαγειρεύουμε το αρνάκι, κομμένο σε κομμάτια στο wok ή σε βαθύ τηγάνι μαζί με:
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- φρέσκο δενδρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάστα ντομάτας
- λευκό ξυδι
Μετά το βάζουμε στο wok, μαζί με:
- Fish sauce
- Oyster sauce
- Sweet Chili sauce
Επίσης προσθέτουμε:
- 2 αυγά, τα οποία όταν τα ρίξουμε τα ανακατεύουμε αμέσως με το ρύζι, ώστε να μην γίνει ομελέτα.
- κόλιανδρο
- λαχανικά, ό,τι μας αρέσει. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε κρεμμύδι, καρότο, μανιτάρια, ό,τι μας έρθει!
Στο background βλέπετε τα ribs που μας ετοίμασε ο Νεκτάριος. Εξίσου νοστιμότατα, τα τιμήσαμε δεόντως!
Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ και τους δύο που μας υποδέχτηκαν στο σπίτι τους με πολλή αγάπη! Μακάρι να έρθουν προς τα εδώ να τους το ανταποδώσουμε σύντομα!
(Παιδιά, προσφέρομαι να κάνω baby sitting στο Μαράκι, κι εσείς να βολτάρετε στο Manhattan. Καλό deal δεν είναι?)
Γιορς
Πολύ περίεργος ο συνδυασμός αρνιού με ασιατικές πινελιές. Χμμμ, δεν μπορώ να το φανταστώ. Αλλά, I'll take your word for it :)
ReplyDeleteΤί ωραίο που είναι όταν ανοίγουν το σπίτι τους και σε υποδέχονται φίλοι. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα. Ειδικά όταν σου μαγειρεύουν και καλούδια!
Ιδιαίτερο φαγητό αλλά φαίνεται πολύ πολύ ενδιαφέρον....γιατί όχι!!!!μπράβο
ReplyDeleteKatapliktiko!
ReplyDelete