Saturday, April 9, 2011

Bagel γεμιστό με τηγανητό αυγό / Fried egg bagel


Ντίαρ Ντάιαρι,

να'ναι καλά ο Γιαννάκης που ήρθε εδώ και μας έμαθε τι έχει η γειτονιά μας! Στη γωνία λοιπόν έχει ένα αμερικάνικο grill & bar, από όπου και χτυπάμε τα burgers μας, τα chicken wings και τα λοιπά παχυντικά συνοδευτικά... Το μαγαζί αυτό όμως έχει και bagels, κρουασαν, καφέδες, κάτι που δεν είχαμε παρατηρήσει μέχρι τότε... Δηλαδή μπορείς άνετα να κάνεις μια στάση για να πάρεις το πρωινό σου και να φύγεις.

Ο Γιάννης λοιπόν που τα μυρίζεται όλα, έφερε μια μέρα σπίτι bagelάκι με σουσάμι από εκεί.
Τι, πώς, πού, έμαθα και έδρασα! Την επόμενη μέρα τσίμπησα 2 bagels και τα έκανα μεσημεριανό-brunch.

Να πώς:

1. Ανοίγουμε στη μέση το bagel.

2. Απλώνουμε λίγο cream cheese (τυρί Philadephia)

3. Βάζουμε μια φέτα ζαμπόν και 2-3 φέτες ντομάτας.

4. Τηγανίζουμε ένα αυγό. Όταν έχει γίνει από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την ανάποδη. Αυτόν τον τρόπο δεν τον ήξερα τον είδα στη St. Lucia όταν μας έφτιαχναν πρωινό.

5. Βάζουμε το τηγανητό αυγό πάνω από τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

6. Ζεσταίνουμε ελάχιστα όποιο τυρί μας αρέσει. Εγώ δοκίμασα και από ένα διαφορετικό τυρί σε κάθε bagel: το γαλλικό τυρί Raclette, και χαλούμι. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι για πολύ λίγο -μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.

7. Τοποθετούμε το τυρί πάνω από το αυγό. Κλείνουμε το bagel.

Να σημειώσω εδώ ότι στο δικό μου bagel έβαλα και λίγη ketchup γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός με το αυγό!

Αν το φτιάξετε πάρτε και πιατάκι γιατί είναι ζουμερό!

Γιορς


8 comments:

  1. σας χαριζω το αυγο(μπλιαχ!)και παίρνω όλο το υπόλοιπο! :)

    ReplyDelete
  2. Πεντανόστιμο!!!! Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη jenny. Μου αρέσει πολύ το μπλογκ σου!!! Αν θέλεις κάνε μια επίσκεψη και στο δικό μου και άφησέ μου το εικονίδιό σου για να τα λέμε συχνά!!! Καλό βράδυ!!
    Tantekiki.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Φαίνεται πεντανόστιμο δεν ξέρω αν εδώ θα βρούμε bagel αλλά είναι τέλειοοοοοοοοοο

    ReplyDelete
  4. Είναι δύσκολη αυτή η ώρα και φαίνονται λαχταριστά!!!!!

    ReplyDelete
  5. Τα λατρεύω τα bagels! Κάποτε έβρισκα στον ΑΒ αλλά δεν φέρνει πια. Κρίμα...
    Επειδή είμαι λάτρης η εικόνα του χυμένου κρόκου μου πρκάλεσε μια κάποια....εε...χμμ..σιελόρροια!!!

    ReplyDelete
  6. Εεεε.... λάτρης του αυγού να συμπληρώσω!!

    ReplyDelete
  7. Ευχαριστώ για τα comments σας!
    nadia και crispy, μπορούμε να αναλάβουμε task να μάθουμε να φτιάχνουμε bagels!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...