Wednesday, April 20, 2011

Anniversary dinner @ JoJo


Ντίαρ Ντάιρι,

anniversary χτες, πολλών ετών... :)
Πήγαμε λοιπόν να το γιορτάσουμε στο JoJo, ένα από τα πολλά εστιατόρια του Jean-George.
Και θα σας δείξω τι γευτήκαμε. Ξέρω πως είναι μεγαλοβδομάδα αλλά σας προειδοποιώ πως θα δείτε κρέας.
Οι φωτογραφίες δεν είναι ό,τι καλύτερο γιατί πρώτον πεινούσα πολύ και δεν είχα υπομονή. Δεύτερον, ο φωτισμός δεν βοηθούσε πολύ. Το εστιατόριο όμως ήταν κουκλίστικο, σε ένα χώρο που παλιά ήταν κλασικό νεοϋορκέζικο διαμέρισμα. Τρίτον, δεν ήθελα να με κοιτάνε σαν το χαζό που αντί να απολαμβάνει τραβάει φωτογραφίες :)

Άντε πάμε στα πιάτα τώρα!


Ravioli, three cheeses, warm beets, poppy seeds and balsamic vinegar
Ραβιόλι γεμιστά με τρία τυριά, ζεστά πατζάρια, παπαρουνόσπορο και ξύδι βαλσάμικο.

Τα ραβιόλια ήταν πεντανόστιμα. Να προσθέσω ότι το πιάτο είχε 3 ειδών πατζάρια: τα κλασικά κόκκινα, κάτι μικρούλικα ροζ και κίτρινα! Πρώτη φορά τα έβλεπα και πρώτη φορά τα έφαγα!
 

Rack of lamb, dusted with seven spices, cucumber mint relish
Αρνίσια παϊδάκια με επτά μπαχαρικά, και νοστιμιά με αγγούρι και δυόσμο

Το αρνάκι αδιανόητο! Φοβάμαι πως αυτό που θα φάμε μεθαύριο το Πάσχα δεν θα είναι τόσο νόστιμο!


Sirloin steak, gingered mushrooms, brocolli rabe, soy caramel sauce, french fries
Sirloin steak, μανιτάρια με τζιντζερ, (δεν ξέρω πως το λένε-έμοιαζε με μπρόκολο), καραμελωμένη σως με σόγια, πατάτες τηγανητές

Η μπριζόλα ήταν φανταστική. Τα μανιτάρια δεν μου άρεσαν πολύ, μου φάνηκαν λίγο άνοστα. Το πιο τέλειο στο πιάτο όμως ήταν η σως! Στο τέλος έβαλα τις πατάτες στο πιάτο (ήρθαν ξεχωριστά) στη σαλτσούλα που είχε απομείνει... Κόλαση!



Γλυκό! Οι επιλογές ήταν αρκετές. Καταλήξαμε στην Passion Pavlova που βλέπετε! Ήταν επίκαιρο το γλυκό γιατί έμοιαζε με αυγό! Άνοιγες το καπάκι από μαρέγκα και σου αποκαλυπτόταν μια μεγάλη πορτοκαλί μπάλα από sorbe! Αν και η μαρέγκα ήταν απίθανη, το sorbe από passion fruit ήταν αρκετά ξινούλι. Ίσως θα ήταν καλύτερα να παίρναμε κάτι σοκολατένιο τελικά, ή το cheesecake, αλλά από την άλλη τέτοια τρώμε όλη την ώρα. Για όποιον ενδιαφέρεται βρήκα και τη συνταγή του σεφ!

For the record, πρέπει να αναφερθώ στο amuse bouche που μας έφεραν αρχικά...  Μας καλωσόρισαν με ένα ζεστό προφιτερόλ γεμιστό με μαλακό τυρί και κάτι που δεν κατάλαβα! Πέτυχε τον σκοπό του! Ήταν μια μπουκίτσα, ένα μικρό σου, που μας ενθουσίασε και μας άνοιξε την όρεξη. Φωτογραφία δεν υπάρχει γιατί δεν κρατηθήκαμε! Μη σας πω ότι ήταν η καλύτερη γεύση που δοκίμασα!

Τώρα που περιμένουμε τους φίλους μας θα πάμε και σε άλλα τέτοια όμορφα μέρη. Αν τα καταφέρω και βγάλω φωτογραφίες, θα σας δείξω κι άλλα!

Φιλιά πολλά!
Γιορς

9 comments:

  1. Να ζήσετε, ευτυχισμένοι!
    Γευστικές επιλογές σούπερ, ζηλεύω!

    ReplyDelete
  2. Panta eutixismenoi Tzenoula!

    ReplyDelete
  3. Να ζήσετε ευτυχισμένοι και πολλή-πολλή αγάπη!

    ReplyDelete
  4. @Taste Advisor Thank you Πόπη! Να'σαι καλά!
    @Maria Ευχαριστούμε Μαράκι μου!
    @Γιαννάκης Thanks Giannaki! Mas leipeis by the way e...
    @labrini Euxaristoume mpoulitsa! Polla polla filakia!

    ReplyDelete
  5. Happy Anninersary, πάντα ευτυχισμένοι!

    ReplyDelete
  6. Πάντα μαζί και αγαπημένοι!!!!

    ReplyDelete
  7. Χρονια Πολλα!! Και για το Πασχα, και για το επετειο σας! Να εισαι παντα καλα!

    ReplyDelete
  8. Ευχαριστούμε πολύ mia maria, manousina, Cathy!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...