Tuesday, March 29, 2011

Σούπα με κολοκύθα και yams, blue cheese και ηλιόσπορους / Butternut squash and yams soup, with blue cheese and sunflower seeds


Ντίαρ Ντάιαρι,

τη σουπίτσα που βλέπετε την επιμελήθηκε η Μίνα όταν με επισκέφτηκε πριν λίγες εβδομάδες.
Την απολαύσαμε μαζί με άλλες δύο γλυκούλες φιλενάδες, την Αλεξάνδρα και τη Μαριλένα στη girly βραδιά που κανονίσαμε!
Εγώ βοήθησα μόνο στην κατανάλωση. Άντε και στο να δίνω στη Μίνα κουτάλες, σουρωτήρια κλπ.

Τα υλικά:
  • 1 butternut squash
  • 2 yams
  • ζωμό κοτόπουλο (για να βράσουν τα yams και το κολοκύθι)
  • 2 κρεμμύδια
    λίγο ginger
  • 2 κουταλιές βούτυρο
Ακόμα χρειαζόμαστε:
  • blue cheese
  • λίγη κρέμα γάλακτος
  • ηλιόσπορους
    Κόβουμε τα yams και το butternut squash σε κομμάτια και τα βράζουμε στον ζωμό, μέχρι να μαλακώσουν. Το κόψιμο μας παίδεψε αρκετά. Επιστρατεύσαμε 2-3 κουζινο-χασαπο-μάχαιρα και ό,τι μυϊκή δύναμη υποτίθεται πως είχαμε για να τα καταφέρουμε... Με τα πολλά κάτι κάναμε και να βάλαμε να βράσουν.

    Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.

    Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και ύστερα προσθέτουμε τα yams και το κολοκύθι (τα κομμάτια που έβρασαν). Βάζουμε αλάτι (αρκετό) και τα σωτάρουμε όλα μαζί.

    Όταν γίνουν ένα καλό μείγμα τα μεταφέρουμε όλα μαζί στο blender μαζί με αρκετό από το σουρωμένο ζωμό που έχουμε φυλάξει.

    Τα πολτοποιούμε προσθέτοντας όσο ζωμό νομίζουμε πως χρειάζεται. Η σούπα είναι βελουτέ οπότε πρέπει να είναι αρκετά πηχτή. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

    Ανακατεύουμε το blue cheese με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο από αυτό το μείγμα πάνω στη σούπα. Συμπληρώνουμε με ηλιόσπορους και ξεκινάμε γιατί δεν κρατιόμαστε!

    Γιορς

     

    7 comments:

    1. yam yam! Λατρεύω την σούπα με κολοκύθα butternut squash! Φαντάζομαι ότι η συνταγή σας θα είναι όχι απλά νόστιμη, αλλά θαύμα με τέτοια υλικά!!!!
      Έχω δοκιμάσει yam μια φορά στην Κένυα. Μου φάνηκε κάπως σαν γλυκοπατάτα σε γεύση! Οπότε στην Ελλάδα όποιος θέλει να την δοκιμάσει μπορεί να την κάνει με κίτρινη κολοκύθα και γλυκοπατάτα. Δεν θα είναι ακριβώς σαν την δική σας, μα θα πλησιάζει! Φιλάκια από Ν Αφρική

      ReplyDelete
    2. Aχ τι εκπληκτικό φαγητάκι μπράβοοοοοοοοοοοοο

      ReplyDelete
    3. Τζένη πολύ ωραία η σουπίτσα σου! Το butternut squash μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ αλλά να σου πω την αλήθεια yams δεν έχω δοκιμάει ποτέ. Μ' αρέσουν επίσης οι ηλιόσποροι από πάνω.
      Γειά στα χέρια της φίλης σου!

      ReplyDelete
    4. yams???? =yummy??? hihi!!! Den ksero ti einai ta yams, alla den thelo na ta matho... THELO NA TA FAO! SUPER H SOUPA LEME!!!

      ReplyDelete
    5. Moυ αρεσει πολυ η buttenut σοουπα!....αλλα τι ειναι αυτα τα yams??

      ReplyDelete
    6. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!
      Cathy τα yams όπως είπε και η Αγγελική είναι σαν γλυκοπατάτες, νομίζω θα τις βρεις στην Αθήνα σε κάποιο μεγάλο σουπερ μάρκετ

      ReplyDelete

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...