Saturday, March 12, 2011

Quiche με μανιτάρια και μπρόκολο / Quiche with mushrooms and brocolli

 

Ντίαρ Ντάιαρι,

Έλα τώρα πες την αλήθεια. Ήθελες να δείξεις την καταπληκτική σπατουλίτσα με το τακουνάκι που σου έκανε δώρο η φίλη σου η Λίνα τα Χριστούγεννα....

Ε ναι, ήθελα. Έφτιαξα όμως και μια εξαιρετική quiche και σκέφτηκα να τα συνδυάσω!
Ιδού το δωράκι μου λοιπόν!


Στις γιορτές των Χριστουγέννων μαζευτήκαμε όλα τα F.R.I.E.N.D.S μαζί στην Αθήνα και περάσαμε φανταστικά! Την ανταλλαγή δώρων την έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια! Φέτος λοιπόν η Λίνα μου έκανε δώρο αυτή τη σπάτουλα-γοβάκι! Κατενθουσιάστηκα φυσικά γιατί είναι πρωτότυπη, δεν την είχα ξαναδεί και έχει και (αποσπώμενο μαγνητικό) τακουνάκι!!!
Σερβίρεις με στυλ!

Πάμε τώρα στην Quiche!


Για την βάση μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες στην Quiche Lorraine που είχα φτιάξει παλιότερα.

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:
  • μπρόκολο
  • μανιτάρια
  • λίγο βούτυρο για σωτάρισμα
  • τριμμένο τυρί Gruyère
  • τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3 αυγά 
  • 3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (ή εβαπορέ)
  • μπέικον γαλοπούλας
Απλώνουμε πρώτα τα τυριά στον πάτο της τάρτας, αφού πρώτα την έχουμε ψήσει (οδηγίες εδώ).

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για πολύ λίγο τα μανιτάρια και το μπρόκολο. Εγώ πρόσθεσα και ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας (χωρίς πολλά λίπη). Για μια vegetarian εκδοχή μπορείτε να τα παραλείψετε.

Ρίχνουμε τη γέμιση από το τηγάνι πάνω στο τυρί και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα.



Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.

Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και  ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Γιορς

πσ1. Θα επστρέψω με St. Lucian συνταγές σύντομα, επειδή τις φωτογραφίες τις έχει η φίλη μου η Μίνα στη φωτογραφική μηχανή της. Ήταν εδώ το προηγούμενο σ/κ (οι 2 μας στη Νέα Υόρκη!) και περάσαμε φανταστικά!

πσ2. Τα χιόνια που βλέπετε στις φώτος είναι ένα μήνα πριν!

 

11 comments:

  1. Φανταστική η quiche Τζενούλα τέτοια θέα έχεις από το σπίτι?Απίστευτη.Σε ζηλεύω που είσαι εκεί.Φιλιά όσο για το γοβάκι ....απερίγραπτο,η πιο ωραία σπάτουλα που έχω δει.Είσαι τυχερή γιατί έχεις φοβερές φίλες

    ReplyDelete
  2. Thank you nadia, να είσαι καλά! Όσο για τις φίλες έχεις δίκιο, είναι φοβερές! Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα
    Αυτές οι quiche είναι η αδυναμία μου, έχεις όλα τα υλικά που μου αρέσουν, έτσι την κάνω κι εγώ απλώς αντικαθιστώ την κρέμα γάλακτος με φρέσκο γάλα.
    Για το γοβάκι σπάτουλα I will eat my heart out.....

    ReplyDelete
  4. Επαθα πλάκα με την σπατουλίτσα, υ-πέ-ρο-χη!!!!!
    Για να συνέλθω θέλω 2 κομμάτια κις (μεγάλα, ε??)
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  5. Πολύ λαχταριστή η quiche, με όλα τα αγαπημένα υλικά! Με γεια η φανταστική σπάτουλα! Ζηλεύωωωωω!

    ReplyDelete
  6. H σπάτουλα είναι άπαιχτη!!!Μπράβο στην Λίνα που την διάλεξε!!!! Νοστιμότατη η quiche. Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  7. Ευχαριστώ πολύ για τα comments! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά σε όλους!

    ReplyDelete
  8. Jenny τυχερούλα τι να πρωτοθαυμάσω? Το δωράκι με το τακούνι? Την θέα από το παράθυρο? Ή την κις? Όλα τέλεια!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Thank you Αγγελική μου! Να'σαι καλά! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  10. Τι λες τώρα!!! Τι γοβάκι τρελό??? Αλλά και η κις θεά!!!Μιαμ μιαμ!!!!! Πότε θα με φιλοξενήσεις;;;; (να πάμε και βόοοολτεεεες....)
    Με τον καημό θα μείνω ποτέ δε θα ρθω...¨( την κρίση μου μέσα...

    ματς μουυυυυτς

    ReplyDelete
  11. Όποτε θες! Είσαι welcome!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...