Ντίαρ Ντάιαρι,
Η σως είναι honey balsamic vinegret και για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
- 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά μέλι
- 1/4 της κούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1/2 της κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Η γαλοπούλα μας ήταν σχετικά μικρούλα (4 κιλά). Την μαρινάραμε πρώτα για λίγες ώρες σε ένα μείγμα με μουστάρδα, χυμό μήλου, πολλά μπαχαρικά και λεμόνι, ώστε να μαλακώσει το κρέας της.
Στη συνέχεια ευτυχώς επενέβη ο Βασίλης για το ψήσιμο γιατί αλλιώς θα είχαμε μείνει να κοιταζόμαστε με τη γαλοπούλα! Έδωσε λοιπόν τις εξής οδηγίες:
- τη βάζουμε σε πολύ δυνατό φούρνο (230+ βαθμούς C) για 20-30 λεπτά για να γίνει τραγανό το εξωτερικό (χρειάστηκε να την γυρίσουμε 2-3 φορές)
- χαμηλώνουμε πολύ τη θερμοκρασία (~120C) και αφήνουμε να ψηθεί για 3-4 ώρες.
Και για να μην τα πολυλογώ κάπως έτσι είχε το περιπετειώδες dinner μας! Περάσαμε πολύ όμορφα όμως γιατί είχαμε καλή διάθεση και την καλύτερη παρέα! Να είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε του χρόνου μαζί και με τα φιλαράκια που έλειπαν (Θοδωρή Κ. και Γιάννη Β. για εσάς λέω!) και ακόμα περισσότερους φίλους!
Γιορς