Monday, January 21, 2013

American Biscuits




Ντίαρ Ντάιαρι,

το αντίστοιχο των British scones είναι τα American biscuits!
Τα βασικά τους συστατικά είναι αλεύρι, baking powder, βούτυρο, ξινόγαλα (buttermilk), αυγά.
Μετά προσθέτεις ό,τι άλλο θέλεις και τα κάνεις γλυκά (ζάχαρη, κανέλα, σταγόνες σοκολάτας, φρούτα, σταφίδες...) ή αλμυρά (ζαμπόν, τυρί, μπέικον, σχοινόπρασο, κρεμμυδάκι...).


Εγώ τα προτίμησα σκέτα.
Ζεστά ζεστά, έφαγα ένα σκέτο, και ένα ανοιχτό στα δύο γέμισε με σπιτική μαρμελάδα φράουλα...

Κι έτσι ξεκίνησε το πρωινό μας σήμερα!


Υλικά (7 κομμάτια)

2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισή κούπα βούτυρο σε κομματάκια (κρύο)
3/4 από ένα κεσεδάκι γιαούρτι Φάγε 0%
1 αυγό

για το άλειμμα
1 αυγό
λίγο γάλα


  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το βούτυρο (σε κομμάτια, όχι λιωμένο) με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και το γιαούρτι και φτιάχνουμε μια ζύμη.
  3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια σε πάχος ~2 εκατοστά.
  4. Με στρογγυλό κουπ-πατ ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού, κόβουμε σε στρογγυλά. (συγκεντρώνουμε τα υπολείμματα της ζύμης και τα σχηματίζουμε και αυτά σε ένα στρογγυλό).
  5. Βάζουμε τα biscuits σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε τις επιφάνειες με το μείγμα αυγού-γάλακτος.
  7. Ψήνουμε στους 370F/ 190C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε ζεστά, σκέτα, ή με βούτυρο, μαρμελάδα, nutella, φρέσκα φρούτα...

Γιορς
Τζενούλα



18 comments:

  1. Υπέροχα, υπέροχα! Το φαντάζομαι κ εγώ ζεστό με τυρί κρέμα και λίγη μαρμελάδα γιαμ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιαμ δε λες τίποτα! Φιλάκια!

      Delete
  2. Mas exeis katastrepsei filenada! Teleia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αμ τα βήματά σου ακολουθώ Μινάκο μου! (τα ξεχνάω τα scones νομίζεις?) Σε φιλώ!

      Delete
  3. Φαινονται φοβερα !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ήταν σούπερ Μαργαρίτα μου, και γρήγορα!

      Delete
  4. Πολύ ωραίο κι εύκολο σνακ! Προσωπικά προτιμώ τα αλμυρά βέβαια, αλλά και ένα με νουτέλα δεν θα με χάλαγε καθόλου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως τα λες είναι! Χτυπάς πρώτα ένα αλμυρό κι ένα με νουτέλα στη συνέχεια :)

      Delete
  5. Να βάλω εγώ την μαρμελάδα που έφτιαξα ωραία από ακτινίδια, και να βάλεις εσύ τα ψωμάκια ... Τζενούλα;
    Λαχταριστά και ότι πρέπει για πρωϊνό ή και δεκατιανό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρμελάδα ακτινίδιο? Τι λες τώρα? Δηλώνω εντυπωσιασμένη γιατί δεν έχω δοκιμάσει!

      Delete
  6. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα!
    Τα έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό και όλο λέω ότι θα τα κάνω!
    Νομίζω ότι με αυτά συνοδεύουν πολύ και τις σούπες ε;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τα κάνεις Ερμιονάκι μου! Ναι ναι, ήδη έχω συνοδέψει σούπα με αυτά, είναι σούπερ! Φιλάκια!

      Delete
  7. Φανταστικά!!! Πρέπει να είναι πολύ ωραία και γευστικά! Και εμφανισιακά είναι πολύ ωραία!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολύ γευστικά! Να τα δοκιμάσεις!

      Delete
  8. Τζενούλα μου είναι φανταστικά και πολύ εύκολα!!!Μόλις παρέλαβα και τα δωράκια σου!Είναι πανέμορφα, ευχαριστώ πολύ!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Ελενάκι μου! Πολλά φιλιά!

      Delete
  9. Μου τρέχουν τα σάλια στην κυριολεξία!

    ReplyDelete
  10. Πως μ αρέσουν αυτά τα ιδιαίτερα ψωμάκια.
    ΓΙα το πρωϊνό ότι πρέπει.

    Μ αρέσει που έχουν και πολλές εναλλακτικές στη γεύση.

    Φιλιά :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...