Ντίαρ Ντάιαρι,
μα δεν θα μπορούσε αυτή η φωτογραφία να βρίσκεται σε περιοδικό με συνταγές? Αφήστε, έχω ενθουσιαστεί με το καινούριο μου iPhone και συγκεκριμένα με την κάμερά του! Έχω θάψει τη φωτογραφική μηχανή και φωτογραφίζω σχεδόν τα πάντα με το κινητό!
Εν τω μεταξύ ανακάλυψα πρόσφατα και το Instagram και λιώνω με τις ώρες να επεξεργάζομαι ό,τι τραβάω...
Πετάχτηκα στον μανάβη από κάτω, (Τούρκος με τον οποίο έχουμε πιάσει φιλία, πετάω και κανένα γκιουνάιντεν που έμαθα πέρσυ με τον Εζελ, συρτάκι απαντάει αυτός, καταλάβατε συνεννόηση) και προμηθεύτηκα μια σακούλα ροδάκινα!
Να τα κάνω χυμό? Μπορώ. Ήθελα όμως μια τάρτα που είχα καιρό να φτιάξω.
Ανασκουμπώθηκα, εμπνεύστηκα από φωτογραφίες στο internet, έψαξα τα υλικά μου και δημιούργησα...
Υλικά (8 κομμάτια)
---------------------------
- έτοιμη βάση για τάρτα
- 4-5 μικρά ροδάκινα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 αυγά χτυπημένα
- μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά αλεύρι
- μισό κουταλάκι baking powder
- μια κούπα κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ
- μυστικό συστατικό
- 1 κουταλιά αμύγδαλα σε ψιλοκομμένες φέτες
- Στρώνουμε τη βάση σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ ή ταψάκι (περίπου 20 εκατοστά).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 αυγά με τη ζάχαρη, και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν, προσέχοντας να μην σβολιάσουν μες στο μείγμα. Ένας τρόπος για τα αποφύγουμε αυτό είναι να το περάσουμε μέσα από ένα μικρό σουρωτήρι για το τσάι (από τα παλιά, όχι αυτά που κλείνουν).
- Το μυστικό συστατικό είναι μισή κούπα ice tea με γεύση ροδάκινο (diet Snapple που είχα στο ψυγείο). Δίνει επιπλέον γεύση και άρωμα ροδάκινου στην τάρτα. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό ροδάκινου.
- Περιχύνουμε το υγρό μείγμα πάνω από τη βάση, και βυθίζουμε τις φέτες ροδάκινου μέσα στο μείγμα.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180.
- 5 λεπτά πριν βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύδγαλο.
- Σερβίρουμε ένα κομμάτι ζεστής τάρτας με μια μπάλα παγωτό βανίλιας.
- Κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε!
Για το παγωτό επιφυλάσσομαι να σας περιγράψω τη διαδικασία παρασκευής του σε μελλοντικό ποστ. Έχω μόνο να σας πω πως είναι το καλύτερο σπιτικό παγωτό που έχω δοκιμάσει. Χωρίς κρυσταλλάκια και με καταπληκτική κρεμώδη υφή...
Όπως έχετε καταλάβει προτιμώ τις εύκολες και γρήγορες συνταγές γιατί δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου. Και είμαι πολύ τυχερή που έμαθα τη συγκεκριμένη συνταγή (από τη μαμά μου ασφαλώς), γιατί όπως η Μόνικα από τα φιλαράκια που έλεγε "I’m gonna be the mom that makes the world’s best chocolate chip cookies", εγώ θα ξέρω να φτιάχνω το καλύτερο παγωτό! Κρατηθείτε για αργότερα όμως γιατί δεν τράβηξα φωτογραφίες στην πρώτη δοκιμαστική απόπειρα..
Σας φιλώ,
Γιορς
Τζενούλα
Η διατροφολόγος μας λέει...
#--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
# Θρεπτική αξία ανά μερίδα
# Ενέργεια (θερμίδες) 263
# Πρωτεϊνη (γρ) 5
# Υδατάνθρακες (γρ) 10
# Λίπος (γρ) 10
#
# Είναι έξυπνη ιδέα να περιλαμβάνουμε στα γλυκά μας φρούτα. Με αυτόν το τρόπο αυξάνουμε
# την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και μειώνουμε την θερμιδική τους
# πυκνότητα (θερμίδες σε σχέση με τον όγκο της τροφής) που σχετίζεται με την απώλεια και τη
# μακροχρόνια διατήρηση του βάρους.
# Καλή όρεξη!
# Θρεπτική αξία ανά μερίδα
# Ενέργεια (θερμίδες) 263
# Πρωτεϊνη (γρ) 5
# Υδατάνθρακες (γρ) 10
# Λίπος (γρ) 10
#
# Είναι έξυπνη ιδέα να περιλαμβάνουμε στα γλυκά μας φρούτα. Με αυτόν το τρόπο αυξάνουμε
# την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και μειώνουμε την θερμιδική τους
# πυκνότητα (θερμίδες σε σχέση με τον όγκο της τροφής) που σχετίζεται με την απώλεια και τη
# μακροχρόνια διατήρηση του βάρους.
# Καλή όρεξη!
#
#---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγαπω ροδακινα!!! Κι επειδη εχουμε και δικη μας παραγωγη, μια τετοια ταρτα δεν ειναι κακη ιδεα!!!
ReplyDeleteΓεια στα χερια σου!!
τέλεια τότε! Go for it! Σε ευχαριστώ!
DeleteΠολύ καλή Τζένη μας.
ReplyDeleteΚαι διαβάζοντας το σχόλιο της φίλης διατροφολόγου, αισθάνομαι μια-δυό τύψεις λιγότερες :-))
Μα ναι βρε Πηνελόπη μου, κι εγώ το ίδιο νιώθω! Βάλε φρούτα να γλιτώσουμε τύψεις!
DeleteΦιλιά!
Καταπληκτικές οι φωτογραφίες, με γεια το καινούριο γκατζετάκι!!
ReplyDeleteΤην ροδακινένια τάρτα σου με το υπέροχο παγωτάκι σου κι εγώ με κλειστά μάτια θα την απολάμβανα;-)
Φιλιά, καλή σου μέρα!
Να'σαι καλά Έλενα! Φιλιά πολλά!
DeleteΕιλικρινά υπέροχες οι φωτογραφίες. Δεν θα περίμενα ότι είναι τραβηγμένες από κινητό!!
ReplyDeleteΤο παγωτό με ενθουσίασε! Κάνω λάθος ή βλέπω κόκκους βανίλιας μέσα???
Τη συνταγή θα την περιμένω σαν τρελλή!!
Όσο για την τάρτα, εκτός του ότι φαίνεται πολύ νόστιμη, όταν λες "μυστικό συστατικό" τι εννοείς παρακαλώ?
Φιλιά πολλά!
Και μην ξεχνάς! Εταξες παγωτό!
Δεν κάνεις καθόοοολου λάθος! Παγωτό βανίλια κανονικότατο, με τους κόκκους και με τα όλα του!
DeleteΒρε συ, το λέω μες στη συνταγή ποιό είναι το μυστικό συστατικό :) Ice tea ροδάκινο!
Δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ, θα εμφανιστεί το παγωτό σε μια από τις επόμενες αναρτήσεις!
Φιλάκια!
Υπέροχο!Υπέροχο!Πολύ ωραία συνταγή!Ό,τι πρέπει!Οι φωτογραφίες είναι...λαχταριστές!Πολύ καλή και η διατροφολογική σημείωση!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πολύ cinemarion! Να'σαι καλά!
DeleteΝαι, η τάρτα αυτή θα μπορούσε να βρίσκεται σε περιοδικό με συνταγές, αλλά θα προτιμούσα να βρίσκεται μπροστά μου!!
ReplyDeleteΕνδιαφέρουσα η προσθήκη ice tea!
Ωραίος συνδυασμός με παγωτό!
Φιλιά Τζένη μου!
Χαχα, κι εγώ θα το προτιμούσα τώρα που τη ξαναβλέπω γιατί την εξαφάνισα!
DeleteΦιλιά Ερμιόνη!
Τέλεια τάρτα!! Και εγώ με το iphone την παλεύω, με το Camera+. Πολύ καλή εφαρμογή!
ReplyDeleteΝα'σαι καλά villio!
DeleteΦανταστική Τάρτα Τζένη μου, είναι και χάρμα οφθαλμών!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά, έρχεται η ώρα της λείαν συντόμως!
Thank you Eri μου! Να'σαι καλά!
DeleteΦιλιά!
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!Οι συνδυασμοί φοβεροί δε ξέρω τι άλλο να πω, νομίζω πως ότι κι αν πω θα είναι περιττό!!!
ReplyDeleteΤζένη, φρούτα μέσα στην τάρτα, παγωτό δίπλα στην τάρτα, πως να μην βγουν ωραίες οι φωτογραφίες!! Μπορεί να κάνει καλή δουλειά το κινητό με αυτές, αλλά αν η ζαχαροπλάστισσα δεν είχε κάνει το γλυκό άψογο, τι φωτογραφίες θα έβγαζε; Πολύ καλός ο συνδυασμός, στο γλυκό σου. Όσο για το παγωτάκι, δηλώνω λάτρης του και περιμένω τη συνταγή.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Καλοκαιρινό γλυκάκι. Ωραίες φωτό!!
ReplyDelete