Friday, June 22, 2012

Το παγωτό που εκτιμώ / Respectful ice cream





Ντίαρ Ντάιαρι,

μόλις γύρισα (11.45μμ ξεκινάω να γράφω το ποστ αυτό...) από το Long Island που είχα πάει για δουλειά. Σήμερα ήταν μια δύκολη ημέρα. Μέρα καύσωνα.. 
37 βαθμοί Κελσίου, κοντά στους 100 Φαρενάιτ. 
Να σιχαίνεσαι την ύπαρξή σου από την τόση ζέστη. 
Να θες να ξεφορτώσεις από πάνω σου ό,τι έχεις και δεν έχεις.
Να ζηλεύεις το μπουκαλάκι με το νερό του απέναντί σου στο μετρό.
Α...το μετρόοοοοο. Μπορώ να μιλάω ώρες ατελείωτες για τα συναισθήματα που σου δημιουργεί το μετρό της Νέας Υόρκης (ειδικά) το καλοκαίρι. Ας μην επεκταθώ και σας απογοητεύσω, γιατί αυτή η πόλη είναι καταπληκτική, με εξαίρεση το (κατά τ'άλλα 24ωρο) μετρό.
Τι μπορεί να κάνει τον καύσωνα πιο συμπαθητικό?
Μήπως η δροσιά που περιέχει μια γεμάτη κουταλιά ενός γευστικού παγωτού?



Νομίζω πως πλέον λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν για αυτή τη συνταγή.
Εγώ την έμαθα πρόσφατα από τη μαμά μου -κι εκείνη κάπου τη βρήκε online-, η οποία είχε φτιάξει αυτό το παγωτό για να συνοδέψει ένα γλυκό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Το δοκίμασα και τρελάθηκα από την τόσο γεμάτη γεύση και πυκνή υφή του.
Καμία σχέση με κρυσταλλάκια και με τη νερουλή γεύση που έχουν άλλα παγωτά.

Και κυρίως... χωρίς κόπο!

Ειλικρινά εκτιμώ όλες τις συνταγές παγωτών που απαιτούν χτύπημα, πάγωμα, ξαναχτύπημα, ξανα-ματα-πάγωμα και ούτω καθεξής.
Επίσης εκτιμώ όλες τις συνταγές που χρειάζονται παγωτομηχανή.
Είμαι σίγουρη πως για όλα υπάρχει κάποιος λόγος.

Ακόμα περισσότερο όμως εκτιμώ μια εύκολη συνταγή, με ελάχιστα υλικά, γρήγορη εκτέλεση και πολλές εναλλακτικές.


Υλικά (για ένα μακρόστενο τάπερ περίπου 20x8 εκατοστά ή 10 μερίδες)
---------
1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
1 κρέμα γάλακτος (470 ml)

Εκτέλεση
--------------
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με ένα μίξερ. Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Σταματάμε όταν το μείγμα κάνει κυματάκια.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ για να φτιάξουμε τις παρακάτω 2 γεύσεις....



Εναλλακτική 1: Παγωτό βανίλια
-------------------------------------
Χρειαζόμαστε: 1 κλαράκι βανίλιας
Το ανοίγουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το περιεχόμενό του, τους κόκκους βανίλιας. Τους ενσωματώνουμε στο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ.


Εναλλακτική 2: Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας
---------------------------------------------------------
Χρειαζόμαστε:
1 1/2 κουταλιά της σούπας ρόφημα σοκολάτας ή κακάο
1 1/2 κουταλιά της σούπας μίνι σταγόνες σοκολάτας
Τα ενσωματώνουμε στο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ.


Κι έτσι έχουμε 2 μπολ, ένα με κάθε γεύση της όρεξης και της φαντασίας μας.
Έφτιαξα τις πιο κλασικές γεύσεις που υπάρχουν, όμως σκεφτείτε τι άλλο μπροείτε να προσθέσετε! Φρούτα, μπισκότο, ξηρούς καρπούς, σιρόπια, φυστικοβούτυρο...
Είναι τόσο χαμαιλέοντας αυτό το παγωτό...


Χωρίζουμε ένα τάπερ στη μέση με τη βοήθεια σελοφάν και αδειάζουμε με προσοχή τα δύο μείγματα. Βάζουμε στην κατάψυξη και σε περίπου 3 ώρες ορμάμε με ένα κουτάλι στην απίστευτη και πανεύκολη καλοκαιρινή δημιουργία μας!

Δείτε πώς συνόδεψε καταπληκτικά την τάρτα ροδάκινο!


Σας κερνάω ένα μπολάκι από το παγωτό μου, από την ζεστή και καλοκαιρινή πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!

Γιορς,
Τζενούλα

πσ. μην ξεχνάτε η διατροφολόγος ακολουθεί και μας συμβουλεύει...


Η διατροφολόγος μας λέει...
#--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
# Θρεπτική αξία ανά μερίδα
#
# 1: Βανίλια με κανονική κρέμα γάλακτος (σε παρένθεση αν αντικαταστήσουμε με light)
# Ενέργεια (θερμίδες) 131.35 (80.5)

# Πρωτεϊνη (γρ) 1.75 (1.925)
# Υδατάνθρακες (γρ) 8.99 (9.36)
# Λίπος (γρ) 10.15 (4.11)
#
# 2: Σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας
# Ενέργεια (θερμίδες) 283.8
# Πρωτεϊνη (γρ) 4.86
# Υδατάνθρακες (γρ) 34.46 
# Λίπος (γρ) 15.06
#
# Για μια πιο ελαφρία εκδοχή θα μπορούσαμε 
# να χρησιμοποιήσουμε light κρέμα γάλακτος 
# (half and half) ή να προσθέσουμε φρέσκα
# φρούτα!
#
# Enjoy!
#
#---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 comments:

  1. ΚΑ-ΤΩ-ΧΥ-ΡΩ-ΘΗ-ΚΕ!!!!!!!!!

    Μπράβο! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρυσαυγή σε σκεφτόμουν που ζήτησες τη συνταγή για το παγωτό και την έβαλα αμέσως στο queue!
      Ελπίζω να το φτιάξεις και να σου αρέσει! Πολλά φιλιά!

      Delete
  2. Καλημέρα!Λαχταριστό και άκρως δροσιστικό!Ό,τι πρέπει με τέτοια ζέστη!Πολύ ωραίο!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή σου μέρα cinemarion! Φιλάκια!

      Delete
  3. Τέλειο το παγωτάκι! ΄Κάπως έτσι το φτιάχνω κι εγώ, αλλά με ζαχαρούχο, γάλα εβαπορέ παγωμένο και μόρφατ φυτική κρέμα! Θα δοκιμάσω και το δικό σου! Φιλάκια πολλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το δοκιμάσεις Κατερινάκι και να μας πεις εντυπώσεις! Φιλιά!

      Delete
  4. Τζενούλα ποιος μπορει να αντισταθεί σε ενα παγωτάκι? Εγώ θα δοκιμάσω απο την βανίλια σου.. Τέλειες και οι φωτος!
    Σημερα εδώ ειναι καλύτερος ο καιρός νομίζω δηλαδή δεν έχει τοσο πολύ ζεστη όπως χθες, εκει?
    Τι γίνεται ρε συ στο Μετρο για πεεεες!!!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι να πω Έρη μου για το σίχαμα το ίδιο?
      Μια αηδία και μισή. Βρωμερό, αηδιαστικό, δεν θες να μπαίνεις μέσα. Τα βαγόνια κάπως καλά είναι (όταν δεν βρωμάνε από τους άστεγους), οι σταθμοί όμως δεν παλεύονται! Ειδικά το καλοκαίρι με την ζέστη, σου΄ρχεται να αυτοκτονήσεις εκεί μέσα!

      Μα καλά δεν έχεις κατέβει Νέα Υόρκη ακόμα? Κοντά είσαι, κάνε ένα γρήγορο!

      Κι εδώ είναι λίιιιιγο καλύτερος ο καιρός, πέσαμε στους 33...

      Καλή σου μέρα!

      Delete
  5. Μόλις φάγαμε κι εμείς το παγωτάκι μας Τζενούλα μου!αυτή την φορά έβαλα στην λευκή εκδοχή κορν φλεικς!!!!!!!!πολύ καλό έγινε!!!!!!την επομένη φορά θα τρίψω μέσα μπισκότα oreo,κάπου το είδα και μου άρεσε πολύ!!!φιλάκια γλυκιά μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τέλεια! Θα μαζέψω τις ιδέες σου και θα φτιάξω 4-5 γεύσεις για όταν έρθει η αδερφή μου! Να την εντυπωσιάσω! Φιλάκια!

      Delete
  6. Jenny, oφείλω να δείξω και εγώ τον σεβασμό μου, σαν γνήσια παγωτολάτρης που είμαι στο ωραίο και εύκολο παγωτό που μας σερβίρεις σήμερα. Βανίλια και σοκολάτα, οι κλασσικές και αγαπημένες γεύσεις! Να δροσιστούμε και λίγο, που έχουμε σκάσει τόσες μέρες με την συνεχή ζέστη που κάνει εδώ!!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειρήνη μου να είσαι καλά, σε ευχαριστώ! Μου αρέσει που είναι τόσο απλό, οικονομικό με λίγα υλικά και τόσες δυνατότητες για παραλλαγές! Φιλιά πολλά, καληνύχτα!

      Delete
  7. Και εγώ σαν τη Φοίβη το ξέρω το παγωτάκι αυτό, τόσο απλή μορφή δεν είχα σκεφτεί, θα δοκιμαστεί άμεσα! Υπέροχο! Καλημερούδια!

    ReplyDelete
  8. Tζένυ πιο ωραίο και πιο εύκολο δεν γίνεται.
    Κι ηθελα σοκολατένιο παγωτό χωρίς όμως αυγά. Αυτη τη συνταγή δεν την είχα σκεφτεί...
    Νασαι καλά.

    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω το πιο σημαντικό αυτής της συνταγής -εκτός της ευκολίας- είναι η έλλειψη αυγών!
      Φιλάκια Μάριον!

      Delete
  9. Τζένυ πιο νόστιμο και πιο εύκολο δεν γίνεται
    Κι ήθελα παγωτό σοκολατένιο χωρίς όμως αυγά.
    Δεν την είχα σκεφτεί αυτή τη συνταγή.
    Νασαι καλά

    Φιλιά

    ReplyDelete
  10. Ναι ναι, αυτό το παγωτάκι είναι respect!
    Φαίνεται πολύ εύκολο και νόστιμο! Και πολύ ωραία υφή!
    Φιλιά Τζενούλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η υφή είναι απίστευτη Ερμιόνη μου! Κλείνεις μάτια και αφήνεσαι!
      Φιλάκια!

      Delete
  11. Τζενάκι .. πάρε ένα μπωλάκι παγωτό και πέρνα απο το μπλογκ μου ... για φωτογραφία (οχι κλεμένη) ... χιιχιχιχι

    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ Κωνσταντίνα μου! Επιφυλάσσομαι!

      Delete
  12. Όταν λέμε....ανά μερίδα τι ακριβώς εννοούμε? Γιατί εγώ στο παγωτό είμαι ασύδοτη!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ σωστή η ερώτησή σου Λίλα μου!
      Η διατροφολόγος λέει πως όλο το μπολ που γεμίζει αυτή η συνταγή είναι 10 μερίδες, άρα πιστεύω πως μια μερίδα είναι 2-2 1/2 μπάλες ή scoops όπως το λένε εδώ στο αμέρικα.

      Φιλάκια!

      Delete
  13. Τζένη, αν κάνεις μια βόλτα απ' το blog μου, θα δεις που σού'χω αφιερώσει τη σημερινή ιστορία!Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάρθααααα!!!! Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Πάω γρήγορα!

      Delete
  14. Τζενάκι τέλειο!!! προσπαθώ εδώ κ χρόνια να βρω μια συνταγή παγωτού εύκολη κ να μην κρυσταλλίζει! θα τη φτιάξω οπωσδήποτε! φιλάκια κ καλά να περάσετε τώρα με το γιαννάκι!!! :))

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...