Ντίαρ Ντάιαρι,
δεν μου αρέσει καθόλου να μην ανεβάζω φωτογραφίες που δείχνουν τα στάδια του μαγειρέματος. Το καταλαβαίνω πως δεν είναι αρκετά επεξηγηματικό το ποστ, μιας κι εγώ το απολαμβάνω περισσότερο σε άλλα blogs να βλέπω μια συνταγή βήμα βήμα...
Όμως... όταν πρωτοέφτιαξα τα cinnamon rolls της φωτογραφίας δεν ήξερα αν θα μου πετύχουν και επικεντρώθηκα στη συνταγή και όχι στη φωτογράφιση. Όμως πέτυχαν!
Επίσης χτες μου τέλειωσε η μαύρη ζάχαρη, άρα θα τα ξαναφτιάξω μόλις αγοράσω ζάχαρη. Άρα φωτογραφίες βήμα-βήμα θα αργήσουν....
Οπότε γράφω σήμερα τα υλικά και τη συνταγή, και θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες της παρασκευής με την πρώτη ευκαιρία!
Υλικά (για 20 μεσαίου μεγέθους cinnamon rools)
2 φακελάκια μαγιά
λίγο χλιαρό νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπας γάλα χλιαρό
1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
λίγο αλάτι
όσο αλεύρι πάρει για να γίνει μια ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια (μου πήρε περίπου 5 κούπες αλεύρι)
Για τη γέμιση
λιωμένο βούτυρο για άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 κούπες ζάχαρη καστανή
Για το γλάσο
άχνη ζάχαρη
λίγο νερό
- Στο χλιαρό νερό προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε λίγο να ενεργοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό, και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι (με το αλάτι), ανακατεύουμε τα υλικά και προσπαθούμε να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος (σκεπασμένη) για περίπου μία ώρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 1,5 εκατοστό.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε την ανοιγμένη σε χοντρό φύλλο ζύμη με το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα της μαύρης ζάχαρης και της κανέλας.
- Από τη μια μεριά του φύλλου αρχίζουμε να το τυλίγουμε σαν ρολό.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 2-3 εκατοστών, εξαρτάται πόσο μεγάλα θέλουμε να κάνουμε τα rools.
- Μεταφέρουμε τα rolls σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο (αφήνoντας μικρή απόσταση μεταξύ τους). Τα αφήνουμε για 1 ώρα (ή λιγότερο) να φουσκώσουν και να ακουμπήσουν το ένα το άλλο (θέλουμε να ενωθούν με τα διπλανά τους).
- Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά. Προσέχουμε να μην μας αρπάξουν - με το που αρχίσουν να παίρνουν χρώμα εγώ τα βγάζω από το φούρνο.
- Ετοιμάζουμε ένα απλό γλάσο με ζάχαρη άχνη και νερό και περιχύνουμε τα rolls μόλις κρυώσουν!
Η κανέλλα μυρίζει και η ψημένη ζάχαρη καραμελώνει και γεμίζει την κουζίνα και το πρωινό με μια καραμελένια γλύκα!
Enjoy!
Γιορς,
Τζενούλα
Μια χαρά είναι το ποστ και χωρίς στάδια! Με ξελίγωσες και τι θα κάνω τώρα δεν ξέρω! Τα λατρεύουμε οικογενειακώς τα κανελορολάκια! Φιλιά Τζενάκο και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Εφούλα μου, και σε σένα καλή εβδομάδα!
DeleteΠάλι μας ξελίγωσες Τζενούλα!!!!!!!!!θέλω,θέλω,θέλω!!!!!!!!!!για στείλε πακετάκι!
ReplyDeleteΑπό κοντά! ;)
DeleteΤι να τα κάνουμε τα στάδια??
ReplyDeleteΕνώ τα cinnamon rolls μια χαρά θα ξέραμε τι να τα κάνουμε;-)
Φιλιά Τζενάκι, καλή βδομάδα!
Χαχα, κι εγώ μια χρά τα τακτοποίησα, μη συζητάς! Φιλάκια πολλά!
Deleteteleia!apla!mpravo sou!
ReplyDeleteΝα'σαι καλά Λίλα!
DeleteΑγαπημένα cinnamon rolls!!!!μια χαρά είναι η ανάρτηση σου και χώρις στάδια αν και βρίσκομαι σε δίαιτα (μιά απο αυτές που αρχίζουν και δεν τελειώνουν ποτέ :P)θα τα δοκιμάσω γιατί ποιός μπορέι να αντιστάθει σε αυτά τα τέλεια ρολλάκια?Ευχαριστώ για αυτή την τέλεια συνταγή!!Φιλια!!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Έφη μου! Πολλά φιλιά κι από εμένα!
DeleteΚι ύστερα λες πως δεν είσαι των γλυκών;;; Έλεος!
ReplyDeleteΧαχα, ε δεν είμαι τόσο "προχώ" σαν κι εσένα, τα κουτσοκαταφέρνω.... :)
DeleteΓαργαλιστικά Τζενούλα.
ReplyDeleteΚαι που να ξυπνά κανείς πρωί-πρωί με την μυρωδιά τους καθώς θα ψήνονται!
Θα βλέπει "χίλια όνειρα" :-)))))
Άστα Πηνελόπη μου, μη συζητάς! Σου σπάνε τη μύτη τα άτιμα!
DeleteΑκόμη και να είχες βάλει τις φωτογραφίες με τα στάδια, εγώ θα επικεντρωνόμουν στο τελικό αποτέλεσμα, που φαίνεται απίστευτο! Σε κάνει να θέλεις να μπεις αμέσως στην κουζίνα και να τα φτιάξεις! Αχ...
ReplyDeleteΝα'σαι καλά Αναστασία μου!
DeleteΜαγικά τα ρολά σου Τζένυ!!!!!
ReplyDeleteThank you Χρυσαυγούλα!
DeleteΚόλαση τα ρολά Τζένη μου, εγώ απολαμβάνω ιδιαίτερα τις φωτογραφίες της διαδικασίας αλλα σε καταλαβαίνω κ εγώ δεν προλαβαίνω πάντα.
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά πολλά, καταπληκτικές και οι φωτογραφίες!
Σε ευχαριστώ πολύ Εράκι!
DeleteΤρελαίνομαι για ρολάκια κανέλας!
ReplyDeleteΕίναι πολύ αρωματικά και ταιριάζουν φανταστικά με τον αγαπημένο μου ελληνικό καφέ!
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη που πέρασες!
DeleteΦαίνονται πραγματικά υπέροχα. Αγαπημένη γεύση και σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου
ReplyDeleteΝα τη δοκιμάσεις Νίκη και να μας πεις εντυπώσεις! Σε φιλώ!
DeleteΥπέροχα! Φτάσανε μέχρι εδώ οι μυρωδιές!!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Ευχαριστώ Νοτούλα!
Deleteστειλε μια δωδεκαδα κ απο εδω!!! ανακαλυψα προσφατα το blog σου και πραγματικα εχω ξετρελαθει. προσφατα εφτιαξα και το κοτοπουλακι στην γαστρα κ απλα............ θεικο
ReplyDeleteΝα'σαι καλά Αναστασία μου! Πολύ χαίρομαι όταν αναπαράγονται οι συνταγές!
DeleteΕίναι από τα πιο αγαπημένα μου!!! Τα δοκίμασα κι είναι εξαιρετικά! Κι εμφάνισή τους είναι...λαχταριστή!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!:)
Να'σαι καλά! Φιλάκια!
Deleteαγαπημένη λιχουδιά, φαίνονται τέλεια!!!
ReplyDeleteThank you manousina!
Deletecinnamon rolls look wonderful
ReplyDeleteThey were yummy too! Thanks for stopping by! :)
DeleteΠάνω που σκεφτόμουν μετά την πίτσα τι γλυκό να φάω!
ReplyDeleteΧαχα! Είδες, σου χω τη λύση! Φιλιά!
DeleteΚρατάω την συνταγή γιατί φαινονται λαχταριστά! Ελπίζω να την κάνω σύντομα! Φιλιά!
ReplyDeleteΝα τα δοκιμάσεις, θα σου φτιάξουν την ημέρα! Φιλάκια!
Delete'Ηταν φανταστικά... ενώ φοβόμουν να τα φτιάξω επειδή νόμιζα πως θα είναι δύσκολα... τελικά ήταν εύκολα και ΝΟΣΤΙΜΑ. Οι δικοί μου θέλουν και επανάληψη χιχι!! σ'ευχαριστώ!
ReplyDeleteΝα'σαι καλά Μελίνα μου! Κι εμάς μας ξετρέλαναν!
Delete