Tuesday, February 26, 2013

Pizza night!


Ντίαρ Ντάιαρι,

τις προάλλες μου'ρθε η όρεξη για πίτσα. 

Αλλά δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση αυτή την κλασική πίτσα που βρίσκεις εδώ από το Domino's, τον papa John's και τη Famiglia. Α πα πα!!! Aυτές οι "ετοιματζίδικες" εδώ στην Αμερική στην κυριολεξία στάζουν λάδι! Είπαμε junk food μια στο τόσο, αλλά αυτές είναι πολύ χάλια...

Όχι, ήθελα μια πίτσα σπιτική, με αφράτο ζυμάρι, με ωραία υλικά, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να ευχαριστηθούμε καλή πίτσα.

Ζύμωσα. Φούσκωσαν. "Στόλισα". Ψήθηκαν.

Και οι τρεις ήταν υπέροχες...


Δεν έχει νόημα να γράψω τη συνταγή για τη ζύμη, όταν υπάρχει αυτό το υπέροχο ποστ της φίλης μου της Μάγδας.

Έκανα μια πολύ παρόμοια συνταγή με βασικά υλικά μαγιά, γάλα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι και νεράκι.

Οι οδηγίες της Μάγδας είναι πολύ κατατοπιστικές, τις συνιστώ για μελέτη. Έχω μόνο να τονίσω ότι πρέπει να προσέξουμε να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά, γιατί δεν θα την αφήσει να φουσκώσει. 

Ζύμωσα τα υλικά σε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, την έβαλα σε ένα μπολ, τη σκέπασα με μια πετσέτα και την άφησα να φουσκώσει (σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο) για περίπου 1 ώρα σε ζεστό και ήσυχο μέρος.

Με ό,τι υλικά είχα στην κουζίνα μου έφτιαξα τρεις πίτσες με διαφορετικό χαρακτήρα.

Μια μεσογειακή.
Μια πιο αμερικάνικη.
Μια πιο vegetarian.

Όλες είχαν σαν βάση μια κόκκινη σάλτσα. Τα υλικά όμως ήταν που έκαναν τη διαφορά.

Η μεσογειακή

Λιαστή ντομάτα, φέτα, κρεμμύδι και φρέσκος βασιλικός
(Sun-dried tomatoes, feta cheese, onions and fresh basil)



Η αμερικάνικη

Bacon γαλοπούλας, τυρί pecorino και BBQ sauce
(Turkey bacon, pecorino romano and BBQ sauce)



Η vegetarian

Κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο, ντομάτα, blue cheese, κρέμα γάλακτος
(Red pepper, broccoli, tomato, blue cheese, heavy cream)

Σημείωση
1. Το μπρόκολο δεν ήταν βρασμένο (ποτέ δεν το βράζω για να μην χάνει τις θρεπτικές ουσίες του)
2. Την κρέμα γάλακτος την περιέχυσα στο τέλος πάνω από τα υλικά. Χρησιμοποίησα περίπου 1,5 κούπα.


Η καλύτερη απ'όλες ήταν η τελευταία. Μου βγήκε πιο αφράτη η ζύμη γιατί χρησιμοποίησα μικρότερο σκεύος ψησίματος, και τα υλικά έδεναν πολύ μεταξύ τους και έδιναν ένα πρωτότυπο ξάφνιασμα! Η κρέμα γάλακτος, την οποία δεν έχω χρησιμοποιήσει πολύ σε πίτσες, πρόσθετε μια άλλη νότα στα υλικά, τα έκανε πιο μαλακά και την κάθε δαγκωνιά πιο ζουμερή...

Να και το μενού γραμμένο στον μίνι μαυροπίνακα που έφτιαξα μόνη μου! Το πρώτο μου σοβαρό DIY για το οποίο είμαι περήφανη!

Τα ξαναλέμε!

Γιορς
Τζενούλα



30 comments:

  1. Εξαιρετικές οι ιδέες σου και οι εκτελέσεις τους! Μου αρέσουν πολύ οι πίτσες και μπαίνω σε πειρασμό! Δεν ξέρω ποια να πρωτοδοκιμάσω!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προτείνω την τελευταία! Φιλάκια!

      Delete
  2. Μου άρεσε πολύ η veg πίτσα που έφτιαξες.
    Θα μπορούσες όμως να μου λύσεις κάποιες απορίες;
    Υποθέτω ότι το μπρόκολο είναι ήδη βρασμένο. Πώς χρησιμοποιείς την κρέμα γάλακτος;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου HelenD! Σωστές οι απορίες σου, και θα διορθώσω το κείμενο!
      Το μπρόκολο δεν ήταν βρασμένο (ποτέ δεν το βράζω για να μην χάνει τις θρεπτικές ουσίες του), και την κρέμα γάλακτος την περιέχυσα στο τέλος πάνω από τα υλικά. Χρησιμοποίησα περίπου 1,5 κούπα.
      Σε ευχαριστώ!

      Delete
  3. Την τελευταία θα την δοκιμαζα στα σίγουρα.
    Αλλά και τις άλλες δύο, καθόλου δεν θα τις περιφρονούσα, και οι 3 δείχνουν εξαιρετικές!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Έλενα, φιλιά πολλά!

      Delete
  4. Αχ Τζενούλα εμένα αυτη η όρεξη για πίτσα δεν μου φεύγει ποτέ!
    Φανταστικές και οι τρείς αλλά και το καδράκι είναι τέλειο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  5. Δεν μένεις και κοντά βρε κορίτσι να στείλεις καμία και κατά δω μεριά!
    Μ' αρέσουν και οι 3 ομολογώ! Και λάτρεψα τον μαυροπίνακα! Τώρα θέλω κι εγώ έναν για την κουζίνα μου!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ασφαλώς και θες κι εσύ πίνακα! Κι εγώ τον ζήλεψα όταν το πρωτοείδα! Φιλάκια!

      Delete
  6. Και οι τρείς είναι υπέροχες. Υπέροχες και η μία καλύτερη από την άλλη.
    Αλλά και ο μαυροπίνακας δεν πάει πίσω... Θα μας δώσεις οδηγίες να φτιάξουμε κι εμείς κανέναν???

    Φιλάκια Τζενάκι!!

    ...Αργείς αλλά οι αναρτήσεις σου δεν παίζονται!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα, αργώ γιατί έχω full-time job, πιο full κι από full. Χαίρομαι που διατηρείτε το ενδιαφέρον σας όμως! Σε φιλώ Χρυσαυγή μου! Θα δώσω οδηγίες εννοείται!

      Delete
  7. Και εμενα μου ρθε... στειλε δυο κατα τις 9 το βραδυ χαχα !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα, στις 3 πίτσες, δώρο ο μαυροπίνακας!

      Delete
  8. Εγώ θα μπορούσα να έχω ένα κομμάτι από την καθεμία! Φαίνονται νοστιμότατες! Μπράβο!
    Μου άρεσε ο μαυροπίνακας και θαύμασα τον όμορφο γραφικό χαρακτήρα σου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Αναστασία, σε ευχαριστώ!

      Delete
  9. Eγώ θα προτιμήσω την αμερικάνικη γιατί λάτρεψα το μπέικον γαλοπούλας!!!!!!!!!αλλά έχω την περιέργεια να δοκιμάσω και αυτήν με την κρέμα γάλακτος.......ο μαυροπίνακας τέλειος!!!!!Καλημέρα κοριτσάκι μου!!!!γειά στα χρυσά χεράκια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια πολλά!

      Delete
  10. Βρε συ Τζενούλα, τόσο καιρό δεν την είχα κάνει τούτη την σκέψη...

    Δύο-τρια διαφορετικά σκεύη ταυτόχρονα, για να πετύχεις διαφορετικό γευστικό απότέλεσμα σύμφωνα και με τα γούστα του καθενός!

    Απλώς κάποια στιγμή μέσα στο πολύ μεγάλο ταψί μου, χώριζα την πίτσα σε τόμείς υλικών... και έτσι σερβίριζα τον καθένα ξεχωριστά.

    Thanks for the idea :-)))
    Καλημέρες πολλές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Πηνελόπη μου! Σε χαιρετώ!

      Delete
  11. Ζηλεύω πολύ τον μαυροπίνακα! Που να τον βάλω στην μικρή μου κουζίνα?
    Λάτρεψα τις πίτσες σου! Θα την δοκιμάσω και την τελευταία. Να δω θα την φάει η κόρη μου?
    Α έχεις βραβείο στο mafia.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εμένα μικρή είναι η κορνιζούλα μου μη νομίζεις! Σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο Νοτούλα μου!

      Delete
  12. Διάβαζα και ξεροκατάπινα αλλά κόλλησα στην τελευταία σου! Τυχαίο? Δεν νομίζω! ;-)
    Πες καλέ πως έκανες τον πίνακα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα, θα πω Εφούλα μου! Θα σας δώσω και τα υλικά σε νέο ποστ! Φιλάκια!

      Delete
  13. Μόλις γύρισα απ' τη δουλειά και τί βλέπουν τα ματάκια μου;; Τί φοβερές πίτσες είναι αυτές;; Είναι φορές που θα ήθελα τόσο πολύ να μπορώ να "κλέψω" μέσα από την οθόνη λιχουδιές κι αυτή τη φορά θέλω να ορμήξω! Υπέροχες φίλη μου και θα σου ζητήσω κι εγώ να μας πεις πώς έφτιαξες τον μαυροπίνακα διότι πίτσες μπορεί να φτιάχνω αλλά σε οτιδήποτε χειροτεχνικό είμαι σκράπας. Θέλω οδηγίες!
    Σε φιλώ πολύ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Μάγδα μου! Θα σας πω για τον μαυροπίνακα, θέλω να φτιάξω άλλον ένα και θα πάρω φωτογραφίες εν ώρα κατασκευής! Φιλιά!

      Delete
  14. Θέλω τη vegetarian για αρχή, και οδηγίες για το μαυροπίνακα, κατ' οίκον!

    ReplyDelete
  15. Προσφάτως ανακάλυψα το blog σου, μιας και είμαι καινούργια στον κόσμο των blogs, αλλά το απολαμβάνω! Με έχει πιάσει μια τάση να δημιουργώ στην κουζίνα... Ψωμάκια, φαγητά και γλυκάκια, και σε διαβάζω και έχω ενθουσιαστεί! Οι πίτσες θα είναι η επόμενη προσπάθεια μου! Thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να'σαι καλά Stelina! Welcome aboard! :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...