Ντιαρ ντάιαρι,
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και νομίζω πως ήρθε η ώρα να φτιάξω κάτι εορταστικό και με χρώμα.
Πράσινο από φυστίκι, κόκκινο από cranberries.
Ιταλικά διπλοφουρνιστά biscotti που σερβίρονται συνήθως δίπλα σε ένα φλυτζάνι καφέ!
Μόλις τα έφτιαξα σήμερα, και η κουζίνα μου μυρίζει λεμόνι και φρεσκο-φουρνιστά μπισκότα..
Υλικά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 tsp baking powder
3 αυγά
1 κούπα φυστίκια
1 κούπα ξηρά cranberries
ξύσμα από 1 λεμόνι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά...
...και ύστερα τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Με ένα μαχαίρι χοντροκόβουμε τα φυστίκια και τα cranberries και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Αφού ενσωματωθούν τα φυστίκια και τα cranberries στη ζύμη, την χωρίζουμε στα 2.
Με κάθε ένα τμήμα της ζύμης πλάθουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια ένα κορμό.
μεταφέρουμε τους 2 κορμούς σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς C.
Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια κόβουμε τα biscotti υπο γωνία (όπως στη φωτογραφία).
Τα τοποθετούμε πάλι σε ένα ταψί, και τα ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Ήταν η πρώτη φορά που τα έφτιαξα και ομολογώ πως δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολα!
Σίγουρα θα πειραματιστώ με διάφορα υλικά και θα αγοράσω 2 μεγάλα γυάλινα βάζα για να τα φυλάω!
Καλές γιορτές να έχουμε!
Γιορς,
Τζενούλα
Πολύ ωραία τα ιταλικά σου biscotti, Τζένη! Είναι πανεύκολα και τρώγονται το ίδιο εύκολα! Έχω φτιάξει παρόμοια στο παρελθόν και μας άρεσαν σαν συνοδευτικά για τον καφέ μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν σταματάς μόνο σε ένα!! Σου εύχομαι όμορφες και νόστιμες Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και Καλές Γιορτές!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Kαλώς το κορίτσι :)
ReplyDeleteΣε χάσαμε από εδώ τουλάχιστον.
Ηρθες με ωραία συνταγή. Τα λατρεύω τα biscotti και ιδίως με κραμπενρις και φυστίκια.
Πολύ ωραία έγιναν.
Φιλιά πολλά