Wednesday, October 23, 2013

Toulouse Petit, New Orleans cuisine in Seattle (part 3)


Ντίαρ Ντάιαρι,

αυτή τη χρονιά ήμουν πολύ τυχερή που ταξίδεψα αρκετά και είδα ένα σωρό πράγματα. Ένα από τα ομορφότερα μέρη που επισκέφτηκα ήταν μια πόλη του Αμερικάνικου Νότου, η Νέα Ορλεάνη. Η αρχιτεκτονική, ο κόσμος, η μουσική, τα βραδινά πάρτυ στο δρόμο, η κουζίνα... το να σας περιγράψω τη Νέα Ορλεάνη είναι μια άλλη ιστορία, και υποτίθεται πως αυτόν τον καιρό σας δείχνω το Seattle.

Και να που συνδέονται...

Έχω βρεθεί που λέτε τον Ιούνιο που πέρασε στο Seattle και όπως συνηθίζω κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα νέο μέρος, ξεκινώ να ψάχνω τα καλύτερα μέρη για brunch, τις παραλίες, το καλύτερο παγωτό και λοιπά.

Και πέφτω πάνω στη "μικρή Τουλούζη", Toulouse Petit, ένα εστιατόριο με νεα-ορλεάνικη κουζίνα! Πας ή δεν πάς? Πας!



Όμορφο εστιατόριο, πολύβουο για Σάββατο μεσημέρι, με πολύ κόσμο στην ουρά για τραπέζι. Δε μας ένοιαξε και παραγγείλαμε από το μπαρ.

Μα δεν είναι πιο ωραίο να κάθεσαι στο μπαρ? Πολύ το προτιμώ!

Πήραμε τη δόση μας από Creole πινελιές και γεύσεις στα πιάτα μας....





... αλλά στο τέλος, πώς γίνεται να αντισταθείς σε ένα παραδοσιακό νοτιοαμερικάνικο Bananas Foster...



Υπερέβαλα. Δεν μου φτάναν όλα, πήρα και μια χαρτοσακούλα γεμάτη beignets, τα παραδοσιακά νεα-ορλεάνικα donuts για το δρόμο...



Θα θυμάστε που σας έλεγα πως αγάπησα πολύ το Seattle. Γιατί?

Για την κουλτούρα της πόλης, τους τόσο διαφορετικούς από την ΝΥ ανθρώπους, το καταπράσινο τοπίο, το φουτουριστικό space needle (φωτογραφία από κάτω), τα εστιατόρια...



... και τα φτωχόσπιτα! Απολαύστε τα! (εγώ όταν τα χάζευα μου έτρεχαν τα σάλια!)













Γιορς,
Τζενούλα

7 comments:

  1. Πολύ ωραίες φωτογραφίες και το φαγητό φαίνεται λαχταριστό!:)

    ReplyDelete
  2. Πράγματι είναι πανέμορφο..

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Τζένη και συγχαρητήρια για το blog σου!

    Βλέπουμε οτι έχεις πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 7200 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείς κι εσύ να προσθέσεις το δικό σου. Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα. Και το καλύτερο είναι οτι εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!
    Εσύ θα ήθελες να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
    Μπορείς επίσης να μας βρεις στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σου. Είμαστε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

    Με εκτίμηση,

    ReplyDelete
  4. Τα δύο από τα πιο αγαπημένα μου θέματα! Σπίτια και φαγητό !Πες μου ό,τι θα αναρτήσεις και συνταγές απ΄όσα δοκίμασες;Σε φιλώ από Αθήνα και μάλλον του χρόνου τέτοιο καιρό θα τα λέμε από πιο κοντά γιατί θα βρίσκομαι στη Βιρτζίνια, αν θέλει ο θεός και πάνε όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.Και πάλι μπράβο για το blog.

    ReplyDelete
  5. Πράγματι είσαι τυχερή που ταξίδεψες. Βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα, συναντάς άλλες κουλτούρες, πόσο όμορφα φαίνονται τα σπίτια. Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές.

    ReplyDelete
  6. Τζενούλα θες να παίξεις στους unpaixtable bloggers; Α ναι, να ξέρεις πως σου πέταξα τη σκυτάλη. Σε φιλώ!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...