Saturday, April 13, 2013

Banana Foster French Toast




Ντίαρ Ντάιαρι,

είναι ένα από εκείνα τα Σάββατα που λιγουρεύομαι ένα λαχταριστό πρωινό.
Σαν επιβράβευση που ήρθε το σαββατοκύριακο και μπορώ να το απολαύσω!

Μόλις έχω σηκωθεί και ψάχνω τα ντουλάπια για έμπνευση...

Βλέπω ένα μπουκάλι ρούμι (γιο-χο-χο), και τις μπανάνες στη φρουτιέρα.

Και θυμάμαι το νοτιοαμερικάνικο επιδόρπιο banana foster που πρωτοδοκίμασα στο Pittsburgh κάπου δυό χρόνια πίσω...

Αυτό θα κάνω. 'Ενα banana-foster εμπνευσμένο πρωινό....


Υλικά (2 μερίδες)

  • 4 φέτες του τοστ
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/3 κούπα ρούμι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε λοξές φέτες
  • άσπρη ζάχαρη για να καλύψουμε τις μπανάνες
  • κρέμα γάλακτος (όση θέλουμε για να φτιάξουμε λίγη σαντιγύ για συνοδεία)
  • άρωμα βανίλιας
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Θα χρειαστούμε ένα μικρό φλόγιστρο (σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για την Crème brûlée)


  1. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ρούμι.
  2. Μουλιάζουμε μία μία τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα, για περίπου 10 δευτερόλεπτα την κάθε μεριά.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάζουμε 2 φέτες τη φορά στο τηγάνι για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε σαντιγύ και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Καλύπτουμε τις φέτες μπανάνας με τη ζάχαρη και τις "καίμε" με το φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσουν.
  7. Σερβίρουμε τις μπανάνες πάνω από το french-toast με ρούμι, συνοδεύουμε με την αρωματισμένη σαντιγύ, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!


Καλή μέρα και καλό σαββατοκύριακο!

Γιορς,
Τζενούλα!



11 comments:

  1. Αυτό κι αν είναι πρωινό σούπερ Τζενούλα!!!
    Είμαι σίγουρη το απόλαυσες!!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To απολαύσαμε για τα καλά Έλενα! Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

      Delete
  2. OH my GOD!!!
    What is that, dear?

    Αχ, βρε Τζενούλα με "πέθανες" τέτοια ώρα...
    Και τέτοια ώρα, τέτοια λόγια ... που λένε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εύκολο Πηνελόπη μου, go for it! Φιλιά!

      Delete
  3. Τα 'τσουξες πρωί πρωί Τζενούλα;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το'θελα το ρουμάκι μου Μαρθούλα :)

      Delete
  4. Αυτό κι αν ειναι απολαυστικο πρωινο! Τρελαινομαι για μπανανες στο πρωινο!!! θα το δοκιμασω σιγουρα!!! Τι ψωμι χρησιμοποιησες; Εγω τελευταια εχω κολλησει με το Τοστιμο brioche!! Ειναι απαιχτο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρησιμοποίησα φέτες ολικής αλέσεως, αλλά πιστεύω πως με brioche θα'ναι ακόμα νοστιμότερο!

      Delete
  5. Θέλω κι εγώ τέτοιο εμπνευσμένο πρωινό!!! Στο κρεβάτι αν γίνεται...
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Υπέροχες φαίνονται οι καραμελωμένες μπανάνες. Καταπληκτικό πρωινό
    με μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ρούμι.
    Μάλλον θα γίνει το αγαπημένο μου.

    ReplyDelete
  7. αυτό είναι πρωινό.... υπερπαραγωή

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...