Sunday, September 18, 2011

Σπιτικό δείπνο 5 πιάτων / Homemade 5 course menu


Ντίαρ Ντάιαρι,

ώρες ώρες νιώθω να πνίγομαι από δημιουργία. Μην κοροϊδεύετε, αλήθεια το παθαίνω.

Όταν είμασταν μικρές κι εγώ και η αδερφή μου, την ξεσήκωνα όταν με έπιανε αυτό το κάτι και στήναμε όοοοοολα τα playmobil (κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, σαλόνια, μπάνιο, τα πάντα) -σε συνδυασμό με 2 κουτιά τουβλάκια jenga- και φτιάχναμε 2 σπίτια.
Κανονικά τα έπιπλα των playmobils που είχαμε έφταναν για να στήσεις ένα σπίτι.
Εγώ όμως είχα τη φαεινή ιδέα να μοιράσουμε τα έπιπλα στα 2, και ό,τι έλειπε από το κάθε σπίτι να το συμπληρώνουμε με κατασκευές από jenga.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.
Και το ξεσήκωνα το καημένο το αδερφάκι μου, και τα στήναμε. Και μετά ερχόταν η ώρα να παίξουμε, τι πιο φυσιολογικό? Ε εκεί μου είχε περάσει η κρίση της δημιουργίας, βαριόμουν και έφευγα. Τι έχει περάσει το κακόμοιρο. Συγγνώμη ζουζού μου.

Τις προάλλες πάλι, μου 'ρθε να φυτέψω. Δεν ξέρω τι, οτιδήποτε. Και να πεις πως ήμουνα ποτέ φυσιοδίφης, ούτε καν. Ούτε μπαλκόνι έχουμε. Λύσαξα. Ήθελα χώμα και κάτι πράσινο. Πήγα στο Bed bath and beyond και δε βρήκα τίποτα. Μόνο ένα μίνι φυτώριο, μια σταλίτσα, με έτοιμο χώμα σε μικρές θήκες και σποράκια για...παιδιά. Το πήρα. Και τώρα καλλιεργώ πιπεριές :)

Τις πιο προάλλες μου'ρθε να μαγειρέψω πολύ. Δηλαδή πολλά πιάτα. Σαν να'σαι σε εστιατόριο ρε παιδί μου. Πήρα το πράσινο φως από Bill και πήγα σούπερ μετά τη δουλειά. Του είπα να έρθει στις 10 και η ώρα ήταν 7.30. Ήθελα και το challenge του χρόνου. Σε δουλειά να βρίσκομαι ξανά δηλαδή :)

Γύρισα σπίτι και ετοίμασα τα παρακάτω.
Θα σας πω σήμερα τις συνταγές σε καναδύο που'ναι μικρά και εύκολα. Για τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν ξεχωριστά posts.

For the record, να πω μόνο ότι ο Βασίλης είπε πως ήταν το καλύτερό του dinner ever!
Πολύ το χάρηκε! Γι'αυτό και θα το ξανακάνω με την πρώτη ευκαιρία!

0. Dip με γιαούρτι, cream cheese, καβουρδισμένο bacon και Jack Daniels sauce


Πανεύκολο ορεκτικό dip.
Κόβουμε το bacon σε μικρούτσικα κομματάκια, και το καβουρδίζουμε πολύ σε ένα τηγάνι. Το ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι, το cream cheese (Philadelphia) και μια spicy sauce Jack Daniels, που τη βρήκα στο σούπερ μάρκετ. Και είναι ίδια με την Jack Daniels sauce των Friday's!
Τη σως τη βλέπετε στο πίσω μπολάκι. Στο μπροστά είναι ένα πατέ πάπιας που πήρα από το σούπερ. Θέλω να προσέξετε τα μίνι μπαγκετάκια! Ήταν μια σταλιά! Φανταστικά!

1. Τηγανιτές φωλιές wonton, με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί


Αξίζουν ξεχωριστό ποστ, για την τεχνική του τηγανίσματος! Θα σας τα πω αναλυτικά later!

2. French Onion soup (γαλλική κρεμμυδόσουπα)


Ε τι να πω για την κρεμμυδόσουπα?
Δεν με τρελαίνουν τα κρεμμύδια, ούτε οι σούπες.
Και τη french onion soup την τσακίζω όπου τη βρω! Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή της, αλλά θα σας τα πω σε νέο ποστ αργότερα!
Γαλλική κουζίνα καλέ! Με το που τη βρήκα, την ερωτεύτηκα!

3. Κοτόπουλο με κάρυ και κάσιους


Πανεύκολο: παίρνουμε μπουκίτσες κοτόπουλο και τα μαρινάρουμε για λίγη ώρα σε λίγο λάδι, αλάτι και κάρυ. Στη συνέχεια τα βαζουμε στο τηγάνι. Όταν έχουν πάρει χρώμα (αλλά να μην είναι καβουρνιασμένα), ρίχνουμε ακόμα περισσότερο κάρυ, τα κάσιους, και κρέμα γάλακτος.
Τα κάσιους θα μαλακώσουν, το κοτόπουλο θα γίνει spicy και η κρέμα γάλακτος θα τα δέσει όλα μαζί! Ό-νει-ρο! Ίσως από τα αγαπημένα μου.  Θυμίζει ινδικές γεύσεις.
Όμως αν προσθέταμε πιο πολλά μπαχάρια, πατάτες και αβοκάντο θα γινόταν το γνωστό ταϋλανδέζικο πιάτο Masaman, για το οποίο σκοτώνω άνθρωπο!

4. T-bone steak με δενδρολίβανο και σκόρδο, και τηγανητά yams


Την ιδέα για το T-bone με δενδρολίβανο, την πήρα από τη φανταστική Steamy Kitchen.
Ωραίο άρωμα, ωραία γεύση και κυρίως, πανεύκολη να τη φτιάξεις!

5. Τάρτα σοκολάτας με σαντιγύ και φράουλες


Δεν εχω πολλά λόγια. Είναι το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό (που να μπορώ να φτιάξω).
Αξίζει νέο ποστ, μόνο του.

Επειδή πολύ μου άρεσε η όλη διαδικασία και το challenge του να πρέπει μόνος σου να κουμαντάρεις τόσα πιάτα, να είσαι πάνω από τόσα τηγάνια και κατσαρόλες, θα το ξανακάνω. Την επόμενη φορά με θαλασσινά και ψάρια.

Φιλιά πολλά από τη φθινοπωρινή, φανταστική, fabulous New York!

Γιορς

16 comments:

  1. Ειλικρινά έχω μείνει speachless..!!Aρχικά τα συγχαρητήρια μου...για το κατόρθωμα σου!Θα ήθελα πολύ να δημιουργήσω κι εγώ μια κουζίνα εστιατορίου στο μικρό μου κουζινάκι..εστω και για λίγο!!Περιμένω τις επόμενες αναρτήσεις σου!

    ReplyDelete
  2. Του δωσες και κατάλαβε δηλαδή χα χα χααα!!
    Τι να πω?? Τα πιάτα σου είναι το ένα πιο νόστιμο από το άλλο!
    Περιμένω την κρεμμυδόσουπα;-)
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  3. Αν έλεγε κάτι λιγότερο θα ήταν αχάριστος!!!
    Μπράβο, όλα φαίνονται υπέροχα

    ReplyDelete
  4. @Χοντρό μπιζέλι, Thank you dear! Κάτσε να μπούμε λίγο σε χειμωνιάτικους ρυθμούς και θα το ξανακάνω με χαρά!
    @ΕΛΕΝΑ, ναι μάλλον το παράκανα! Φιλάκια πολλά!
    @manousina, lol! Όχι, ίσα ίσα που το εκτιμάει πολύ :) Να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  5. Wow! Πολύ Top Chef το σκηνικό με τον περιορισμό του χρόνου! Και το menu εμπνευσμένο..!

    Mια απορία έχω, πόσες κατσαρόλες είχες να πλύνεις μετά?? Μόνο για αυτό (α, και για τη fabulous φθινοπωρινή New York), απεριόριστο respect!

    Αναμένουμε τη συνταγή της κρεμμυδόσουπας!

    ReplyDelete
  6. Τζένη, σε νιώθω απόλυτα. Κι εγώ πολλές φορές έχω ακριβώς την ίδια ανάγκη δημιουργίας! Την διοχέτευσες απίστευτα γευστικά! Όλα τα πιάτα σου είναι ένα κι ένα. Τυχερός ο Βασίλης σου!

    ReplyDelete
  7. @Sophia, Δε λες ευτυχώς που υπάρχει το πλυντήριο πιάτων!
    @magda, Να'σαι καλά Μάγδα μου, φιλάκια!

    ReplyDelete
  8. είναι πολύ τυχερός ο καλός σου!

    ReplyDelete
  9. Έφτιαξες όλα αυτά?Άξια φαίνονται όλα υπέροχα βέβαια το κοτόπουλο και η τάρτα με ξετρέλαναν!!!!

    ReplyDelete
  10. Ζηλευω την ενέργεια σου, την επιμονή και την υπομονή σου, τα φανταστικά πιάτα που φαγες και το ότι μένεις στην υπ΄ροχη, φθινοπωρινή Νέα Υόρκη!!!!
    Φιλιά από το φθινοπωρινό και λιγότερο γκλάμορους Μόναχο!

    ReplyDelete
  11. Tzenoulaaa! Pote tha anebaseis tin kremmydosoupa??? Filia apo tin eksotiki kai entelos popular all over the world Athens... (:()

    ReplyDelete
  12. Thank you Popi, nadia kai Royal!

    @donkey: Sir, yes sir! (check it out!) Filakia!

    ReplyDelete
  13. Κι εγώ περιμένω τη συνταγή της τάρτας σοκολάτας, συμπτωματικά αυτή ακριβώς την τάρτα έφαγα φέτος το καλοκαίρι σε ένα φανταστικό εστιατόριο στη Λάκκα, στους Παξούς (Akis bar) και είχε ακριβώς την ίδια εικόνα και διακόσμηση.

    ReplyDelete
  14. Τα πιάτα σου πάντως φαίνονται σαν να βγήκαν από τα χέρια ενός πραγματικού σεφ, πράγμα δύσκολο για κάποιον που δεν έχει εκπαιδευτεί σχετικά, είναι θέμα ταλέντου

    ReplyDelete
  15. Να'σαι καλά Melissani σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  16. Αυτά όλ ατα έκανες σε μια μέρα? Εχω πάθει πλάκα ρε Τζένη ειναι όλα τέλεια!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...