Sunday, August 29, 2010

Γρήγορο, πανεύκολο και πεντανόστιμο ψωμάκι / Fast, super-easy and delicious bread


Ντιαρ Ντάιαρι,

δεύτερη μέρα στην κουζίνα της μαμάς και φτιάξαμε ένα τέλειο ψωμί πολύ γρήγορα και χωρίς  καθόλου κόπο! Νομίζω πως μπορούμε να το βρούμε αν ψάξουμε στο internet σαν μπυρόψωμο ή ψωμί μπύρας.
Τα υλικά που χρειάζονται είναι μια φαρίνα που φουσκώνει (να'ναι καλά οι "μαρκέτες" στην Αστόρια!), λίγο αλάτι, μια κουταλιά μέλι και ένα κουτάκι μπύρα! Ναι, μόνο αυτά! Α και λίγο σουσάμι και νερό.
Ξεκινάμε με το να στρώσουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ώστε το ψωμί να βγει εύκολα. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κάνοντας στη μέση μια τρύπα. Στην τρύπα ρίχνουμε λίγο αλάτι (όσο πιάσουν 3 δάχτυλα) και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Στο τέλος ρίχνουμε ολόκληρη τη μπύρα.


Με ένα κουτάλι ή ακόμα καλύτερα με το χέρι ανακατεύουμε τα υλικά. Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί! Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι με τη λαδόκολλα και επειδή δε θα'ναι εύκολο να απλώσει, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι το οποίο πρώτα βρέχουμε με νερό.


Προαιρετικά, μπορούμε από πάνω να ρίξουμε λίγο λάδι ή χτυπημένο αβγό. Τέλος, πασπαλίζουμε το ψωμί με σουσάμι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Θα είναι έτοιμο σε περίπου 45 λεπτά. Όταν το βγάλουμε, το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας για να κρυώσει. Το κόβουμε σύντομα για να αποβάλει όποια πικρίλα μπορεί να του έχει δώσει η μπύρα. Το τρώμε γρήγορα γιατί από το καρβελάκι δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Γιορς

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...