Tuesday, August 3, 2010

Πέννες με κοτόπουλο ala Carmines



Ντιαρ Ντάιαρι, 

Το Σάββατο που είχα όρεξη (και χρόνο) έφτιαξα πέννες με κοτόπουλο, αλλά όχι απλά πέννες με κοτόπουλο...Αλλά ένα πιάτο που μου θυμίζει πολύ εκείνες τις τεράστιες μερίδες που σερβίρουν στο ιταλικό Carmines με πολλά μακαρόνια και από πάνω κρέας ή κοτόπουλο. Εμπνεύστηκα λοιπόν από εκείνη τη μοναδική φορά που είχα πάει και κόντεψα να πεθάνω από το τόσο φαγητό (κυρίως από τη θέα των γεμάτων τεράστιων δίσκων που δεν χωρούσαν στο τραπέζι).
Η συγκεκριμένη συνταγή απλούστατη. Μην περιμένετε ακριβείς ποσότητες, είμαι της νοοτροπίας "με το μάτι". Έβαλα λοιπόν ένα κουτί πέννες Barilla να βράζει. Στο μεταξύ έκοψα σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) 4 στήθη κοτόπουλο και τα άφησα σε λίγο λαδάκι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, και μέχρι να βράσει το νερό για τα μακαρόνια, έβαλα σε 1 μπολάκι λίγο γάλα και σε ένα άλλο τριμμένη φρυγανιά. Δυστυχώς είχα ξεμείνει από αυγά και έτσι σκέφτηκα το γάλα, ώστε να βουτήξω μέσα το κοτόπουλο πριν από τη φρυγανιά. Ζέστανα λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγάνισα το κοτόπουλο (όχι πολύ, 3-4 λεπτα) αφού πρώτα το είχα περάσει από το γάλα και τη φρυγανιά με αυτή τη σειρά. Στο τέλος ετοίμασα την κόκκινη σάλτσα: 2 κουταλιές της σούπας πελτέ, ένα κεσεδάκι ντοματοχυμό, σκόρδο, (κρεμμύδι δεν είχα αλλά αν είχα θα έβαζα), αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.
Όταν ήταν έτοιμα όλα, ανακάτεψα τα μακαρόνια με τη σάλτα και τα σέρβιρα στο πιάτο. Από πάνω τοποθέτησα το κοτόπουλο (έτσι το είχαν σερβίρει και στο εστιατόριο), έριξα λίγη παρμεζάνα τριμμένη και μαϊντανό και...voilà!

Γιορς

1 comment:

  1. Ευκολο και γρηγορο!Ωραιοτατη συνταγη!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...