Monday, July 1, 2013

Paris - Chez Gladines (Paris, FR)







Ντίαρ Ντάιαρι,

σε αυτήν την προτελευταία ανάρτηση για το Παρίσι, σας παρουσιάζω το εστιατόριο Chez Gladines.
Ένα μικρό διαμαντάκι στο 13ο διαμέρισμα (30, rue des Cinq Diamants, Paris, 75013) 
Επειδή δεν δέχεται κρατήσεις, συνήθως απ'έξω μαζεύεται ουρά. Όμως αξίζει να περιμένεις για τραπέζι....
Βάσκικη κουζίνα, γαλλικά κρασιά, κόκκινα καρό τραπεζομάντηλα και πεντανόστιμο φαγητό.
Είναι οικονομικό και οι μερίδες χορταστικές.

Γίνεται χαμός από τον κόσμο και το προσωπικό τρέχει σαν τρελό!

Μπάινοντας μέσα, αφήνεις όνομα στον μπαρμαν ο οποίος τρέχει σαν τρελός να φέρνει μπύρες και να γεμίζει τα ποτήρια κρασί.

Η μυρωδιά σε περικυκλώνει αμέσως... είναι θεϊκή! Κάτι σαν σπιτικό φαγητό, μαγειρευτό, και σάλτσα, με κρασί...

Μετά το οπτικοποιείς στα πιάτα που κυκλοφορούν τριγύρω και προσγειώνονται στα τραπέζια. Μεγάλες μερίδες και η μυρωδιά του μαγειρευτού ακόμα πιο έντονη.

Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή πρέπει να βγεις και να περιμένεις έξω μιας και άφησες όνομα, για να μην γίνεις ρεζίλι έτσι όπως έχεις ξελιγωθεί και κοιτάς τους άλλους να τρώνε...

Ήρθε και η σειρά μας και πήραμε στα χέρια μας το μενού. Μάταια! Θέλαμε αυτό που μυρίζει τέλεια και το τρώει ο δίπλα! Όπως κι αν το λένε στο μενού!

Πήραμε 2 τέτοια και ξετρελαθήκαμε. Η φωτογραφία μου παρακάτω το αδικεί πολύ.
Είναι ένα καταπληκτικό "Escalope de Veau Montagnarde" το οποίο θα το βρω, πού θα μου πάει και θα το φτιάξω και μετά θα σας το πω... Η σάλτσα μαγική, κρασάτη, γλυκιά, αρωματική, σαν σπιτική. Τι άλλο να πω?

Τώρα που γράφω έχω μπει στον πειρασμό να ψάξω για Βάσκικη κουζίνα εδώ στην Νέα Υόρκη...

Πήραμε το κλασικό πλέον πιάτο αλλαντικών...




...αλλά και τηγανητές στρογγυλές πατάτες με λιωμένο τυρί. Έδεσμα ουράνιο, να μη μπορείς να σταματήσεις!

Ο Fabien πήρε τη σαλάτα "Salad complete", με τηγανητό αυγό, πατάτες, τυρί και αλλαντικά... Πώς λέμε "τούμπανο"?

...και η αδερφή μου δοκίμασε την ομελέτα η οποία ήταν πολύ νόστιμη και όπως όλα, τεράστια!


Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπάω στο Chez Gladines την επόμενη φορά! Είναι καταπληκτικό μαγαζί, σχετικά οικονομικό, με σπιτικές γεύσεις και μυρωδιές!

Κάτι ακόμα που μου άρεσε στη γειτονιά ήταν το street art της "Miss Tic".

Καταπληκτική, δείτε κι εσείς...






Αυτό το τελευταίο παρακάτω, αξίζει προσοχής!

Le temps est un serial qui leurre.
The time is a "serial qui leurre" - δηλαδή ο χρόνος είναι ένα σήριαλ/μια συνέχεια που δελεάζει, όμως το "serial qui leurre" προφέρεται "serial killer".

Το βρήκα πολύ έξυπνο και με αυτό σας αποχαιρετώ για την ώρα!


Γιορς,

Τζενούλα


3 comments:

  1. Η βάσκικη κουζίνα είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Και κοντά στις γευστικές μου προτιμήσεις από ξένες κουζίνες! Φιλιά Τζενάκο, να περνάς όμορφα! :)

    ReplyDelete
  2. Η μια λιχουδιά μετά την άλλη, Τζένη! Πολύ ωραία δείχνει η βασκική κουζίνα! Οι "θεϊκές" μυρωδιές που μας περιγράφεις, έφτασαν ως εδώ! Αμάν, Τζένη! Μας άνοιξες την όρεξη και το Παρίσι δεν είναι δίπλα!!!
    Καλό μήνα.

    ReplyDelete
  3. Το entercote η κάπως έτσι έχει κάποια σχέση με αυτό;

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...