Tuesday, June 11, 2013

Paris - Boulangeries Patisseries (Paris, FR)






















Ντίαρ Ντάιαρι,

πάει ένας μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση. Μα τι να σας πρωτοπώ! Μεσολάβησαν πολλά, κυρίως ταξίδια και αλλαγές. Ελπίζω να σας καλύψω στις επόμενες αναρτήσεις με φωτογραφίες.

Για την ώρα, και για τις επόμενες 3-4 αναρτήσεις, αφήστε με να σας ταξιδέψω στο όμορφο Παρίσι! Την πόλη του φωτός, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, την πιο ρομαντική ευρωπαϊκή πόλη (κατά τη γνώμη μου)...

Είχα την τύχη να επισκεφτώ το Παρίσι αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Ελπίζω να ακολουθήσουν και πολλές ακόμη στο μέλλον μιας και η αδερφούλα μου ζει εκεί και συχνά φροντίζω να κάνω μια μικρή στάση στο δρόμο για την Ελλάδα...

Σήμερα σας έχω μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες από boulangeries-patisseries!
Φούρνους και ζαχαροπλαστεία από το Παρίσι! Μπαγκέτες, ψωμιά, κρουασάν, γλυκά... 
Η πόλη είναι γεμάτη από φούρνους και μυρωδιά από φρεσκοψημένες μπαγκέτες... Τι κρίμα να μην μπορείς να εκλωβίσεις λίγο άρωμα σε μια φωτογραφία...

Την τελευταία φορά που βρέθηκα στο Παρίσι ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα, και φρόντισα να τραβήξω πολλές φωτογραφίες από τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία. Έκανα μια μικρή επιλογή και σας τις παρουσιάζω.

Όσο τις απολαμβάνετε, εγώ θα ετοιμάζω τις επόμενες αναρτήσεις για εστιατόρια του Παρισιού που αξίζει να επισκεφτείς.

Σας φιλώ!

Γιορς,
Τζενούλα!

πσ. Παρατηρείστε αυτά τα χρωματιστά γλυκά στις τελευταίες φωτογραφίες... Μοιάζουν να έχουν βελούδινη υφή από πάνω! Μα δεν είναι τέλεια?













5 comments:

  1. Yummy... Is it bad I want to taste all of them...
    Great pictures...

    Have a great day!!!

    xoxo Violeta, your Shoegal Out In The World

    www.shoegaloutintheworld.com

    ReplyDelete
  2. Παρίσι λατρεμένο!!!!!!όλα εκεί είναι υπέροχα!!!τι να πρωτοδοκιμάσεις????είμαι κολλημένη στην υπέροχη μπαγκέτα,στα κρουασάν,αλλά γα τα μακαρόν δεν έχω λόγια!!!!ωραία περιπλάνηση Τζενούλα!!!!περιμένω και την συνέχεια!

    ReplyDelete
  3. Πωπω Θεέ μου, τι παράδεισος! Απίστευτα είναι όλα πανέμορφα!
    Σε ζηλεύω ρε συ, δεν έχω πάει Παρίσι.
    Θα περιμένω και άλλες απο Seattle! <3

    ReplyDelete
  4. Τζενούλα μου, αυτό που κάνεις...ονομάζεται και μεταφράζεται επίσης, με μια μόνον λέξη: ΜΑΡΤΥΡΙΟ!

    Πάντως ακριβώς το ίδιο έκανα κι' εγώ στις δύο φορές που αξιώθηκα να βρεθώ στο Παρίσι. Φωτογράφησα κάθε βιτρίνα με γλυκά, ψωμιά και όλα τα συναφή... Δεν μπορείς να αντισταθείς με τίποτε, ειδικά αν είσαι άνθρωπος που αγαπά τις γεύσεις.
    Φιλιά σου.

    ReplyDelete
  5. Αχ τί ωραίες φωτογραφίες!! Όλα φαίνονται τόσο λαχταριστά! Ήμουν Παρίσι πριν λίγο καιρό οπότε πήρα τη τζούρα μου, αλλά βλέποντάς τα, θέλω πάλι.
    Μετακόμισες στο Seattle???
    Φιλιά πολλά Τζένη μου!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...