Monday, July 9, 2012

Τριανταφυλλένια "βελούδινη" τούρτα με ζαχαρόπαστα και ιδέες για πάρτυ/Rose fondant red velvet cake and party ideas



Ντίαρ Ντάιαρι,

αν και δεν μου αρέσουν οι πολύπλοκες και χρονοβόρες συνταγές, τις προάλλες το παράκανα ετοιμάζοντας την τούρτα των γενεθλίων μου. Αποφάσισα να μάθω να φτιάχνω τούρτες με ζαχαρόπαστα ή fondant όπως λέγεται εδώ.

Ο λόγος είναι πως τον τελευταίο καιρό έχω λιώσει να βλέπω τα επεισόδια του Cake Boss, ενός τρελού ιταλοαμερικάνου, του Buddy, που έχει ζαχαροπλαστείο και φτιάχνει αδιανόητες τούρτες υπερπαραγωγή. Ό,τι τρελό και ακραίο του ζητάνε, το φτιάχνει. Τούρτες με βεγγαλικά, με φωτιές, τούρτες ρομπότ, τούρτες που κινούνται, μέχρι και τούρτα τουαλέτα με καζανάκι που ρίχνει νερό έχει φτιάξει ο άνθρωπος! Είναι απίστευτα ταλαντούχος σε αυτό που κάνει, και η σειρά-ριάλιτι έχει κερδίσει πολύ κόσμο. Το κατάστημά του βρίσκεται στο Hoboken, μια περιοχή στο New Jersey ακριβώς απέναντι από το Manhattan, και περίπου 15 λεπτά απόσταση από το κέντρο της Νέας Υόρκης. Από τότε που βγήκε στον αέρα η εκπομπή, ολόκληρη η πόλη του Hoboken έχει πάρει τα πάνω της καθώς έχει γίνει διάσημη και πλήθος κόσμου πηγαίνει εκεί με αφορμή φυσικά το ζαχαροπλαστείο που ονομάζεται Carlo's Bakery. Πριν λίγο καιρό μάλιστα ο δήμαρχος του Hoboken ονόμασε τον δρόμο του δημαρχείου - στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και το ζαχαροπλαστείο - Carlo's Bakery Way. 
Προσπάθησα μια φορά να πάω όταν μας είχε επισκεφτεί η μαμά μου, ήταν Γενάρης, φοράγαμε 3 κασκόλ χωρίς υπερβολή, και η ουρά από κόσμο έξω από το μαγαζί έφτανε 3 blocks μακριά...
Φανταστείτε τι κόσμο τραβάει ο Buddy!

Με βρίσκει αντίθετη το reality της υπόθεσης και πως εκτίθεται ολόκληρη η οικογένειά του μέσα από τα επεισόδια, αλλά δεν παύουν να με γοητεύουν οι δημιουργίες του.
Επίσης σε ΚΑΘΕ επεισόδια τονίζει πολύ τη familia, και μου θυμίζει λίγο μαφιόζο που βγήκε από τον νονό! Έχει πλάκα, ψάξτε αποσπάσματα ή ολόκληρα επεισόδια στο youtube...

Βλέπω λοιπόν τι ωραία που στοιβάζει τις τούρτες... μετά τις κάνει "dirty icing", δηλαδή πέρασμα με βουτυρόκρεμα για να κολλήσει το fondant.... και τέλος τι ωραία που το στρώνει πάνω στην τούρτα... Πόσο δύσκολο να είναι λέω!

"Φαντασιώθηκα" την τούρτα μου λευκή, με κόκκινα τριαντάφυλλα στο κέντρο. 
Και είπα να προσπαθήσω να την κάνω πράξη!

Αγόρασα έτοιμη ζαχαρόπαστα, πολλά χρώματα ζαχαροπλαστικής, ζαχαρωτά σε σχήμα κόκκινων μικρών τριαντάφυλλων και πράσινα φυλλαράκια.

Επειδή το σχέδιο ήταν ήδη μεγαλόπνοο λόγω της χρήσης ζαχαρόπαστας είπα να μην δυσκολευτώ πολύ, γι'αυτό και ότι μπορούσα το πήρα έτοιμο. Την επόμενη φορά θα φτιάξω μόνη μου λουλουδάκια γιατί τελικά είναι πανεύκολο, ειδικά αν έχεις προϋπηρεσία στην...πλαστελίνη!!!

Λόγω των κόκκινων τριαντάφυλλων, σκέφτηκα να είναι και το εσωτερικό κόκκινο.
Άρα.... red velvet!

Βρήκα τη συνταγή εδώ, και αρχικά με έπεισε επειδή υπάρχει βίντεο που δείχνει αναλυτικά κάθε βήμα.
Την ακολούθησα πιστότατα, πράγμα σπάνιο για μένα, και στο τέλος πείστηκα πώς από τη συνταγή λείπουν υλικά.

Έτσι λοιπόν, αν έχετε σκοπό να την ακολουθήσετε προτείνω τα εξής:
  1. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder. Στα 2 πρώτα στρώματα δεν έβαλα καθώς δεν έλεγε η συνταγή και βγήκαν στουμπηγμένα. Στο τελευταίο που έβαλα, επειδή απέκτησα μαντικές ικανότητες, βγήκε τέλειο, φούσκωσε και έγινε πολύ μαλακό κέικ-παντεσπάνι.
  2. Την γέμιση δεν την πέτυχα παρότι ακολούθησα βήμα προς βήμα υλικά και οδηγίες. Βγήκε νερουλή, με αποτέλεσμα να μην στέκεται το στρώμα κέικ πάνω της. Ευτυχώς είχα πολύ βουτυρόκρεμα και αντικατέστησα την "αποτυχημένη" γέμιση. Τη γέμιση δεν την πέταξα ασφαλώς, γιατί δεν πετάμε τίποτα, θα σας δείξω σε λίγο τι την έκανα και βγήκε λουκούμι...!
Με κόπο και ιδρώτα, ορίστε τι κατάφερα!!


Και ορισμένα βήματα της παρασκευής:





Δεν είναι επαγγελματική, έχει τα ελλατωματάκια της από κοντά, αλλά παρόλαυτά ένιωσα περηφάνια όπως τότε με τα αγαπησιάρικα τσουρέκια.
Συγκεκριμένα, το πρόβλημά μου ήταν πώς να στρώσω τη ζαχαρόπαστα αποφεύγοντας να κάνει "πιέτες". Ακόμα δεν ξέρω πώς, και όσες ζάρες μου έγιναν στο τελείωμα τις κάλυψα με 2 κορδέλες από ζαχαρόπαστα, που τις "κόλλησα" με βουτυρόκρεμα.

Τι απέγινε η αποτυχημένη γέμιση της τούρτας?
Μπουκίτσες cheesecake! Το μείγμα είχε ήδη cream cheese, ζάχαρη άχνη και κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσα μισό αυγό που είχε μείνει από το πασάλειμμα της σφολιάτας, και 3 κουταλιές αλεύρι. Έλιωσα σταγόνες butterscotch, που είναι καραμέλα, και τις ανακάτεψα στο μείγμα.
Το έψησα για 20 λεπτάκια, το άφησα να κρυώσει και το έκοψα σε μικρές μπουκίτσες που έγιναν ανάρπαστες! Να, δείτε...



Μακροσκελές αυτό το ποστ, γιατί τώρα ακολουθεί το party table που ετοίμασα με ιδέες και εμπνεύσεις από το Pinterest!




Και τα φαγώσιμα μπιχλιμπίδια (με τα καρτελάκια τους που τύπωσα το προηγούμενο βράδυ)!!

Ρολάκια αραβικής πίτας, με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα. Μια ιδέα που πήρα από την Ειρήνη.


Αγγουράκια γεμιστά με blue cheese και ηλιόσπορους....


και cream cheese με ζαμπον.


Την ιδέα για τα αγγουράκια την πήρα από εδώ!

"Βρασσελάκια" με προσούτο (έτσι λέω τα λαχανάκια Βρυξελλών!). Όχι πολύ επιτυχημένα, γιατί ήθελαν περισσότερο ψήσιμο.
Η ιδέα εδώ.


Σφολιατίνια. Ιδέες εδώ κι εδώ.
  • Με παρμεζάνα και παπαρουνόσπορο
  • Με κέτσαπ, τσένταρ και ρίγανη
  • Με κανέλα και άχνη (δεν παίρνω credit, ήταν ιδέα του Βασίλη!)




Και τέλος, ιταλικό σαλάμι, ντοματίνι, τυρί και σπανάκι σε μια μπουκιά... Η ιδέα εδώ.




Ουφ! Το'γραψα επιτέλους το ποστ!

Πόσο πολύπλοκο έχει γίνει πλεον να γράφω ένα ποστ! Να περνάω το watermark στις φωτογραφίες για να δυσκολεύω τα κλεψίματα (ουκ ολίγα!  κ.Ιωάννα η αστακομακαρονάδα σας έχει γίνει διάσημη και πρώτη στα κλεψίματα!!!), να προσέχω να μην ξεπερνάω το όριο των 2Mpixels στο picasa γιατί είμαι στο όριο... Κόπιασα! Αλλά έχω ένα καλό reference για μελλοντικά πάρτυ!
Ελπίζω κι εσείς!

Φιλιά πολλά και σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!
Τζενούλα



43 comments:

  1. την περίμενα την ανάρτηση σου, βρε συ με δουλεύεις, εσυ πρώτη φορά έπιασες ζαχαρόπαστα κ έφτιαξες αυτο το αριστούργημα? Πραγματικά δεν έχω λόγια για την τούρτα σου και τα τριανταφυλλάκια της, είναι καταπληκτική! αλλά και τα υπόλοιπα, όλα πολύ προσεγμένα και αποπνέουν μια πολύ θετική ατμόσφαιρα και πως θα μπορούσε βέβαια να γίνει αλλιώς,, αφου τέτοιο παιδι είσαι! Να σε χαίρεται η μανούλα σου κοριτσάκι μου!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ Έρη μου!
      Από κοντά τα'χε τα θεματάκια της, αλλά ναι σαν πρώτη απόπειρα ήταν εντυπωσιακή!
      Φιλιά πολλά!

      Delete
  2. Οπως πάντα μας εξέπληξες!συγχαρητήρια όχι τόσο για το party table γιατί γνωρίζω τις ικανότητες σου στις ιδέες και την διακόσμηση,αλλά για την τούρτα υπερπαραγωγή!!!!!!!τι ατέλειες μας λες τώρα?για πρώτη φορά πάιρνεις άριστα!καλή συνέχεια στις κατασκευές-υπερπαραγωγές!!!!!!!!!φιλάκια Τζενούλα!και του χρόνου!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Ο Βασίλης λέει να μην το πάρω σκοινί-κορδόνι να φτιάχνω τούρτες γιατί είδε ότι κόπιασα αρκετά! Οπότε την επόμενη σε κανένα χρόνο κι αν! Φιλάκια πολλα!

      Delete
  3. Πολυ ωραιος μπουφες! Και η τουρτα ονειρο!
    Γεια στα χερια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ! Η τούρτα έγινε ακριβώς όπως τη φανταζόμουν!

      Delete
  4. Τα συγχαρητήριά μου για την τούρτα. Δεν δείχνει για "πρωτάρα" πάντως. Μπράβο !!

    Οσο για το μπουφέ σου ... ολες καταπληκτικές ιδέες και τις "κλέβω" .. χιιιχι

    Πολύχρονη και πάλι Τζενάκι μας.

    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κλέψε άφοβα Κόννα μου! Εδώ μας κλέβουν οι άσχετοι, στους δικούς μας δε φοβόμαστε! Φιλιά!

      Delete
  5. Καλά πλάκα μας κάνεις τέλεια η τούρτα σου αν και πρωτάρα όπως λές,θα σου έλεγα να μου στείλεις κομματάρα αλλά μας πέφτεις λίγο μακριά,μπράβο Τζενούλα γειά στα χέρια σου φιλιά!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι να σου στείλω Ροδάνθη μου που δεν έμεινε ούτε ψίχουλο! Το τελευταίο κομμάτι το εξαφάνισα χτες βράδυ που έβλεπα μια ταινία μυστηρίου!
      Σε ευχαριστώ πολύ! Σε φιλώ!

      Delete
  6. Τζένη, τα συγχαρητήριά μου για τον μπουφέ και την τούρτα σου. Παρότι έφτιαξες για πρώτη φορά, τούρτα με ζαχαρόπαστα, τα κατέφερες πολύ καλά. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάς αυτό που κάνεις!! Χρόνια σου πολλά και του χρόνου!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειρήνη, σε ευχαριστώ! Καλή μέρα και σε σένα!

      Delete
  7. Και πάλι χρόνια σου πολλά Τζενάκι!
    Πολύ εντυπωσιακό το ποστ! Νομίζω ότι για πρωτάρα στο θέμα ζαχαρόπαστα τα κατάφερες περίφημα! Η τούρτα σου βγήκε πάρα πολύ όμορφη και πολύ μου αρέσει που με την εφευρετικότητα σου μετέτρεψες τη νερουλή γέμιση σε λαχταριστές μπουκιές cheesecake!
    Νόστιμα και εύκολα και τα καλούδια που είχες στον μπουφέ! Είμαι σίγουρη ότι ο καλεσμένοι σου τα απόλαυσαν!
    Ελπίζω να πέρασες υπέροχα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Ερμιόνη μου! Πέρασα πολύ ωραία, αν και στο τέλος κατά τις 3 κοιμόμουν όρθια στον καναπέ και ένιωσα άσχημα η εορταζόμενη.
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και πάλι!
      Φιλιά!

      Delete
  8. Εκπληκτικά όλα!!Δεν θα τολμούσα ποτέ αυτή την υπέρ παραγωγή τούρτας.
    Πολύ ωραίες οι ιδέες σου, πάντα τέτοια!!Μπράβο!!
    Χρόνια σου πολλά και πάλι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απ'ο,τι είδες Ξανθή μου δεν ήταν και πολλές οι δικές μου ιδέες -και δεν ντρέπομαι να το πω-!
      Οι υλοποιήσεις όμως ήταν! Να'ναι καλά το ιντερνετ και το pinterest που μας εφοδιάζουν με υλικό και μας εμπνέουν! Σε φιλώ Ξανθή μου και σε ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  9. Like, like, like!!! Τι τούρτα υπερπαραγωγή είναι αυτή καλό μου?? Σιγά μη σε πει με αυτό το αριστούργημα κανείς πρωτάρα! Να δεις πως θα σου φανεί να ανοίξεις δική σου ζαχαρόπαστα! 10 λεπτά υπόθεση είναι, κάντο!

    Οι ιδέες κατακλέβονται του μπουφέ γιατί πολύ με άρεσαν! Να σαι πάντα καλά Τζενάκο και πολύχρονη και πάλι! Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έφη μου το σκέφτηκα και πού θα βρω γλυκερίνη? Ούτε πώς να τη ζητήσω δεν ξέρω εδώ!
      Την επόμενη φορά ίσως τη φτιάξω με marshmallows όμως!

      Κλέψε κι εσύ Εφούλα, δεν πειράζει! Χαρά μου! Φιλιά πολλά, σε ευχαριστώ!

      Delete
  10. Πολύ πολύ όμορφα όλα μπράβο σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Πόπη μου! Να είσαι καλά! Σε έχουμε χάσει τελευταία ή μου φαίνεται? We miss you!

      Delete
  11. Τζενάκι μας κατέπληξες όλους!!!!!
    Από τούρτα μέχρι μπουφέ, ήταν όλα υπέροχα, προσεγμένα, και όπως δείχνουν πολύ πολύ νόστιμα!!!
    Επειδή η κλεψιά πάει κι έρχεται, κλάβω κι εγώ ιδέες χα χα χααα!
    Ειδικά αυτή η εύκολη με το σαλάμι, ντοματίνι και τυράκι, θα φορεθεί πολύ αυτό το καλοκαίρι στα ουζάκια μας, να είσαι σίγουρη!!!
    Και του χρόνου να γιορτάσεις τόσο όμορφα τα γενέθλιά σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα, πάρε κι εσύ Έλενα ό,τι θες! Συμφωνώ, το σαλαμάκι με κασεράκι μαζί θα'ναι τέλεια συνοδεία στο ουζάκι! Φιλιά και σ'ευχαριστώ!

      Delete
  12. Τζενούλα μου χρόνια σου πολλά και πάλι!Υπέροχο post, όλα είναι φοβερά γεια στα χέρια σου!Η τούρτα φανταστική παρόλο που είναι η πρώτη φορά, απίστευτο πολλά συγχαρητήρια!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω πολύ Ελένη μου! Φιλιά!

      Delete
  13. Μα είναι τέλεια!!!!! Και πάλι χρόνια πολλά και καλά και δημιουργικά και νόστιμα και με καλή παρέα!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα σ'ευχαριστώ Λίλα μου! Το ίδιο επιθυμώ και εύχομαι και δι'υμάς!

      Delete
  14. Μόνο πρωτάρα δεν είσαι Jenny! Αυτή την τούρτα που βλέπω νιώθω ότι ποτέ δεν θα την κατάφερνα! Πραγματικό αριστούργημα!! Ειληκρινά συγχαρητήρια.

    Ο μπουφές εξαιρετικός, της απολύτου αρεσκίας μου όλα, χρωματιστός και πολύ περιποιημένος. Τα δε καρτελάκια εξαιρετικα!!

    Τι να πω? Τυχεροί οι παρευρισκόμενοι φίλοι σου!!

    Ολα εξαιρετικά! Και του χρόνου με υγεία να μας φτιάξεις μια τούρτα γέφυρα, παρομοια με αυτή που βλέπεις από το παράθυρο του σπιτιού σου... χιχιχι

    Ξεκίνα από τώρα τις δοκιμές!!!!!!!!!

    Φιλιά και χρόνια πολλά ξανά φυσικά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Χρυσαυγή μου! Τα καρτελάκια τα βρήκε free στο ιντερνετ, είχε τόοοοσα πολλά, δεν ήξερα τι να διαλέξω!
      Χαχα, τούρτα-γέφυρα? Μόνο ο Buddy, εγώ αρκούμαι στα εύκολα!
      Φιλιά πολλά, σε ευχαριστώ!

      Delete
  15. Aυτή η τούρτα φαίνεται υπέροχη (η ζαχαρόπαστα τέλεια-έχω φτιάξει μία φορά και ήταν σκέτη αποτυχία)μπράβο σου ο μπουφές τι να πω δεν έχω λόγια (είναι σίγουρο ότι θα γοήτευσες τους καλεσμένους σου με τις φοβερές σου ικανότητες)Συγχαρητήρια σου αξίζουν πολλά πολλά.Χρόνια σου πολλά!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Νάντια! Να είσαι καλά!

      Delete
  16. Ωρε, τι έχασα, ώρε!!!Μπράβο Τζενούλα είσαι άπαιχτη! Φαντάζομαι ότι οι καλεσμένοι έγλειφαν τα δαχτυλάκια τους και τις πιατέλες εννοείται!
    Να γιορτάζεις πάντα με τέτοια τραπεζώματα και την άλλη φορά πιστεύω να είμαι κι εγώ εκεί!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Μάρθα! Δεν πειράζει την επόμενη φορά!
      Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  17. Απίθανη τούρτα!!
    Τον δείχνουν και εδώ τον Buddy!! Χαχα! Αλλά προτιμώ το άλλο show που έχει που απλά μαγειρεύει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άσε Βίλλυ, το βλέπω ΚΑΙ αυτό! Kitchen boss! Έχω πάρει 2 συνταγές του, θα τις βάλω στα επόμενα ποστ!
      Φιλιά!

      Delete
  18. χιλιοχρονη και παντα δημιουργικη!ειναι ολα τοσα ομορφα και αψογα εκτελεσμενα...σου αξιζουν πολλα μπραβο γιατι καταλαβαινω τι μερακι και τι κοπος κρυβεται πισω απο ολα αυτα!να εισαι παντα καλα με τους ανθρωπους που αγαπας και να τους ετοιμαζεις τοσο ομορφα πραγματα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Να είσαι καλά!

      Delete
  19. Δεν ξέρω γιατί αλλα ενώ βλέπω το μηνυμά σου στο mail Μου, μέσα στο blog δεν το βρίσκω πουθενά.. Να πας στο red rooster ναιιιιιιιιιιιιιι!!! Και να κάνεις ανάρτηση. αντε κ αν γίνουν τα χαρτιά μου και έρθω να πάμε κ μαζί!

    ReplyDelete
  20. εξαιρετική δουλειά! μπράβο!!!

    ReplyDelete
  21. Τέλεια τούρτα Τζένυ. Μην σταματάς.. Ετοιμάσου για την επόμενη :)

    Το party table καταπληκτικό. Πολύ προσεγμένο και τα καλούδια σου ένα κι ένα..Μπράβο σου για την όμορφη εκτέλεση.

    Και του χρόνου με υγεία για ακόμα καλύτερα.

    Φιλιά :)

    ReplyDelete
  22. Θαυμάσια... όταν επισκεφτούμε ξανά την πόλη του Μεγάλου Μήλου, θα σας ενημερώσουμε για να κεράσουμε σφηνάκια στην 5th Avenue.
    Την προηγούμενη φορά μείναμε αρχικά μέσα στο νησί, και ακολούθως στην άλλη πλευρά απο τη δική σας, στο ίδιο πόδι όμως της γέφυρας Κουίνσμπορο.
    Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε πάντα να διαβάζουμε καινα δοκιμάζουμε τις συνταγές σας.
    Χαιρετισμοί από τη ζεστή ζεστή καλοκαιρινή Ελλάδα. Εύη & Κωνσταντίνος

    ReplyDelete
  23. Apithano post!! Dn exw logia, xalali o kopos!! Filakia polla!

    ReplyDelete
  24. όποτε το βλεπω αυτό το πόστ, που φροντίζω να το βλέπω ανά τακτά διαστήματα, με πιάνει ίλιγγος από την πείνα, κι ας έχω -μόλις- φάει...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...