Sunday, March 18, 2012

Jamie's Italian (London, UK)




Ντίαρ Ντάιρι,

επιστρέψαμε από UK την περασμένη εβδομάδα και θα σας πω για τις γαστρονομικές περιπέτειες και εξερευνήσεις μας. Και ήταν πολλές!

Πρώτη μέρα στο Λονδίνο, και προς αναζήτηση μεσημεριανού εγώ και ο Βασίλης, πέφτουμε πάνω σε ένα από τα εστιατόρια του Jamie Oliver στο CanaryWharf. To πήραμε σαν σημάδι, και φυσικά μπήκαμε!

Jamie's Italian λοιπόν. Για να δούμε τι κάνει στην ιταλική κουζίνα ο Oliver...


Για αρχή παραγγείλαμε μια σούπα (σας έχω πει πως τώρα τελευταία μας άρεσουν πολύ οι σούπες!) με πατάτα και πράσο. Ευτυχώς που τη μοιραστήκαμε γιατί ήταν πολύ χορταστική και σε λίγο ακολουθούσαν τα κυρίως πιάτα.

Ήταν μια κρεμώδης σούπα με πολύ γεμάτη γεύση της πολύ γεμάτη. Τα κρουτον και το πράσο από πάνω έδιναν το κάτι διαφορετικό που χρειάζεται η σούπα στην υφή της.

Έχω να πω και κάτι αρνητικό ωστόσο. Δεν μου άρεσε που ένιωθα τις ίνες από τα πράσα. 

Soup with potato and leeks


Ακολούθησε ένα πιάτο με ραβιόλι γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι, τσίλι, θυμάρι, ρικότα και παρμεζάνα.

Πραγματικά καταπληκτικό πιάτο. Από τα καλύτερα ραβιόλι που έχω δοκιμάσει. 

Ravioli white mushroom panzerotti 
Filled with procini and brown caps, chili, thyme, ricotta and parmesan


Το άλλο κυρίως που δοκιμάσαμε ήταν ένα μαύρο ριζότο με καβούρι και μαραθόριζα. 
Το μαύρο χρώμα το πήρε από το μελάνι του καλαμαριού. 
Το καβούρι με το λεμόνι και τη μοναδική γεύση της μαραθόριζας (που μου αρέσει πάααρα πολύ) έδεναν καταπληκτικά.

Ήταν ένα πιάτο που άνετα θα το παράγγελνα ξανά.

Crab and squid ink risotto
Picked Devonshire crab with fennel, lemon and herby breadcrumbs


Ο χώρος ήταν μεγάλος, φωτεινός, και όμορφα διακοσμημένος. Το στυλ ήταν μεταξύ ποπ και industrial. 

Μου άρεσε πολύ ο πάγκος που έκοβαν το ψωμί, τα τελάρα με τα φρέσκα λαχανικά, και τα πολλά αλλαντικά που κρέμονταν...




Δεν έχω πάει σε άλλο μαγαζί του Jamie Oliver, αυτή ήταν η πρώτη φορά και μπορώ να πω πως συνολικά ήταν μια καλή εμπειρία.

Τα λέμε σύντομα!

Γιορς



12 comments:

  1. Τι ωραία! Διάβασα και στο Blog μιας άλλης blogger η οποία όμως μένει στο Σίδνεϊ και βγηκε στο Jamies Italian. Σε γενικές γραμμές θυμάμαι ότι απογοητεύτηκε.. Εγώ νομίζω ότι είναι δύσκολο αυτα τα εστιατόρια αλυσίδες γνωστών Σεφ να αποδίδουν παντού το ίδιο καλά...
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σoυ Eri! Η αλήθεια είναι πως η φίλη μου η Λίνα που μένει στο Λονδίνο -μάλιστα δίπλα στο μαγαζί- και έχει πάει 1-2 φορές έχει απογοητευτεί. Μπορεί να έτυχε να πήραμε καλά πιάτα. Θα ψηνόνουν να κάνω και μια δεύτερη δοκιμή!

      Delete
  2. τι μου κάνεις τώρα!!!! μ αρέσουν πολύ οι συνταγές του!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να σου πω την αλήθεια δεν τον έχω παρακολουθήσει στενά. Ο φίλος μου ο Γιάννης όμως τον λατρεύει όπως κι εσύ και όλο μου λέει για τις συνταγές του. Ίσως να αρχίσω να βλέπω κανένα βιντεάκι! Φιλάκια!

      Delete
  3. Πόσο λατρεύω αυτά τα ταξίδια!!!Πολύ ωραίες φωτογραφίες και ωραίες προτάσεις!Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ cinemarion! Τώρα σε λίγο θα έρθουν κι άλλα ποστ για το Λονδινάκι! Φιλιά!

      Delete
  4. Μου άρεσαν οι φωτογραφίες και οι εμπειρίες που μοιράστηκες μαζί μας!!
    Και εις άλλα με υγείαν!

    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ Χρυσαυγή μου! Φιλιά!

      Delete
  5. O Oliver έχει κάνει την Ιταλική Κουζίνα "must" μέσα στο Λονδίνο.
    Και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τα μεσογειακά αρωματικά στα πιάτα του είναι για μένα εξαιρετικό.

    Μελάνι από καλαμάρι; Μήπως απο σουπιά; Γιατί το καλαμάρι δεν έχει τόσο όσο μια καλή κάψα σουπιάς. Όπως και να 'ναι είναι πολύ εντυπωσιακό πιάτο Jenny μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να σου πω την αλήθεια Πηνελόπη μου πως όταν έγραφα το ποστ κοντοστάθηκα για μια στιγμή στο τι σημαίνει squid. Το translate το βγάζει ως καλαμάρι, και αλλού που διάβασα έτσι λένε πως είναι το squid. Ωστόσο, έχουμε συνηθίσει έξω να το λέμε calamari που είναι η ίδια λέξη αλλά στα ιταλικά.

      Delete
  6. Λατρεύω Jamie Oliver ... εχω αγοράσει τα μαχαίρια του ... εχω dvd του ... εβλεπα και βλέπω τις εκπομπές του στην τιβί, και τον παρακολουθώ και στο ιντερνετ !!

    Το μόνο που μου μένει είναι να επισκεφτώ ενα απο τα εστιατόριά του στην επόμενη επίσκεψή μου στο Λονδίνο.

    Πές μας όμως Τζενάκι, πως ήταν απο σχέση ποιότητας/τιμής ??

    Περιμένω και τις υπόλοιπες αναφορές σου στο Λονδίνο.

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  7. Τα ραβιόλια έκαναν 10 λίρες και το ριζότο 13 λίρες (η σούπα δε θυμάμαι). To value for money μου φάνηκε καλό, αν σκεφτείς από πού έρχομαι (ΝΥ) και πόσο πιο ακριβό είναι το φαγητό εδώ.

    Δεν τον έχω πολύ ρε παιδιά, λέτε να αρχίσω να τον βλέπω σιγά σιγά? Από british cooks είμαι fans της Nigella (ασφαλώς) και του Gordon.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...