Tuesday, May 24, 2011

Spring Brunch @ Mon Petit Cafe


Nτίαρ Ντάιαρι,

την άνοιξη η Νέα Υόρκη είναι φανταστική. Πάντα είναι πανέμορφη πόλη, αλλά την άνοιξη περισσότερο. Είναι τα πάντα ανθισμένα, όλα τα παρτέρια στα πεζοδρόμια γεμάτα τουλίπες και άλλα εποχιακά λουλούδια...




Στο πάρκο (Central Park) γίνεται χαμός, όπως πάντα άλλωστε... Ποδήλατα να περνάνε τριγύρω, κόσμος να κάνει jogging, μόνος του, σπρώχνοντας καροτσάκια με μωρά, ή κρατώντας από το λουρί τους σκύλους τους, τα ταξί-ποδήλατα τα κορνάρουν και να σε ψήνουν για μια βόλτα στο πάρκο, οι τουρίστες να σταματούν γα φωτογραφίες, υπαίθριοι ζωγράφοι, γκρουπάκια που κάνουν break dance με τον κόσμο να τους κυκλώνει και να κουνιέται στο ρυθμό... Αυτά και τόοοοοσα άλλα γίνονται συνέχεια στο Central Park, και τα απολαμβάνει κανείς περισσότερο μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα...


Το Central Park είναι αυτό που δίνει ισορροπία στην πόλη. Μια κυριολεκτική όαση μέσα στην πολυκοσμία και τη φασαρία της Νέας Υόρκης.


Όταν είχαν έρθει οι φίλοι μας το Πάσχα, κάναμε πολλές βόλτες μαζί τους. Γυρίσαμε και το πάρκο, μέσα στον ήλιο, χαζεύαμε τον κόσμο που ξαπλωμένος διάβαζε, άραζε, κοιμόταν στο γρασίδι..


Πριν τη βόλτα μας όμως είχε προηγηθεί brunchάκι! Στο Mon Petit Cafe! Ένα γαλλικό bistro, στη Lex avenue που το ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή όταν περνούσα απ'έξω.. Είναι κόκκινο, με μπλε τέντες, στα τζάμια έχει τον πύργο του Eiffel, και έχει κουρτινάκια στα παράθυρα! Αξιολάτρευτο! Εκεί λοιπόν πήγαμε τους φίλους μας λίγο πριν μας φύγουν...


Στην πρώτη φωτογραφία πάνω πάνω, βλέπετε το καλύτερο πιάτο όλων! Την επιλογή της Λίνας! Αυγά με σπανάκι και τυριά! Eggs Florentine! Τα έφτιαξα κι εγώ προχτές, και τα λατρέψαμε! Θα σας δείξω σύντομα φωτος.



Ο Θοδωρής δοκίμασε μια κρέπα με κοτόπουλο και μανιτάρια, πολύ καλή....


Ο Βασίλης παρήγγειλε Croque Madame!

Κι εγώ όπως πάντα Eggs Bennedict, μέσα σε κρουασάν! Ε τι γαλλικό μπιστρό θα ήταν αν δεν σέρβιρε τα αυγά σε κρουασάν αντί για bagel και english muffin!

Ελπίζω να πήρατε αρκετές ιδέες για brunch!

Φιλάκια!

Γιορς

8 comments:

  1. Βλέπω τις τουλίπες και νόμιζα πως ήρθες Ολλανδία! :)
    Ωραίο το brunch! Ειδικά το δικό σου με το κρουασάν μου άνοιξε την όρεξη.

    ReplyDelete
  2. Αχ σ ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι με μας αυτές τις τέλειες φωτογραφίες.Υπέροχο μέρος η Νέα Υόρκη.Όσο για τα πιάτα.....απλά φανταστικά (εγώ θα τα παρήγγελνα όλα

    ReplyDelete
  3. Τι ωραία...θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω στην Νέα Υόρκη...προτιμώ από όλα αυτό με το κρουασάν...

    ReplyDelete
  4. Μου αρέσουν όλα τα brunch. Τέλεια είναι.
    Αλλά πιο πολύ μου άρεσαν οι φωτο με τις τουλίπες

    ReplyDelete
  5. Αχ, Τζενούλα τι μας έκανες!! Μας άνοιξες την όρεξη κ μας θύμισες κ πόσο ωραία είχαμε περάσει!! Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  6. Τέλειες οι φωτογραφίες Τζενούλα μου!οι τουλίπες χάρμα οφθαλμών!το πάρκο υπέροχο την άνοιξη!και το φαγητό που διάλεξες μμμμμμ....Eggs Bennedict! το θέλω τώρα για πρωινό!

    ReplyDelete
  7. Υπέροχη η πόλη αυτή, την αγαπώ πολύ. Και το μπιστρο που διάλεξες πολύ cute, ήρεμο κι όλα νοστιμότατα το ένα καλλίτερο από το άλλο. Καλό σου βράδυ.

    ReplyDelete
  8. Ζ Η Λ Ε Υ ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...