Ντίαρ Ντάιαρι,
αν και δεν μου αρέσουν οι πολύπλοκες και χρονοβόρες συνταγές, τις προάλλες το παράκανα ετοιμάζοντας την τούρτα των γενεθλίων μου. Αποφάσισα να μάθω να φτιάχνω τούρτες με ζαχαρόπαστα ή fondant όπως λέγεται εδώ.
Ο λόγος είναι πως τον τελευταίο καιρό έχω λιώσει να βλέπω τα επεισόδια του Cake Boss, ενός τρελού ιταλοαμερικάνου, του Buddy, που έχει ζαχαροπλαστείο και φτιάχνει αδιανόητες τούρτες υπερπαραγωγή. Ό,τι τρελό και ακραίο του ζητάνε, το φτιάχνει. Τούρτες με βεγγαλικά, με φωτιές, τούρτες ρομπότ, τούρτες που κινούνται, μέχρι και τούρτα τουαλέτα με καζανάκι που ρίχνει νερό έχει φτιάξει ο άνθρωπος! Είναι απίστευτα ταλαντούχος σε αυτό που κάνει, και η σειρά-ριάλιτι έχει κερδίσει πολύ κόσμο. Το κατάστημά του βρίσκεται στο Hoboken, μια περιοχή στο New Jersey ακριβώς απέναντι από το Manhattan, και περίπου 15 λεπτά απόσταση από το κέντρο της Νέας Υόρκης. Από τότε που βγήκε στον αέρα η εκπομπή, ολόκληρη η πόλη του Hoboken έχει πάρει τα πάνω της καθώς έχει γίνει διάσημη και πλήθος κόσμου πηγαίνει εκεί με αφορμή φυσικά το ζαχαροπλαστείο που ονομάζεται Carlo's Bakery. Πριν λίγο καιρό μάλιστα ο δήμαρχος του Hoboken ονόμασε τον δρόμο του δημαρχείου - στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και το ζαχαροπλαστείο - Carlo's Bakery Way.
Προσπάθησα μια φορά να πάω όταν μας είχε επισκεφτεί η μαμά μου, ήταν Γενάρης, φοράγαμε 3 κασκόλ χωρίς υπερβολή, και η ουρά από κόσμο έξω από το μαγαζί έφτανε 3 blocks μακριά...
Φανταστείτε τι κόσμο τραβάει ο Buddy!
Με βρίσκει αντίθετη το reality της υπόθεσης και πως εκτίθεται ολόκληρη η οικογένειά του μέσα από τα επεισόδια, αλλά δεν παύουν να με γοητεύουν οι δημιουργίες του.
Επίσης σε ΚΑΘΕ επεισόδια τονίζει πολύ τη familia, και μου θυμίζει λίγο μαφιόζο που βγήκε από τον νονό! Έχει πλάκα, ψάξτε αποσπάσματα ή ολόκληρα επεισόδια στο youtube...
Βλέπω λοιπόν τι ωραία που στοιβάζει τις τούρτες... μετά τις κάνει "dirty icing", δηλαδή πέρασμα με βουτυρόκρεμα για να κολλήσει το fondant.... και τέλος τι ωραία που το στρώνει πάνω στην τούρτα... Πόσο δύσκολο να είναι λέω!
"Φαντασιώθηκα" την τούρτα μου λευκή, με κόκκινα τριαντάφυλλα στο κέντρο.
Και είπα να προσπαθήσω να την κάνω πράξη!
Αγόρασα έτοιμη ζαχαρόπαστα, πολλά χρώματα ζαχαροπλαστικής, ζαχαρωτά σε σχήμα κόκκινων μικρών τριαντάφυλλων και πράσινα φυλλαράκια.
Επειδή το σχέδιο ήταν ήδη μεγαλόπνοο λόγω της χρήσης ζαχαρόπαστας είπα να μην δυσκολευτώ πολύ, γι'αυτό και ότι μπορούσα το πήρα έτοιμο. Την επόμενη φορά θα φτιάξω μόνη μου λουλουδάκια γιατί τελικά είναι πανεύκολο, ειδικά αν έχεις προϋπηρεσία στην...πλαστελίνη!!!
Λόγω των κόκκινων τριαντάφυλλων, σκέφτηκα να είναι και το εσωτερικό κόκκινο.
Άρα.... red velvet!
Βρήκα τη συνταγή εδώ, και αρχικά με έπεισε επειδή υπάρχει βίντεο που δείχνει αναλυτικά κάθε βήμα.
Την ακολούθησα πιστότατα, πράγμα σπάνιο για μένα, και στο τέλος πείστηκα πώς από τη συνταγή λείπουν υλικά.
Έτσι λοιπόν, αν έχετε σκοπό να την ακολουθήσετε προτείνω τα εξής:
- Μην ξεχάσετε να προσθέσετε 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder. Στα 2 πρώτα στρώματα δεν έβαλα καθώς δεν έλεγε η συνταγή και βγήκαν στουμπηγμένα. Στο τελευταίο που έβαλα, επειδή απέκτησα μαντικές ικανότητες, βγήκε τέλειο, φούσκωσε και έγινε πολύ μαλακό κέικ-παντεσπάνι.
- Την γέμιση δεν την πέτυχα παρότι ακολούθησα βήμα προς βήμα υλικά και οδηγίες. Βγήκε νερουλή, με αποτέλεσμα να μην στέκεται το στρώμα κέικ πάνω της. Ευτυχώς είχα πολύ βουτυρόκρεμα και αντικατέστησα την "αποτυχημένη" γέμιση. Τη γέμιση δεν την πέταξα ασφαλώς, γιατί δεν πετάμε τίποτα, θα σας δείξω σε λίγο τι την έκανα και βγήκε λουκούμι...!
Με κόπο και ιδρώτα, ορίστε τι κατάφερα!!
Και ορισμένα βήματα της παρασκευής:
Δεν είναι επαγγελματική, έχει τα ελλατωματάκια της από κοντά, αλλά παρόλαυτά ένιωσα περηφάνια όπως τότε με τα αγαπησιάρικα τσουρέκια.
Συγκεκριμένα, το πρόβλημά μου ήταν πώς να στρώσω τη ζαχαρόπαστα αποφεύγοντας να κάνει "πιέτες". Ακόμα δεν ξέρω πώς, και όσες ζάρες μου έγιναν στο τελείωμα τις κάλυψα με 2 κορδέλες από ζαχαρόπαστα, που τις "κόλλησα" με βουτυρόκρεμα.
Τι απέγινε η αποτυχημένη γέμιση της τούρτας?
Μπουκίτσες cheesecake! Το μείγμα είχε ήδη cream cheese, ζάχαρη άχνη και κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσα μισό αυγό που είχε μείνει από το πασάλειμμα της σφολιάτας, και 3 κουταλιές αλεύρι. Έλιωσα σταγόνες butterscotch, που είναι καραμέλα, και τις ανακάτεψα στο μείγμα.
Το έψησα για 20 λεπτάκια, το άφησα να κρυώσει και το έκοψα σε μικρές μπουκίτσες που έγιναν ανάρπαστες! Να, δείτε...
Μακροσκελές αυτό το ποστ, γιατί τώρα ακολουθεί το party table που ετοίμασα με ιδέες και εμπνεύσεις από το Pinterest!
Και τα φαγώσιμα μπιχλιμπίδια (με τα καρτελάκια τους που τύπωσα το προηγούμενο βράδυ)!!
Ρολάκια αραβικής πίτας, με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα. Μια ιδέα που πήρα από την Ειρήνη.
Αγγουράκια γεμιστά με blue cheese και ηλιόσπορους....
και cream cheese με ζαμπον.
Την ιδέα για τα αγγουράκια την πήρα από εδώ!
"Βρασσελάκια" με προσούτο (έτσι λέω τα λαχανάκια Βρυξελλών!). Όχι πολύ επιτυχημένα, γιατί ήθελαν περισσότερο ψήσιμο.
Η ιδέα εδώ.
- Με παρμεζάνα και παπαρουνόσπορο
- Με κέτσαπ, τσένταρ και ρίγανη
- Με κανέλα και άχνη (δεν παίρνω credit, ήταν ιδέα του Βασίλη!)
Ουφ! Το'γραψα επιτέλους το ποστ!
Πόσο πολύπλοκο έχει γίνει πλεον να γράφω ένα ποστ! Να περνάω το watermark στις φωτογραφίες για να δυσκολεύω τα κλεψίματα (ουκ ολίγα! κ.Ιωάννα η αστακομακαρονάδα σας έχει γίνει διάσημη και πρώτη στα κλεψίματα!!!), να προσέχω να μην ξεπερνάω το όριο των 2Mpixels στο picasa γιατί είμαι στο όριο... Κόπιασα! Αλλά έχω ένα καλό reference για μελλοντικά πάρτυ!
Ελπίζω κι εσείς!
Φιλιά πολλά και σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!
Τζενούλα
την περίμενα την ανάρτηση σου, βρε συ με δουλεύεις, εσυ πρώτη φορά έπιασες ζαχαρόπαστα κ έφτιαξες αυτο το αριστούργημα? Πραγματικά δεν έχω λόγια για την τούρτα σου και τα τριανταφυλλάκια της, είναι καταπληκτική! αλλά και τα υπόλοιπα, όλα πολύ προσεγμένα και αποπνέουν μια πολύ θετική ατμόσφαιρα και πως θα μπορούσε βέβαια να γίνει αλλιώς,, αφου τέτοιο παιδι είσαι! Να σε χαίρεται η μανούλα σου κοριτσάκι μου!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Σ'ευχαριστώ Έρη μου!
DeleteΑπό κοντά τα'χε τα θεματάκια της, αλλά ναι σαν πρώτη απόπειρα ήταν εντυπωσιακή!
Φιλιά πολλά!
Οπως πάντα μας εξέπληξες!συγχαρητήρια όχι τόσο για το party table γιατί γνωρίζω τις ικανότητες σου στις ιδέες και την διακόσμηση,αλλά για την τούρτα υπερπαραγωγή!!!!!!!τι ατέλειες μας λες τώρα?για πρώτη φορά πάιρνεις άριστα!καλή συνέχεια στις κατασκευές-υπερπαραγωγές!!!!!!!!!φιλάκια Τζενούλα!και του χρόνου!!!!!!!
ReplyDeleteThank you! Ο Βασίλης λέει να μην το πάρω σκοινί-κορδόνι να φτιάχνω τούρτες γιατί είδε ότι κόπιασα αρκετά! Οπότε την επόμενη σε κανένα χρόνο κι αν! Φιλάκια πολλα!
DeleteΠολυ ωραιος μπουφες! Και η τουρτα ονειρο!
ReplyDeleteΓεια στα χερια σου!
Σ'ευχαριστώ! Η τούρτα έγινε ακριβώς όπως τη φανταζόμουν!
DeleteΤα συγχαρητήριά μου για την τούρτα. Δεν δείχνει για "πρωτάρα" πάντως. Μπράβο !!
ReplyDeleteΟσο για το μπουφέ σου ... ολες καταπληκτικές ιδέες και τις "κλέβω" .. χιιιχι
Πολύχρονη και πάλι Τζενάκι μας.
Φιλιά
Κλέψε άφοβα Κόννα μου! Εδώ μας κλέβουν οι άσχετοι, στους δικούς μας δε φοβόμαστε! Φιλιά!
DeleteΚαλά πλάκα μας κάνεις τέλεια η τούρτα σου αν και πρωτάρα όπως λές,θα σου έλεγα να μου στείλεις κομματάρα αλλά μας πέφτεις λίγο μακριά,μπράβο Τζενούλα γειά στα χέρια σου φιλιά!!!!
ReplyDeleteΤι να σου στείλω Ροδάνθη μου που δεν έμεινε ούτε ψίχουλο! Το τελευταίο κομμάτι το εξαφάνισα χτες βράδυ που έβλεπα μια ταινία μυστηρίου!
DeleteΣε ευχαριστώ πολύ! Σε φιλώ!
Τζένη, τα συγχαρητήριά μου για τον μπουφέ και την τούρτα σου. Παρότι έφτιαξες για πρώτη φορά, τούρτα με ζαχαρόπαστα, τα κατέφερες πολύ καλά. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάς αυτό που κάνεις!! Χρόνια σου πολλά και του χρόνου!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ειρήνη, σε ευχαριστώ! Καλή μέρα και σε σένα!
DeleteΚαι πάλι χρόνια σου πολλά Τζενάκι!
ReplyDeleteΠολύ εντυπωσιακό το ποστ! Νομίζω ότι για πρωτάρα στο θέμα ζαχαρόπαστα τα κατάφερες περίφημα! Η τούρτα σου βγήκε πάρα πολύ όμορφη και πολύ μου αρέσει που με την εφευρετικότητα σου μετέτρεψες τη νερουλή γέμιση σε λαχταριστές μπουκιές cheesecake!
Νόστιμα και εύκολα και τα καλούδια που είχες στον μπουφέ! Είμαι σίγουρη ότι ο καλεσμένοι σου τα απόλαυσαν!
Ελπίζω να πέρασες υπέροχα!
Φιλιά!
Γειά σου Ερμιόνη μου! Πέρασα πολύ ωραία, αν και στο τέλος κατά τις 3 κοιμόμουν όρθια στον καναπέ και ένιωσα άσχημα η εορταζόμενη.
DeleteΣε ευχαριστώ για τις ευχές σου και πάλι!
Φιλιά!
Εκπληκτικά όλα!!Δεν θα τολμούσα ποτέ αυτή την υπέρ παραγωγή τούρτας.
ReplyDeleteΠολύ ωραίες οι ιδέες σου, πάντα τέτοια!!Μπράβο!!
Χρόνια σου πολλά και πάλι.
Απ'ο,τι είδες Ξανθή μου δεν ήταν και πολλές οι δικές μου ιδέες -και δεν ντρέπομαι να το πω-!
DeleteΟι υλοποιήσεις όμως ήταν! Να'ναι καλά το ιντερνετ και το pinterest που μας εφοδιάζουν με υλικό και μας εμπνέουν! Σε φιλώ Ξανθή μου και σε ευχαριστώ πολύ!
Like, like, like!!! Τι τούρτα υπερπαραγωγή είναι αυτή καλό μου?? Σιγά μη σε πει με αυτό το αριστούργημα κανείς πρωτάρα! Να δεις πως θα σου φανεί να ανοίξεις δική σου ζαχαρόπαστα! 10 λεπτά υπόθεση είναι, κάντο!
ReplyDeleteΟι ιδέες κατακλέβονται του μπουφέ γιατί πολύ με άρεσαν! Να σαι πάντα καλά Τζενάκο και πολύχρονη και πάλι! Φιλιά!
Έφη μου το σκέφτηκα και πού θα βρω γλυκερίνη? Ούτε πώς να τη ζητήσω δεν ξέρω εδώ!
DeleteΤην επόμενη φορά ίσως τη φτιάξω με marshmallows όμως!
Κλέψε κι εσύ Εφούλα, δεν πειράζει! Χαρά μου! Φιλιά πολλά, σε ευχαριστώ!
Πολύ πολύ όμορφα όλα μπράβο σου!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Πόπη μου! Να είσαι καλά! Σε έχουμε χάσει τελευταία ή μου φαίνεται? We miss you!
DeleteΤζενάκι μας κατέπληξες όλους!!!!!
ReplyDeleteΑπό τούρτα μέχρι μπουφέ, ήταν όλα υπέροχα, προσεγμένα, και όπως δείχνουν πολύ πολύ νόστιμα!!!
Επειδή η κλεψιά πάει κι έρχεται, κλάβω κι εγώ ιδέες χα χα χααα!
Ειδικά αυτή η εύκολη με το σαλάμι, ντοματίνι και τυράκι, θα φορεθεί πολύ αυτό το καλοκαίρι στα ουζάκια μας, να είσαι σίγουρη!!!
Και του χρόνου να γιορτάσεις τόσο όμορφα τα γενέθλιά σου!
Φιλιά!
Χαχα, πάρε κι εσύ Έλενα ό,τι θες! Συμφωνώ, το σαλαμάκι με κασεράκι μαζί θα'ναι τέλεια συνοδεία στο ουζάκι! Φιλιά και σ'ευχαριστώ!
DeleteΤζενούλα μου χρόνια σου πολλά και πάλι!Υπέροχο post, όλα είναι φοβερά γεια στα χέρια σου!Η τούρτα φανταστική παρόλο που είναι η πρώτη φορά, απίστευτο πολλά συγχαρητήρια!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ευχαριστω πολύ Ελένη μου! Φιλιά!
DeleteΜα είναι τέλεια!!!!! Και πάλι χρόνια πολλά και καλά και δημιουργικά και νόστιμα και με καλή παρέα!!!!
ReplyDeleteΜα σ'ευχαριστώ Λίλα μου! Το ίδιο επιθυμώ και εύχομαι και δι'υμάς!
DeleteΜόνο πρωτάρα δεν είσαι Jenny! Αυτή την τούρτα που βλέπω νιώθω ότι ποτέ δεν θα την κατάφερνα! Πραγματικό αριστούργημα!! Ειληκρινά συγχαρητήρια.
ReplyDeleteΟ μπουφές εξαιρετικός, της απολύτου αρεσκίας μου όλα, χρωματιστός και πολύ περιποιημένος. Τα δε καρτελάκια εξαιρετικα!!
Τι να πω? Τυχεροί οι παρευρισκόμενοι φίλοι σου!!
Ολα εξαιρετικά! Και του χρόνου με υγεία να μας φτιάξεις μια τούρτα γέφυρα, παρομοια με αυτή που βλέπεις από το παράθυρο του σπιτιού σου... χιχιχι
Ξεκίνα από τώρα τις δοκιμές!!!!!!!!!
Φιλιά και χρόνια πολλά ξανά φυσικά!
Thank you Χρυσαυγή μου! Τα καρτελάκια τα βρήκε free στο ιντερνετ, είχε τόοοοσα πολλά, δεν ήξερα τι να διαλέξω!
DeleteΧαχα, τούρτα-γέφυρα? Μόνο ο Buddy, εγώ αρκούμαι στα εύκολα!
Φιλιά πολλά, σε ευχαριστώ!
Aυτή η τούρτα φαίνεται υπέροχη (η ζαχαρόπαστα τέλεια-έχω φτιάξει μία φορά και ήταν σκέτη αποτυχία)μπράβο σου ο μπουφές τι να πω δεν έχω λόγια (είναι σίγουρο ότι θα γοήτευσες τους καλεσμένους σου με τις φοβερές σου ικανότητες)Συγχαρητήρια σου αξίζουν πολλά πολλά.Χρόνια σου πολλά!!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Νάντια! Να είσαι καλά!
DeleteΩρε, τι έχασα, ώρε!!!Μπράβο Τζενούλα είσαι άπαιχτη! Φαντάζομαι ότι οι καλεσμένοι έγλειφαν τα δαχτυλάκια τους και τις πιατέλες εννοείται!
ReplyDeleteΝα γιορτάζεις πάντα με τέτοια τραπεζώματα και την άλλη φορά πιστεύω να είμαι κι εγώ εκεί!
Γειά σου Μάρθα! Δεν πειράζει την επόμενη φορά!
DeleteΝα είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!
Απίθανη τούρτα!!
ReplyDeleteΤον δείχνουν και εδώ τον Buddy!! Χαχα! Αλλά προτιμώ το άλλο show που έχει που απλά μαγειρεύει!
Άσε Βίλλυ, το βλέπω ΚΑΙ αυτό! Kitchen boss! Έχω πάρει 2 συνταγές του, θα τις βάλω στα επόμενα ποστ!
DeleteΦιλιά!
χιλιοχρονη και παντα δημιουργικη!ειναι ολα τοσα ομορφα και αψογα εκτελεσμενα...σου αξιζουν πολλα μπραβο γιατι καταλαβαινω τι μερακι και τι κοπος κρυβεται πισω απο ολα αυτα!να εισαι παντα καλα με τους ανθρωπους που αγαπας και να τους ετοιμαζεις τοσο ομορφα πραγματα!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Να είσαι καλά!
DeleteΔεν ξέρω γιατί αλλα ενώ βλέπω το μηνυμά σου στο mail Μου, μέσα στο blog δεν το βρίσκω πουθενά.. Να πας στο red rooster ναιιιιιιιιιιιιιι!!! Και να κάνεις ανάρτηση. αντε κ αν γίνουν τα χαρτιά μου και έρθω να πάμε κ μαζί!
ReplyDeleteΝαιιιιιιιι!!!
Deleteεξαιρετική δουλειά! μπράβο!!!
ReplyDeleteΤέλεια τούρτα Τζένυ. Μην σταματάς.. Ετοιμάσου για την επόμενη :)
ReplyDeleteΤο party table καταπληκτικό. Πολύ προσεγμένο και τα καλούδια σου ένα κι ένα..Μπράβο σου για την όμορφη εκτέλεση.
Και του χρόνου με υγεία για ακόμα καλύτερα.
Φιλιά :)
Θαυμάσια... όταν επισκεφτούμε ξανά την πόλη του Μεγάλου Μήλου, θα σας ενημερώσουμε για να κεράσουμε σφηνάκια στην 5th Avenue.
ReplyDeleteΤην προηγούμενη φορά μείναμε αρχικά μέσα στο νησί, και ακολούθως στην άλλη πλευρά απο τη δική σας, στο ίδιο πόδι όμως της γέφυρας Κουίνσμπορο.
Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε πάντα να διαβάζουμε καινα δοκιμάζουμε τις συνταγές σας.
Χαιρετισμοί από τη ζεστή ζεστή καλοκαιρινή Ελλάδα. Εύη & Κωνσταντίνος
Apithano post!! Dn exw logia, xalali o kopos!! Filakia polla!
ReplyDeleteόποτε το βλεπω αυτό το πόστ, που φροντίζω να το βλέπω ανά τακτά διαστήματα, με πιάνει ίλιγγος από την πείνα, κι ας έχω -μόλις- φάει...
ReplyDelete