Ντίαρ Ντάιαρι,
εδώ και πολύ καιρό βλέπω στα σούπερ μάρκετ και τα ντέλι να πουλάνε πλαστικά ποτήρια γεμάτα με στρώσεις από γιαούρτι, δημητριακά ή μούσλι και φρούτα. Δεν έχω αγοράσει ποτέ, αλλά ψάχτηκα να δω τι είναι για να το φτιάξω κι εγώ.
Επίσης πρόσφατα η φίλη μου η Έρη ανέβασε μια λαχταριστή φωτογραφία με παρφέ δημητριακών που έφτιαξε ένα πρωί. Λιγουρεύτηκα δεν σας κρυβω!
Yogurt parfait λοιπόν!
Μια χορταστική, υγιεινή, light, φρουτένια πρόταση για πρωινό, ή ακόμα και επιδόρπιο σε μικρότερη ποσότητα.
Υλικά (για ένα ποτήρι χαμηλό)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι τοταλ, 0%
- 2 κουταλιές της σούπας blueberries
- 1 μεγάλο ακτινίδιο κομμένο σε κομματάκια
- 2-3 κουταλιές της σούπας δημητριακά ή granola
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό ποτήρι ή μπολάκι, στρώνουμε στον πάτο 1-1,5 κουταλιά από τα δημητριακά.
- Από πάνω στρώνουμε το μισό γιαούρτι.
- Ακολουθεί το επόμενο στρώμα με τα φρούτα.
- Τα περιχύνουμε με μια κουταλιά μέλι.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις δημητριακά-γιαούρτι-φρούτα και τέλος άλλη μια κουταλιά μέλι.
Μπορούμε αν θέλουμε να δώσουμε γεύση στο γιαούρτι μας, όπως βανίλια, ή να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με γεύσεις φρούτων, πχ. ροζ γιαούρτι φράουλα.
Ακόμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι φρούτα μας αρέσουν, όπως κομματάκια ανανά, μπανάνα, ροδάκινο, ακόμα και καρπούζι.
Άλλη μια ιδέα είναι να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, αλλά τότε η εκδοχή μας ανεβαίνει θερμιδικά και δεν τη λες και τόσο light!
Εγγυώμαι για το πρωινό αυτό ότι παρέχει ένα καλό ξεκίνημα ημέρας!
Σας φιλώ!
Γιορς,
Τζενούλα
πσ. Ναι, ακόμα ξεδιαλέγω φωτογραφίες από τα ταξίδια...
Υπέροχο είναι, μου αρέσει πολύ το χρώμα με το ακτινίδιο και γενικά το συμπαθώ το φρουτάκι. Οι φωτογραφίες σου φιλενάδα φοβερές και τώρα πεσμου ποια δημητριακά είναι αυτά? Ειναι Kashi? Ποια γεύση?
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Κάτι χαζά είναι, που δεν είχα τι να τα κάνω και τα έβαλα στο parfait (Barbara's Flax and Granola)!
DeleteΑυτά που συστείνω είναι τα Quaker Oatmeal Squares Cereal! Αυτά θα είναι σούπερ με το γιαουρτάκι και τα φρουτα! Φιλάκια!
Γειά σου Τζένη, τι κάνεις?
ReplyDeleteΠρώτον διακρίνω αλλαγή στις φωτογραφίες σου. Ιδέα μου είναι ή έχεις βάλει σε εφαρμογή τα "μαθήματα" φωτογράφισης της φιλενάδας σου?
Επιπλέον το ποτήρι με τις διάφορες στρώσεις από φρούτα, γιαούρτι και δημιτριακά είναι χάρμα. Σύντομη, υγειηνή και άκρως εντυπωσιακή λύση για ένα σνακ ή πρωινό !!
Σε φιλώ πολύ!
Ναι ναι Χρυσαυγή μου ακριβώς! Μου'δειξε η φιλενάδα και εφάρμοσα!
DeleteΣε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!
Καλησπέρα! Η πρόταση με το γιαούρτι και τα δημητριακά φαίνεται πολύ ωραία , ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι ανοιχτή στην αλλαγή των φρούτων! Φαντασία να υπάρχει! Καλή συνέχεια!
ReplyDeleteΚαλησπέρα, και καλώς όρισες! Σε ευχαριστώ πολύ!
DeleteΕίναι πανέμορφο και μόνο να το βλέπεις, πόσο μάλλον να το απολαμβάνεις!!
ReplyDeleteΕνα νόστιμο και υγιεινό πρωινό, που όμως μπορείς να το απολαύσεις κάθε ώρα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!
Τί είπες τώρα?!?!?!
ReplyDeletexoxo,
Froso
Style Nirvana
Τζενάκι,πίστεψέ με αν είχα τώρα γιαούρτι στο ψυγείο θα ξεκίναγα να το φτιάξω...
ReplyDeleteυπέροχη πρόταση...
( και η σοκολάτα με σκανδάλισε,να ξέρεις...)
φιλιά πολλά,καλή εβδομάδα...-:))
Πολύ δροσιστικό, γευστικό και θρεπτικό!
ReplyDeleteΚαλησπέρα!!!
ReplyDeleteΜόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου και ειλικρινά μου...άνοιξε την όρεξη:)
Η συνταγή που παρουσιάζεις με έβαλε σε "σκέψεις"...
Καλό σου βράδυ:)
Κερνάω γλυκάκι..για την ακρίβεια,γιαούρτι παρφέ!:)
ReplyDeleteΠέρασε μια βόλτα απο εδω:
http://mystickland.blogspot.gr/2012/08/yogurt-parfaitlight.html
φιλάκια και ευχαριστώ πολύ,για την γευστικότατη συνταγή!!
Ωραίο πρωινό για να ξεκινήσεις τη μέρα.
ReplyDeleteΣυνδυάζει ωραίες γεύσεις.
Ωραία ιδέα Τζένη :)
Φιλιά