Monday, August 6, 2012

Hashbrown potatoes with eggs




Nτίαρ Ντάιαρι,

πέρασα ένα πολύ όμορφο σαββατοκύριακο, γέμισα με εικόνες και χόρτασα γέλιο. Να'ναι καλά οι φίλοι μας, να μας επισκέπτονται και να χαιρόμαστε παρέα :)

Εδώ και καιρό είχα καιρό φτιάξει ένα καταπληκτικό brunch, με ιδέα από τον Buddy φυσικά που τώρα τελευταία με εντυπωσιάζει και με τα μαγειρικά του ταλέντα (πέρα από τα ζαχαροπλαστικά).

Να σας πω τα υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος - όσο θέλουμε, από μια κουταλιά μέχρι 1/4 της κούπας
  • 2 αυγά, 1 για κάθε μερίδα.  (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και 2 αυγά σε κάθε μερίδα.)
Την εκτέλεση προσπάθησα να σας τη δώσω βήμα-βήμα με τις φωτογραφίες που ακολουθούν, αλλά ας πω και 2 λογάκια.



1. Βράζουμε ή ψήνουμε τις πατάτες μας μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε και στα μικροκύματα για 10 λεπτά περίπου αφού τις τρυπήσουμε με ένα πηρούνι. Μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους.


2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο. Προσθέτουμε τη πιπεριά και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν.

3. Προσθέτουμε την πατάτα.


4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε να μαλακώσουν. Ο σκοπός είναι οι πατατούλες να αρχίσουν λίγο να μαυρίζουν... Εξ'ου και hashbrowns από το χρωματάκι τους!

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μισή ποσότητα από το τηγάνι για να φτιάξουμε τη μια μερίδα και στη συνέχεια να φτιάξουμε την άλλη. Εναλλακτικά, αν έχουμε μεγάλο σκεύος μπορούμε να φτιάξουμε και τις δύο μερίδες  συγχρόνως.


5. Με ένα κουτάλι κάνουμε τις πατάτες στην άκρη δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο.


6. Σπάμε ένα ή δύο αυγά στο κέντρο και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό.

7. Σπρώχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.


Η κόκκινη πιπεριά έδινε μια πολύ ωραία γεύση στο πιάτο, ενώ οι πατάτες που είχαν αρχίσει να παίρνουν το χρωματάκι "του καμμένου" ήταν πολύ νόστιμος συνδυασμός με το ζουμερό αυγουλάκι.

Μια χωριάτικη σαλατούλα πάνω σε σπανάκι για συνοδεία και έτοιμο το μεσημεριανό μας!


Αυτά για σήμερα, ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή! Εμένα με ενθουσίασε και έχω ήδη σκεφτεί ένα σωρό παραλλαγές στα υλικά της!

Σας αφήνω τώρα, πάω να διαλέξω φωτογραφίες από τη Νάπα.

Σας φιλώ,
Τζενούλα

πσ. Το Μαράκι, η διατροφολόγος μας, είναι διακοπές οπότε δεν την ενοχλώ!
Θα συνεχίσω να ανεβάζω συνταγές και με το που μας στέλνει τις διατροφικές πληροφορίες θα ανανεώνω τα ποστ και τη λίστα εδώ.




17 comments:

  1. Πολύ ωραίο φαγάκι! Ελληνικότατοο μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια, όταν γύριζα από το σχολείο ήθελα πατάτες με αυγά, άντε και κανα λουκανικάκι μέσα!!! καλημέρα σου εύχομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λουκανικάκι? Τέλεια ιδέα! Καταγράφεται!
      Καλή σου μέρα!

      Delete
  2. Πολύ ωραίο φαίνεται το φαγάκι σου Τζενούλα!θα το φτιάξω!έτσι για να κάνουμε μια αλλαγή!φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αμέ, και να μου πεις εντυπώσεις! Φιλάκια!

      Delete
  3. Την Κυριακή το έφτιαξα Τζενούλα, το φτιάχνω όποτε δεν έχω κανονίσει να μαγειρέψω, αλλά κάπως διαφορετικό. Βάζω γλυκοπατάτες μαζί με τις πατάτες, λουκάνικο και το αυγό το κρατάω ένα ανα μερίδα και ποσέ..
    Οι φωτογραφίες τέλειεεεες!!!!
    Φιλάκια baby!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αλήθεια?! Αχ, τα μεγάλα πνεύματα πώς συναντώνται! Λοιπόν το λουκάνικο παίζει πολύ σήμερα ως ιδέα και δεν έχω παρά να το δοκιμάσω! Φιλιά πολλά Έρη μου!

      Delete
  4. Πατάτες στο microwave?? πλσ elaborate, θενς!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ναι, τις τρυπάς με το πηρούνι, τις βάζεις σε ένα πιάτο και στο φουρνάκι μυκροκυμάτων για 10 λεπτά. Αν τρυπιούνται άνετα είναι έτοιμες, αν όχι βάλτες λίγο παραπάνω!

      Delete
    2. perfect, thanks! σε τι θερμοκρασία (ένταση) το microwave? max?

      Delete
    3. Nα σου πω την αλήθεια δεν ξέρω! Το έχω στο αυτόματο και απλά ρυθμίζω την ώρα!

      Delete
  5. Ωωω Τζένη, απίθανη συνταγή!! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατί είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθούμε οικογενειακώς! Νομίζω θα βάλω και λίγο σκληρό τυρί στο μίγμα της πατάτας, τι λες;
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λέω γιατί δεν το σκέφτηκα νωρίτερα! Να βάλεις τυράκι και να μας πεις εντυπώσεις! Φιλιά Ερμιόνη μου!

      Delete
  6. Για ακόμη μια φορά μας εντυπωσίασες Τζενάκι με τις γευστικές προτασεις σου!!
    Τέλειο και σαν βραδινό και σαν πρωινό (σαν μεσημεριανό δεν το σκέφτομαι, θα με ρωτάνε τι άλλο τρώμε χα χα χαα, εκτός αν τους το εμπλουτίσω με κανένα λουκανικάκι)
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να΄σαι καλά Έλενα! Ναι, αν το ενισχύσεις με κανένα κρεατικό θα είναι πιο πλήρες και χορταστικό γεύμα. Σε φιλώ!

      Delete
  7. Α δεν το εχω ξαναδει, πρεπει να το δοκιμασω!

    ReplyDelete
  8. Καλως βρεθήκαμε,μμμμμμμμμ ωραίο φαγητο θα σου κανω εγώ μακαρόνια κι εσύ αυτο σε μένα οκ? αντε θα τα λέμε ,φιλακια κοριτσάκι..

    ReplyDelete
  9. Πάρα πολύ ωραίο πιάτο!!! Και η παρουσίαση είναι πολύ προσεγμένη!:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...